Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, mám 11měsíčního chlapečka a asi má alergii na mléko, mudr nám nařídila, aby jsme měsíc nejedli nic mléčného a s lepkem, máte někdo s tím zkušenosti? Jaké protialergení mléko mu mám koupit, nemlečné kaše a co dál bych mu mohla dávat, dneska jsem mu koupila kaši Silnac,ale chci to s něčím střídat,poradíte mi, děkuji za každou radu.
Ahoj, synovec je taky alergik, ale nepamatuji si jmeno toho mlika, ale vim jen ze je od stejneho vyrobce jako nutrilon, staci se zeptat v lekarne a oni ti poradi, hlavne rikala, at si dava pozor na presnidavky, ze prej tam hodne davaji mleko… ![]()
se sníženým obsahem laktozy je od Nutrilonu LOWLACTOSE ,ale kdyby měl skutečně alergii na mléčnou bílkovinu tak by nemohl ani to .A vaše doktorka je fakt vtipná jak se v tom máš asi vyznat -měla ti to spec.mlíko předepsat nebo aspon poradit.nejlepší bude si do Nutrilonu zavolat rovnou na zákaznickou linku ,když si řekneš a budou mít tak ti pravděpodobně pošlou i vzorky ![]()
Nám na imunologii říkali Nutrilon Pepti, má naštěpenou mléčnou bílkovinu. Kaše kupuju v DM rýžovou, jáhlovou a rozmíchávám do vody, často taky obyčejnou rýžovou krupičku od Nestle, taky do vody.
Držím palce, ať se vám ta mléčná alergie nepotvrdí, případně, ať z ní malý rychle vyroste. j.
UM při alergii na bílkovinu kravského mléka je Nutrilon Allergy Care (dříve Pepti), případně pak Neocate.
Proč ti ale nenapsala Mudr ten Nutrilon AC? Předpokládám, že nekojíš.
Jinak kaše můžeš koupit i nemléčné a rozmíchat je v tom Nutrilonu AC. Pokud dáváš příkrmem i skleničky, tak si čti etikety, v některých je syrovátka nebo přímo mléko.
Ještě se zeptám .. co je to, že má ASI alergii na mléko? Jak se to projevuje?
Kdyby byly, tak to by se hublo
Dietní sýr je pod 30% tuku a těstoviny pouze celozrné, ne klasické v tom jsou jen obyčejný „rychlý“ sacharidy, co jdou hned na tloušťku.
Ale mám pocit, že jsi ve špatné diskuzi…
@Bubina ja nechtela zakladat novou, jen se zeptat na tohle
aha a ja si porad myslim jak jsou testoviny dietní
![]()
Tak urcite dietnejsi nez knedlik jsou. Kazdopadne pokud je budes jist do 16h tak je i spalis. Syr je lepsi s nejnizsim podilem tuku v susine 20-30%
Chci se zeptat, u te alergie na kravskou bilkovinu se vynechava u kojicich matek jen to, co obsahuje tu bilkovinu, a nebo i ten lepek? To uz pak skoro nevim, co jist ![]()