Alergie-astma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
679
14.12.05 14:02

Alergie-astma

Chci se zeptat, kdo má zkušenosti s alergiií na kočky, náběhem na astma a alegií jako takovou vůbec?
Syn začal v noci vždy pokašlávat až se dusil a sípal. Na vyšetření na alergii mu vyšla silná alergie na kočky s kterýma nikdy nepřišel do styku. Doktor mu preventivně napsal léky- inhalátor se suspenzí 1× denně INFLAMMIDE a tablety 1× denně SINGULAIRY MINI. tak mu to dávám ale přemýšlíme s manželem jestli je to dobře, aby si na to nějak nezvykl a nemohl bez toho už být. Doktor říkal že to jediná možnost udržet průdušky v klidu a bez zánětu a to preventivní léčbou. Ještě že léky platí pojišťovna protože jsou dost drahý kolem 1400 kč, Jak jste na tom vy s léky apod. :?:

http://tickers.TickerFactory.com/…b5b4/age.png[/

""http://tickers.baby-gaga.com/t/squsqusdg20010125_-8_Dada.png:http://tickers.baby-gaga.com/…_-8_Dada.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
679
14.12.05 14:06

Nějak mi zmizela naše holčina tak doplňuji. :oops:
 http://tickers.TickerFactory.com/…b5b4/age.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
14.12.05 14:50

My zatim moc zkusenosti s alergii na kocky nemame. Kazdopadne syn ma potravinovou alergii od narozeni. Uz z porodnice jsme si ho privezli s ekzemem. No a krome potravinove ma od malicka i na kocky. Zatim se jen osype, kdyz prijedeme k tete s kockou nebo ho chovala kamaradka, ktera ma doma kocku.
Cetla jsem, ze deti s alergii na kocky maji snad vsechny casem astma.
A pak jsem videla v TV, ze staci, aby si clovek s alergii na kocky dal kabat na vesak vedle kabatu nekoho, kdo ma doma kocku. A uz to vyvola alergii. Tak treba ma nekdo kocku u vas v okoli?
Lekum teda nerozumim, ale doktor urcite vi, co dela. Pritel ma astma a take bere neco preventivne. No a nemyslim, ze by to byl problem. Astma se musi vlastne hlidat porad. I v klidove fazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.12.05 15:30

Máme v rodině někiolik alergiků, včetně synovce, nyní mu je 6 let. Alergii má cca od 3 let na spoustu věcí včetně koček, jeho matka taky. Bez pravidelného braní léků byl úplně vyřízený, pořád se to zhoršovalo, naštěstí asi po půl roce konečně odhalili příčinu - ergie a astma. Nyní je v pohodě, po počáteční fázi - několik měsíců braní léků několikrát denně - teď bere jen 1× denně udržovací dávku, čeká ho také vakcina, která může v podstatě alergii úplně utlumit (nikoliv vyléčit). Jeho matka už měla vakcinaci na kočky i na nějaké pyly, oboje v pohodě.
Takže léky určitě berte, nejsou to návykovky jako např. drogy, ale samo od sebe se to nespraví. :)

• Citovat
  • Upravit
991
14.12.05 16:53

Ahoj Pezy. :)

Jsme na tom tak nějak podobně.Sabinka má 5,5roků a asi před půl rokem jí zjistili alergii na roztoče,exotická zvířata a psi.Přes den byla v pohodě,ale jak nastala noc tak to byla hrůza.Myslela jsem,že se udusí.Takhle trápit nás nechala naše obvodní 3měsíce. :x :evil: Až jsem na ni přitlačila,tak nás poslala na alergologii.Ze začátku dostala jen Singulair,který zabral na 14dnů a pak se to vrátilo zase zpět.Takže doktor Singulair vy:,–(il a dal nám na ráno a večer inhalátor Inflammide.2×denně ho užívala asi 2měsíce a pak doktor snížil jen na jednu dávku večer.A zatím je to pořád v pohodě. 8) V lednu máme skusit Inflammid vy:,–(it úplně a uvidíme co to udělá.

Přesně jak píšeš.Je nutné udržet průdušky v klidu.Inflammide není inhalátor na záchvaty,ale je léčebný,takže se může stát,že se naše dítka vyléčí a nebudou potřebovat žádné léky.A nebo taky ne a prostě jednou denně budou potřebovat svou „dávku“.
Tak anebo tak si myslím,že je to pořád lepší,než aby se trápily s nějakým kašlem. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
15.12.05 10:18

Ahoj Marcelko

děkuji za povzbuzení, je fakt pravda, že od tý doby co bere léky, tak jsme v noci nesípali ani nekašlali. :lol:
To že Vás doktorka trápila - nás trápila taky, prosím Tě, poslala nás na ORL, že prý kluk má velký mandle, no a když jsem v čekárně odseděla celý dopolednem, tak doktorka z ORL řekla, že má vše v normě a doporučila alergoologii, takže až po téhle strastiplné cestě jsme se tam dostali. U nás se ta alergie dala asi čekat, mažel má alergii na pyl, ale jen do doby dospívání teď už je v pohodě. Někdy si říkám, že je lepší, že je na ty kočky, to není tak vysoká pravděpodobnost že se s ní setká, nebo že chlupama bude někdo načuchlej, to prý stačí. Teď na vánoce má přijet manželovi bratr a oni chovají kočky tak jsem fakt zvědavá, jak to dopadne, jestli to malýho chytne.
Jinak se chci ještě zeptat, nechraptí ti holčina z toho inhalátoru? My to užíváme přes takový tubus s medvídkama a až na to se to na:,–(í ten inhalátor. A přijde mi, že když se syn po vdechnutí nenapije tak teda docela chraptí. Jinak náš doktor o žádným vysazení zatím nemluví, tak se musím zeptat, když žádný příznaky nejsou, jestli by to nešlo.
Jinak přeju ŠŤASTNÉ A VESELÉ VÁNOCE!!!

http://tickers.TickerFactory.com/…b5b4/age.png

""http://tickers.baby-gaga.com/t/squsqusdg20010125_-8_Dada.png:http://tickers.baby-gaga.com/…_-8_Dada.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
15.12.05 10:46

Ahoj Pezy,
diagnózu „astma“ naznačila doktorka Vítkovi v půl roce. Na alergologii potvrdili alergii na pyly. Na kašel mu pomohl až Ventolin a Inflammid. Ventolin jsme po čase úplně vy:,–(ili, ten se používá jen při záchvatech. Ale Inflammid užívá už skoro 10 měsíců, teď už jen udržovací dávku 1× denně. Manžel měl taky cuky přestat dávat úplně všechno, ale donutila jsem ho jít na tu alergologii s námi a pan docent mu vysvětlil, že by to byla ta největší chyba. Od té doby má Vítek průdušky v klidu, ale jsem zvědavá, co se bude dít od února, to mu ty problémy začaly právě jak začnou být stromy alergenní. Koncem prosince jdeme na kontrolu na alegrol. a předpokládám, že Inflammid mu zůstane. Ten inhalátor s medvídkama máme taky, ale chrapotu jsem si nevšimla, leda tak z toho řevu, protože je to boj :(
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.12.05 11:55

A má někdo z Vás zkušenosti s alrergií na psa i v tom případě, že pes byl doma už před otěhotněním ?????
Je možné, že naše mimi bude alergické na psa, když u mě a ani u manžela v rodině žádné alergir nejsou ???? Kromě čerstvě posekané trávy a snad pylů ????

Díky

• Citovat
  • Upravit
991
15.12.05 12:39

Pezy,
nosní mandle máme asi rok a půl vytrhlé a podle doktorky na ORL ještě nedorostly,což je OK.
Chrapot mít klidně může.Taky jsem to postřehla,ale jen na začátku,než si na to zvykla.
Tubus máme taky.Ale bez medvídků.Prostě obyčejná umělá hmota. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.1.06 14:34

Ahoj,
pisu jen v rychlosti, mam syna 10 let, alergie ma na kralika,kocku,kone 8O ,pridaly se i pyly… Proste chci rict, ze v tech inhalatorech jedeme od jeho 6ti mesicu az doted. Je to uz mnohem lepsi. Diagnozu ma alergicke smisene astma.
Byla doba, kdy jsme vy:,–(ili uplne, ale po par mesicich se zacal zhorsovat (zacalo nenapadne pokaslavani, mokro kolem nosu, pak vetsi kaslani …). Bylo mi receno, ze na te udrzovaci lecbe by mel zustat - at se mi to libi, nebo ne :cry:
Priznaky nema ted taky zadne - myslim jako ze nema uz ty hrozne kasle. To bylo fakt desny.
Ted ma porad ucpany nos … Zacali jsme ted chodit na vakcinu, a doktor mi rekl, ze u vetsiny deti o vsem rozhodne puberta. Bud se to zlomi a deti jsou bez jakychkoliv priznaku obtizi (POZOR - ALE NIKOLIV VYLECENE, TOHO SE NEZBAVI UPLNE UZ NIKDY, BOHUZEL) a nebo jsou z nich astmatici.
Snad budeme v te prvni skupine - zatim to tak vypada.
Ja jsem si uz zvykla. Ale kluk si semtam postezuje, ze ma furt nejaky leky, a jiny deti (vidi to treba na SVP) ne ..... je mi to vzdycky hrozne lito.
Ale jsou preci horsi veci - takze hlavu vzhuru, my „postizene“ maminy !! :D
Lenoska

• Citovat
  • Upravit
860
13.1.06 15:59

ahoj holky,
muj manzel je alergik - senna ryma, ted nedavno u nej propukla i alergie na kocky, kterou nikdy nemel. Moje dcera"podedila" alergii zatim ve forme ekzemu , z cehoz jsem dost smutna:(. Uplne me zarazilo, jak tu pisete, ze astma muze byt uz od pul roka, to je hrozne! :(
Chtela jsem vam jen napsat, ze vyleceni existuje - akupunktura, takze neveste hlavy. Ale u malych deti se nedela, tak aspon do budoucna..
Jeste jsem se chtela zeptat od kolika let (mesicu) se posila dite na alergologii a jakym zpusobem u nej zjistuji na co je alergicke??

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.1.06 15:11

No ja myslim, ze to neni dane vekem (myslim, jak se ptas, od kolika let se posila na alerg.). Zalezi na tom, jak a jak casto je nemocne a jak se to prakt.doktorovi zda. My tam byli poprve nekdy kolem roku, myslim. Ale presne uz nevim.
Ja jsem dlouho nevedela, ze kluk ma nejaky alerg.astma, ja to brala proste jako alergie, ze je casto nemocnej, myslela jsem, ze ma treba snizenou imunitu a proto na nej vsechno vleze … Jenze ono to bylo spis tak, ze se z niceho poradne nemohl dostat, jakmile dostal rymu, tak bylo 100%ne jasny, ze z ni bude kasel, a z nej se vzdycky dostaval dlouho - pak dostal dalsi rymu …atd atd porad dokola. Prakticky byl nemocnej treba celou zimu. Byla jsem z toho dost na palici.
Ty leky (inhalatory) to hodne spravily, a taky vek - je pravda, ze deti hodne z nemoci vyrostou. Dneska je mu 10, hraje zavodne fotbal, florbal,vyborne se uci (ja se proste musim pochlubit :wink: ), a ten ihnalator uz ma jen slabounkej. A ted chodime na tu vakcinu.
To, ze diagnoza zni „alerg.astma“ jsem si vsimla upne nahodou u doktorky v pocitaci - asi pred 2 roky :lol: :lol:

Jo - a prvni astm.zachvat mel uz tedy asi v tech 6ti mesicich, kdyz zacal divne stekave kaslat a sipat u mych rodicu, kdyz tam byl na noc (meli doma trpasl.kralika … kdo to mohl tusit, ze je alergik !? :cry: ). Ale ja jsem se s tim fakt do te doby nesetkala, nastesti jsem vubec nevedela, ze je na tom nejak vazne … proste jsem to brala, ze kasle a je nemocnej.
Ani dr mi tenkrat nerekla nic takoveho … dostali jsme nejaky leky a po par mesicich se ocitli prave na te alergologii.

Ahoj
Lenoska

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.1.06 15:17

Jo jeste ses ptala, jak se zjistuje, na co je alergickej - je to jednoduche -
doktorka nakape na predloti takove kapicky. Vzdycky kapne, jehlou mirne zatlaci kapicku do kuze, pak kapne zase dalsi atd.
Kazda kapicka je vlastne tim kterym alergenem - takze ona vi presne, kam kapla kocku, psa, kralika, morce, pyl brizy, atd - je jich treba 10 i vice.
Pak se ceka v cekarne, cca 20 minut.
Pak se doktorka podiva, co to udelalo - a tam, kde je cerveny flek, tam je alergie. A aby zjistila presnou hodnotu (neridi se jenom kapickami :) , tak pak odebere krev a po par dnech je z toho vysledek.
Snad jsem to moc nepopletla a trochu tomu rozumis :lol:

Ja rozumim jen temhle alergiim - NASTESTI !! :roll:
Pokud jde o ekzemy, potravinove alergie apod tak v tom NASTESTI nemam ani paru 8)

Lenoska

• Citovat
  • Upravit
342
16.1.06 16:01

Ahoj Lenosko, můžu se zeptat, tu krev jako ročnímu brali z ručičky?
Nás návštěva u alergologa čeká také. Od září měl 3× antibiotika, a do teď nebyl týden v kuse, aby byl bez potíží. Vždycky začne rýma, druhý den kašel a sípání. A pořád dokola. Koupili jsme zvlhčovače, mažeme tymiánovou mastičkou od Justu, stříkám Vincentku, zkoušeli jsme homeopatika, a nic. :cry:

Já jsem astmatik, ale mě to chytlo najednou ve 22 letech. Do té doby jsem nebyla ani na nic alergická. :roll:

Malýmu je 16 měsíců, tak mám největší strach z toho odběru krve.

Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
16.1.06 21:45

Syn má taky astma, bere Inflammide dvakrát denně. Na poslední návštěvě u doktorky se manžel ptal, jestli to můžeme vy:,–(it, když už nekašle. Ta mu odpověděla, že vy:,–(it to určitě nemůže, prý je tato léčba napořád, protože po vysazení by se mu mohl stav rapidně zhoršit. :cry:

Taky máme ten medvídkový nádstavec. Je důležité po tomto dýchání vypláchnout pusu, aby se netvořily plísně. Malému se dělají koutky, když to šidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí