Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky
Určitě je to téma vhodné k přemýšlení. Já ještě pořád nevím, tedy vím, že chci aby si mé dítě osvojilo cizí jazyk přirozeně, povídáním, ne biflováním mluvnice a čtením učebnic. A čím dřív tím líp, jenomže nemám rozhodnuto, jak brzo.
Ale chtěla jsem - před lety jsem byla na kurzu v Anglii a bydlela v rodině. Otec - Angličan, matka z Indonézie měli dvě holčičky. Tehdy jim bylo 3 a 5. Otec na ně mluvil německy (jazyk ovládal moc dobře) a matka francouzky (jazyk učila na univerzitě), samozřejmě i anglicky
. No a holky jim oběma rozuměly a ta starší byla dokonce schopna i pár slovíček říct.
Takže možná by pro začátek stačilo, aby se děti nechaly koukat na nějaké anglické kreslené pohádky, aby do uší dostaly ten jazyk a postupně je zvykat na jednoduché povely. Je samozřejmé, že rodič je alespoň minimálně jazykově vybaven
.
A takhe bych to v budoucnosti viděla i já. A šlo by to i bez kurzů.
Gabika a Káťa (11m)
Ahoj, syn začal chodit na angličtinu ve školce ve 4 letech.Neočekávala jsem od toho nic zázračnýho,spíš že se s tím seznámí a ve škole pro něj nebude překvapení,že nějaký cizí jazyk vůbec existuje. Ale je to prostě paráda! Mají úžasnou lektorku,dokáže je do toho vtáhnout ,je to zábava a po půl roce zpíváme anglický písničky a hrajeme divadlo. Určitě záleží na učiteli,my máme štěstí. Pro zajímavost je to lektorka jazykové školy Rybička z Prahy.