Potničky - Holtův krém

614
18.5.10 14:38

Ahoj, my jsme holtovkou mazali až cca od půl roku (na ekzém), nicméně mě napadá, co se poptat v lékárně, případně si brnknout někam na kožní?
A jinak na potničky nám Dr. radila mateřský mlíko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
18.5.10 14:42

Fujtajxl takový smradlavý humus bych novorozenci nedávala :cert: Zřejmě má jen novorozenecké akné - má ještě v sobě tvé hormony, které se postupně vyplavují, neboj, do šestinedělí to vymizí samo. Doktorky dávají většinou něco neškodného jako je borová voda, nebo odvar z heřmánku, aby měly matky pocit, že pro dítě něco udělaly :mrgreen: ale mizí to samo i bez péče. Holtovým krémem bych fakt takhle malé mimi netrápila. Kdyby to třeba do dvou měsíců věku nezmizelo, jistě ti pak mudr dá něco účinného, ale buď teď v klidu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenka_v
18.5.10 14:47

nám dr. doporučil koupit řepíkový čaj a v tom koupat. Musim říct, že to opravdu pomohlo…

• Citovat
  • Upravit
1572
18.5.10 15:06

Mno, já to dávala a zabralo to. Málej sice zrovna nevoněl jako fialky, ale to se dá přežít! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
18.5.10 16:14

Řepík je opravdu super, nám pomáhá i na AE. Každopádně na diagnozy kožního pozor, náš atopák byl taky nejdřív diagnostikovaný jako potničky, pak mykoza z tepla a až po čtvrt roce kdy už to měl opravdu hnusný jsme se dostali do fakultní nemocnice na kožní kde KONEČNĚ začali řešit atopický exem a všechny s ním spojený vedlejší infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1843
18.5.10 16:14

Já tedy musím říct, že nám zázračně zabíral na veškeré drobné vyrážky, vč. potniček krém od Klorane. Na tuhle kosmetiku nedám dopustit :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
18.5.10 17:28

Koupej v solamylu popř. černém čaji, nám to pomáhalo a potničky rychle zmizely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
20.5.10 22:12

Mě na kožním tento týden řekli, že holtku neeee!!! Obsahuje nějaké kyseliny a může mít hodně špatné následky dlouhodobé používání, stejně jako ondřejova mast a pytiol!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sluncik
24.1.11 14:19

Dobrý den
moje holčička tak na 2 měsících měla stejný problém mast hrozně smrdí ale okamžitě zabírá,sama dětská doktorka mi ho doporučila.Čauky Radka

• Citovat
  • Upravit
187
24.1.11 14:23

tak stím bych se rači poradila s doktorkou,než sama experimentovat,dětská kůžička je velice citlivá,aby se ti z toho malá neosipala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek