Alergie na kočky - svědění očiček...

210
28.5.10 20:49

Alergie na kočky

Ahoj, chtěla bych se s Vámi poradit. Můj syn 22 měsíců si asi tak měsíc zpátky pořád protírá - žmolí očička, někdy více,někdy méně, některý den třeba ani jednou, z toho, jako teď třeba po celý den, na bělmu má červené žilky, asi ho očička svědí. Jde mi o to, že minulý týden jsme si pořídili do bytu kočku - dostala ji starší dcerka. Bojím se, aby neměl alergii na kočky. Jak se vlastně projevuje?? Jinak nekýchá, rýmu nemá, nic, jen prostě ty očička.
Na jaře mi dcerka donesla domů fialky, malej se mohl ukýchat a ukašlat, měl i rýmu, tak Mudr nechala z krve udělat testy na nějaké alergické složky a vyšlo to nulové, že by alergik být nemusel. Tak teď nevím co dělat.
Co myslíte vy? Může se alergie proojevit jen tím svěděním očiček a popraskanýma žilkama? Podotýkám ale, že ty projevy měl už před tím, než jsme tu kočičku dovezli.
Díky za rady MOnika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21546
28.5.10 21:12

no, pokud kýchal po donesených fialkách a teď má problémy s očíčky, tak by to opravdu alergie být mohla. otázka je, zda přímo na kočku a nebo na nějaký prach nebo pyly. Doporučovala bych testy přímo u alergologa. kor pokud se toho nemůže dlouhodobě zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
28.5.10 21:14

Já si myslím, že to projev alergie může být, ale asi to není alergie na kočku, ale na něco co bylo doma dřív. Taky se mi to teď stává, jak začalo všechno kvést je zle. Nejspíš bych zkusila znova alergologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
28.5.10 21:26

Moje dvouleta dcera má alergii na kočky,ale projevuje se to u ní na kůži,má atopický ekzém.Jinak alergie na kočky se může projevovat i kýcháním,rýmou,nebo i červenáním očiček.Ale pokud tento problém máte už měsíc,tak to přímo alergie na kočku nebude,ale asi na něco co už doma máte.
Ale pozor kočičí alergeny,jsou prý nejzákeřnější…cituju našeho alergologa :?:
A pokud jsi je protírá…nemůže to mít něco na rukách???Co mu vadí???
Já třeba když škrábu brambory a protřu si oči,tak mám ten samí problém,co píšeš???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
28.5.10 21:41

Mně se stávalo při kontaktu s kočkou, teda ne vždy a ne s každou, že se mi oko/oči přetáhly takovou průhlednou jakoby blankou se žilkami a začlo to svědit, takže příznaky podobné, ale jestli to měl už předtím, tak to kočkou asi nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
28.5.10 22:28

těžko soudit.. my jsme s dcerou byli na alergologii kde jí napíchal do předloktí x takových kapiček pod kůži.. a po nějaké době sleduje na co je alergická.. na co má alergii udělal se flek jak hrom.. to by bylo asi nejjistější zjistit..
třeba to nemusí být na kočky, ale kvete něco co mu vadí.. ten pyl je totiž všude!
známá co k nám jezdí má alergii na kočky.. ale i přesto u nás být může.. častěji vysaju, vytřu a ona na ně nesahá.. pokud jo.. naskáčou jí na těle červené flíčky, začne smrkat a mít rýmu! a svědí ji oči..
jinak většinou je alergie ne na kočičí srst, ale na kočičí sliny! protože je časté, že vadí kočka a přitom pes ne! protože pes se neolizuje! ale ve slinách kočky je něco co vadí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
28.5.10 22:34
Macík74 píše:
těžko soudit.. my jsme s dcerou byli na alergologii kde jí napíchal do předloktí x takových kapiček pod kůži.. a po nějaké době sleduje na co je alergická.. na co má alergii udělal se flek jak hrom.. to by bylo asi nejjistější zjistit..
třeba to nemusí být na kočky, ale kvete něco co mu vadí.. ten pyl je totiž všude!
známá co k nám jezdí má alergii na kočky.. ale i přesto u nás být může.. častěji vysaju, vytřu a ona na ně nesahá.. pokud jo.. naskáčou jí na těle červené flíčky, začne smrkat a mít rýmu! a svědí ji oči..
jinak většinou je alergie ne na kočičí srst, ale na kočičí sliny! protože je časté, že vadí kočka a přitom pes ne! protože pes se neolizuje! ale ve slinách kočky je něco co vadí!

Holce takhle zjistili alergii na kočky, přitom je v té době nikde nepotkávala.
Teď po dělší době jí testovali znovu a kočičí alergen se už neprojevil, ale zato vyskočil lehce pes - v mezičase jsme si pořídili psa, který sice domů nechodí, ale potkají se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
29.5.10 09:10

Od 2 do tří let měla dcera hrounou trvající rýmu. zašli jsme na alergo a zjistili silnou alergii na pyly a hraničně i na kočku..( to je po tatínkovo rodině zděděné)..
Nejvíce se jí potom projevovaly příznaky hlavně na očíčkách - chudák měla pořád svědění na očích, hnis a záněty spjivek..Někteří lidé mají rýmu, někteří trpí hlavně na oči..
Dnes už je dlouho léčená a není to tak strašné.
chce to přesné testy - kočička to může klidně být, ale vypadá to i na ty traviny.
určitě to nenechávat dlouho, at nemá opakované záněty spojivek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek