Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, potřebovala bych poradit.Mám dceru je jí 1 rok a na tvařičkách a bradičce má už asi týden pupínky.Vypadá to jak kdyby měla na něco alergii.Ale nedrápe se a ani se to myslím nezhoršilo.V neděli měla špenát a v pondělí svíčkovou a dávala jsem tam trochu citrónu,tak právě nevím jestli to není z toho citronu.Poraďte mi prosím.jestli to mám něčím mazat nebo to odezní samo.Já teď mažu LENIENSEM-dali mi to v lékárně.Předem děkuji za odpověď Verča
a jak ty pupínky vypadají? je to jenom červená vyrážka a nebo i jakoby vodnaté bouličky?
pokud ani po týdnu nemizí, tak bych možná radši zaběhla na kožní. Nezdá se mi, že by měla tak dlouho alergickou vyrážku z citronu. to většinou odezní tak během dvou dnů… a nezměnili jste kosmetiku nebo prací prášek?
Ahoj!
Pokud je to ta alergická reakce, tak věřím, že to odezní samo, pokud samozřejmě nebude jíst to, co jí to způsobilo.
Citron to klidně mohl být, ale i cokoliv jiného. Zkus jí teď dávat to, na co byla zvyklá, než se jí to ztratí.
Já bych si tu reakci spíš tipla na celer ze svíčkový. Je to silný alergen.
Děkuji za radu,pupínky nejsou vodnaté je to červená vyrážka a má i červené tváře.Celerem to nebude,protože když jí dělám polévku,tak tam dávám trochu celeru a nic se jí na tvářích neudělá je pravda,že citrón měla ve svíčkové v úterý,ale v neděli špenát,ale z toho se mi nezdá,že by to měla.Nevím zítra si asi zajdu k lékaři.Verča
@nozu píše:
a jak ty pupínky vypadají? je to jenom červená vyrážka a nebo i jakoby vodnaté bouličky?
pokud ani po týdnu nemizí, tak bych možná radši zaběhla na kožní. Nezdá se mi, že by měla tak dlouho alergickou vyrážku z citronu. to většinou odezní tak během dvou dnů… a nezměnili jste kosmetiku nebo prací prášek?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, syn má na obou tvářích rozeseté pupínky, které jsou jakoby vodnaté bouličky, které občas zčervenají. Má to už přes týden a ne a ne to zmizet. Spíš se mu to rozšířilo na obě tváře ![]()
Co by to mohlo být? Nějaká alergie?
Nejsou to potničky?
Pomohl nám na ně černý čaj. Lehce potírat, nedřít.
Naše Linda má teď taky osypané tváře a máte z opalovacího krému. Natřela jsem jí krémem z loňska. Má to úplně červené, nateklé. Potírám Framykoinem, naše dr. má zrovna dovolenou. ![]()
@Mava no krémem z loňska sem ho natřela taky … a až pak se mu to udělalo, ale prvně jen trošičku. Ale prošlej není a loni sem ho mazala normálně ![]()
Měl to jen trošičku na jedný tváři (pak už sem ho nenamazala) ale rozlezlo se mu to během toho týdne na obě dvě tváře, a ted už to má celkem dost
…
Nevím jak vypadají potničky ![]()
Asi zajdem k MUDr ![]()
@KatjaV Prý otevřený opalovací krém zvětrá a nadělá to velkou paseku. Navíc prý klesá jeho schopnost chránit před sluníčkem.
Otničky jsou takové pupínky, malé, taky můžou mít bílou tečku.
To máte určitě taky od toho opalováku. My teda měli obě tváře, z jedné už je to úplně pryč. Ale mazala se sama a tu druhou tvář má škaredou. Rudou, jakoby oteklou.
Třeba přes den se to lepší, ale jak to natřu nebo umyji, tak to zarudne a je to hrozné. ![]()
@Mava aha to jsem nevěděla. tak to já je všechny vyhodím.
Potničky to teda asi nebudou. Je to takové, já nevím jak to popsat. Pupínky jakoby nateklé vodou, ale úplně puchýřky ne. A přesně když se to natře tak to zčervená nebo k večeru to bývá horší.
Mě zaráží, že se mu to nevyselo hned všude, ale postupně a ta druhá tvářička začla skoro až po týdnu od té první… a teď už má chycenou celou pusinu. Uvidim co ráno a když tak asi vyrazím na radu na středisko. Ani nevím čím mu to mazat, jestli mazat ![]()
@KatjaV Tak nám to dneska do rána hodně vymizelo.
Byli jste u dr.?
@Mava nebyli. ráno to měl bledý tak sem si říkala, třebas je to na ústupu… a ted to má zase červený
.. zítra asi fakt půjdu ![]()
ale možná to má červený tváře z venku, to on má celkem často… bo jak sme přišli domu tak mu to zase bledne ![]()
Linda to má taky chvilku bledý, pak červený, ale ztrácí se to.
tybrdo,tak to jste meli stesti..dej si panaka
a nestras me,nam maji vypnout taky dnes elektriku od 12 do 14 …zustanu radeji doma ![]()
@kkaattkkaa Já ten koment smazala, nepatřil sem ![]()
Ale ještě teď se z toho třesu, nebýt doma, nechci domyslet.