Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky nase Nikolce je 13t.spala na balkone 4-5h a vzdycky jsem vsimla ze ma suchou pusu.Kojila jsem ji a uz nema suchou pusu.Nevim jestli ji vadi treba studeny hrtan nebo neco?pokud vite? dekuji.
dalsi dotaz od kdy davate maleho caje?tchyne rikala ze uz bude davat caje,rekla jsem ji ze nevim ale jeste kojim.kdyby jo?jaky caj je pro malou lepsi a poprvy chut na caje? dekuji.
Ahoj Zdenno,
jestli kojíš, čaj NENÍ nutné podávat. Pokud budeš kojit, tekutiny navíc dítě potřebuje až okolo 10.měsíce, do té doby mu stačí mateřské mlíčko.
Suchá pusinka bývá z mrazu - můžeš pusinku malé mazat nějakým krémem - např.Nivea baby krém proti mrazu nebo mastičkou Infadolan - obojí lze koupit v lékárně.
V.
Ahoj čajík pokud kojíš dávat nemusíš, ale zkusit to můžeš, naše malá teda čajíky odmítá, prodávají se různé už od 1týdne věku dítět.
Jestli myslíš že má oschlou pusinku tak jí zkus natřít třeba infadolanem ale pokud dýchá pusinkou že má jako sucho v krču tak to ti neporadím ![]()
Ahoj Zdeni,
přesně jak píšou holky - čajík nepotřebuje, mlíčko stačí.
Na pusinku jsem Aničce koupila tyčinku na rty Medical care baby - je přímo pro miminka (teda Andulka má spíš snahu jí sníst, když se jí pusinu snažím natřít
).
Mějte se hezky,
Jana a Aninka
Ahoj pridavam sa tekutiny ine ako materske mliecko urcite nie skor ako po 6m. Na zahnanie smadu je predne mliecko ktore je redsie. Ked ams pocit ze je smadna radsej ju castejsie nakoj. keby si zacala davat cajik, tak moze zacat menej priberat, tebe sa moze zacat tvorit menej mliecka a mozete skoncit s kojenim
okrem ineho ked je dieta prilis zavodene tak sa mu riedi krv a odplavuju sa mineraly a stopove prvky (aspon to pisali v emme
) kazdoapdne ak chces mat istotu pozri sa na stranky www.kojeni.cz tam najdes vela dobrych rad. A svoju dcerku si chran [re pribuznymi ktori si vzdy myslia ze maju patent na starostlivost o dieta
. na suchu pusinku ako pisali baby, ale podla mna to vobec nijek nevadi, dolezite je aby cikala aspon 6× denne a dehydrovana nebude. Je to urcite z mrazu a zimy. Maly tiez casto dychal ustami a nikdy mu nic nebolo ani v mraze. este nebol chory