Alergie na dobrmana?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
22.10.23 00:43

Alergie na dobrmana?

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat… Je zde někdo, kdo je alergický a vlastní dobrmana? Nebo, nesetkali jste se někdy jako alergická osoba s dobrmanem?

Ptám se protože, přítel má slabší alergii na psy. Rádi bychom věděli, jestli se tu nenajde někdo, kdo by nám řekl svoji zkušenost, jak moc líná a jestli alergici s takovým plemenem vychází :think: :oops:

O.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
phdr.jelen
22.10.23 01:08

U alergie na psy je úplně jedno, o které plemeno jde. A taky až tak moc nezáleží na línání. Alergeny jsou ve slinách a v odumřelých buňkách z kůže, ne v srsti. Tam se alergeny drží z té kůže nebo ze slin, když se pes olizuje.
Mně jako silnému alergikovi pes s delší srstí nevadí, nebo si myslím, že nevadí. Pokud mě neolízne na nose. To se mi okamžitě spustí rýma a začnu kašlat. Jestli je přítel alergický na trávy, byliny apod., tak musí počítat s tím, že to pes z venčení domů přinese, stejně tak pyl stromů.

• Citovat
  • Upravit
phdr.jelen
22.10.23 01:13
  • Citovat
  • Upravit
11796
22.10.23 01:53

Já mám řekněme lehčí alergii…nevadí mi kdyz si psa pohladim nebo s ním jsem venku…ale v bytě bych ho mít nemohla…tam se ty alergeny zkoncentruji na malém. prostoru a já bych neustále kychala a svědily a palily by mě oči…když jsme bydleli u příbuzných měli dva psy…vždy jsem. okamzite poznala když si otevřeli a vyvaleli se u nás v posteli… :lol: přitom u rodičů jsme měli psa celý život..ale byl venku…to mi nevadilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
22.10.23 07:13

Manžel je alergický na psy, kočky a pyly.
Pes mu nevadí do doby, než si rukou, kterou ho pohladil, nesáhne do oka. Hned mu začne pálit. To samé kočky a pokud je manžel v bytě, ve kterém kočku chovají, do hodiny se strašně nafoukne, začne sípat a dusit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2512
22.10.23 07:38

Ahoj, dobrman ma srst jako hladkosrsty jezevcik a dalsi podobna plemena a lina bezne, ta srst se zapichava vsude mozne, jak je kratka… Navic alergie vetsinou neni na srst, ale na sliny, kuzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
22.10.23 07:40

Jsou rasy psů, kteří jsou alergiky dobře snášení. Myslím, že to je pudl, papilion a některé další rasy společenských psů. Pokud chcete pořizovat psa, hledejte touto cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.10.23 08:00

Pes ma byt doma nebo venku?
Teprv ho chcete poridit?
Jina, vhodnejsi plemena te neberou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
22.10.23 08:33

:nevim: bratr spolužačky žil celý do 20 se zvířaty v etky králíků a Československyhi vlčáka. Pes gourap po domě i zahradě. Teprve až ten klid odjel na 2 roky do města mimo zvířata zjistilo se, že má brutální alergii na všechno. Pes nemůže být pomalu ani pod schody aby z toho neměl problém. Kamarádka si musela vzít od rodičů morče. Brácha nemůže být na stejným patře, jinak oteče a o spaní tam se nedalo odvažovat. Partner je alergik a domu bych nepořídila nic na co tu alergii má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61009
22.10.23 08:58
@Atisia píše: :nevim: bratr spolužačky žil celý do 20 se zvířaty v etky králíků a Československyhi vlčáka. Pes gourap po domě i zahradě. Teprve až ten klid odjel na 2 roky do města mimo zvířata zjistilo se, že má brutální alergii na všechno. Pes nemůže být pomalu ani pod schody aby z toho neměl problém. Kamarádka si musela vzít od rodičů morče. Brácha nemůže být na stejným patře, jinak oteče a o spaní tam se nedalo odvažovat. Partner je alergik a domu bych nepořídila nic na co tu alergii má.

Ty jo, přečti si to po sobě, než to odešleš :oops: ja chápu, že tam skáčou slova samy a občas se nakej ten překlep povede, ale tady jich je nějak moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek