Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte, mám dceru ( 9m ) před měsícem jsme přešli na Sunar. Dcera pila Bebu, ale tu začala odmítat. Tak jsme zkusili ten Sunar. Ten jí chutná a baští. Problem je ten, že za chvílku co začala pít Sunar dostala horečky ( kolem 39 - 40 ) ty trvaly jeden den. Měla u toho zelenou stolici, tak dr. napsala ant. že má nějaký zánět střev. Držela týden dietu a pak jsme přidali postupně i to mlíčko. Týden byl klid. Pak dostala hroznou rýmu. Tak po 4 dnech rýmy zase horečky. Podle dr. nějaká viroza. Léky žádné. Po třech dnech přestali horečky dostavil se dvakrát průjem a nechutenství. Po dvou dnech se rozpapkala, tak jsem jí dala normálně její mlíko. Mlíko tedy pije jeden den. A dneska se zase kroutila, měla plynatost, byla velmi nevrlá a uplakaná. A tak přemyšlím jestli to není alergie na mléko, která se vyvolala tím Sunarem. Máte s tím někdo zkušenost a můžou být příznakem alergie i horečka? Mám vyzkoušet jiné mlíko? Mám ho raději vysadit?
gabnel píše:
Ahojte, mám dceru ( 9m ) před měsícem jsme přešli na Sunar. Dcera pila Bebu, ale tu začala odmítat. Tak jsme zkusili ten Sunar. Ten jí chutná a baští. Problem je ten, že za chvílku co začala pít Sunar dostala horečky ( kolem 39 - 40 ) ty trvaly jeden den. Měla u toho zelenou stolici, tak dr. napsala ant. že má nějaký zánět střev. Držela týden dietu a pak jsme přidali postupně i to mlíčko. Týden byl klid. Pak dostala hroznou rýmu. Tak po 4 dnech rýmy zase horečky. Podle dr. nějaká viroza. Léky žádné. Po třech dnech přestali horečky dostavil se dvakrát průjem a nechutenství. Po dvou dnech se rozpapkala, tak jsem jí dala normálně její mlíko. Mlíko tedy pije jeden den. A dneska se zase kroutila, měla plynatost, byla velmi nevrlá a uplakaná. A tak přemyšlím jestli to není alergie na mléko, která se vyvolala tím Sunarem. Máte s tím někdo zkušenost a můžou být příznakem alergie i horečka? Mám vyzkoušet jiné mlíko? Mám ho raději vysadit?
ahojky malej mne od narozeni byl na prikrmech,byly to neskutecne muka,v noci plakal,kroutil se mel plynatost,zvracel,vyskousely jsme nekolik mlik,vsechno stejne,nakonec jsem koupila sojove mleko ,ale jeste horsi dostavili se k tomu vsemu horecky,ve trech mesicich odmital flasku,musela jsem nasilim krmit strikackou i v noci proste porad,ale mel neskutecne prujmy a zvraceni,take zelena stolice,jela jsem na pohotovost,kde udelali testy a opravdu alergie na laktozu,soju,a nespocet dalsiho,obvodacka nad nami vzdy jen mavla rukou..byyt tebou navstivim obvodni,popripad eprimo alergologa,neni to zadna sranda,maly mel zamotane streva diky neschopnosti lekarky,ted uz si vse hlidame,ale je to narocne,protoze ve vsem je mliko,nebo soja,a to nemluvim o lepku…budu vam drzet moc moc palecky,at je vse v poradku ,rozatim davej cajicek,a vim ze je jeste malinky,ale ja zacala ve ctyrech mesicich s masickem,bramborama,bohuzel jsme nemela jinou moznost,tak v pondeli sup sup k lekarce:) ![]()
ted jsem si vsimla ze ma mala devet mesicu,tak to uz neni zase tak malicka:)budu drzet palecky
Jejda tak to je mi líto, že jste s tím museli bojovat tak dlouho. A u té paní dr. jsi zůstala po tomhle? A jak se vyřešili ty střeva? V po mám volat dr. kvůli výtěrům. A myslíš že alergie se může projevit až časem? Jsme na UM už od narození.
gabnel píše:nn u doktorky uz nejsme,nastesti:(diky zasahu doktrou v nemocnici byl myly v poradku,a taky diky nim vime jak na tom maly je,a s tou alergii ..moji kamaradce se narodil syn,a ze ma alergii na mliko zjistili az v roce,prej se mu to projevilo pozdejc,tak nevim,ale podle me je to mozne:)urcite si nech pro malinkou udelat co nejvice moznych testu,at vis na cem ste,ono se rekne alergie na mliko,ale opravdu jste bez jogurtu,omacek,do buchet taky nemuzes dat mliko,cokolada neexistuje,je to takove narocnejsi,jelikoz nas maly je alergik i na kozi i ovci mliko,tak babo rad:)kazdopadne vam budu drzet palecky,treba je to opravdu jen virozka,a nenechej se odbit,od toh otady lekari jsou:)
Jejda tak to je mi líto, že jste s tím museli bojovat tak dlouho. A u té paní dr. jsi zůstala po tomhle? A jak se vyřešili ty střeva? V po mám volat dr. kvůli výtěrům. A myslíš že alergie se může projevit až časem? Jsme na UM už od narození.
ja mam prvniho syna alergika, ma alergii na laktozu. presne jak popisujes stav tveho mimiska, mi primo pripomina, jak jsme bojovali my. nam to zjistili v roce. 3× jsme byli hospitalizivani v nemocnici. doted , mame 3 roky, nesmi jogurty, mliko, smetanu. varim jen ze sojoveho mleka a pouzivame jen margarin. po tom roce jsme museli vysadit vsechny mlecne vyrobky
Ahoj, a nemůžou to být zuby? Malýmu teď rostou stoličky a taky průjem, ale každou chvíli září jinou barvou, horečky jsou u zubů prý také častý, my jima teda netrpěli, ale příšerně opruzelej zadek a taky je pořád protivnej a plačtivej. S tou alergií zkušenost nemám, tak nevím jaký by mohl být průběh.
veronikaD píše:
ja mam prvniho syna alergika, ma alergii na laktozu. presne jak popisujes stav tveho mimiska, mi primo pripomina, jak jsme bojovali my. nam to zjistili v roce. 3× jsme byli hospitalizivani v nemocnici. doted , mame 3 roky, nesmi jogurty, mliko, smetanu. varim jen ze sojoveho mleka a pouzivame jen margarin. po tom roce jsme museli vysadit vsechny mlecne vyrobky
Děkuji za odpověd. Potvrdila mi co jsem si myslela. Ale nedokážu si představit že nebude pít mlíko ![]()
Pettulle píše:
Ahoj, a nemůžou to být zuby? Malýmu teď rostou stoličky a taky průjem, ale každou chvíli září jinou barvou, horečky jsou u zubů prý také častý, my jima teda netrpěli, ale příšerně opruzelej zadek a taky je pořád protivnej a plačtivej. S tou alergií zkušenost nemám, tak nevím jaký by mohl být průběh.
Zoubky nemá zatím žádné. Horní má pěkně natelké, ale zatím nic. Zase si ale myslím, že takový hrozný průběh přisuzovat zoubkum no nevím no. ![]()
marra píše:gabnel píše:ahojky malej mne od narozeni byl na prikrmech,byly to neskutecne muka,v noci plakal,kroutil se mel plynatost,zvracel,vyskousely jsme nekolik mlik,vsechno stejne,nakonec jsem koupila sojove mleko ,ale jeste horsi dostavili se k tomu vsemu horecky,ve trech mesicich odmital flasku,musela jsem nasilim krmit strikackou i v noci proste porad,ale mel neskutecne prujmy a zvraceni,take zelena stolice,jela jsem na pohotovost,kde udelali testy a opravdu alergie na laktozu,soju,a nespocet dalsiho,obvodacka nad nami vzdy jen mavla rukou..byyt tebou navstivim obvodni,popripad eprimo alergologa,neni to zadna sranda,maly mel zamotane streva diky neschopnosti lekarky,ted uz si vse hlidame,ale je to narocne,protoze ve vsem je mliko,nebo soja,a to nemluvim o lepku…budu vam drzet moc moc palecky,at je vse v poradku ,rozatim davej cajicek,a vim ze je jeste malinky,ale ja zacala ve ctyrech mesicich s masickem,bramborama,bohuzel jsme nemela jinou moznost,tak v pondeli sup sup k lekarce:)
Nenechám v po sama zavolám na alergo. Sice nevím jestli mě vemou bez doporučení ale zkusím to. Když tak pro něj zajdu jen k dr. a nenechám si do toho mluvit. Děkujeme za palečky ![]()
gabnel píše:veronikaD píše:Děkuji za odpověd. Potvrdila mi co jsem si myslela. Ale nedokážu si představit že nebude pít mlíko
veronikaD píše:
alergologie ti moc nepomuze, musi na specialni vysetreni, my jsme dochazeli na gastroenterologii, ale taky uz jsme to vzdali. maly sice ted uz semtam dostane cokolasu, ale minimalne. kupujem specialni jogurty, mleka , ktere jsou bez laktozy. nebo kupujeme sojove. maly si zvykl a my taky.svickova ze sojoveho mleka je stejna jak z normalniho:) ted uz je velikly vyber vseho.UM mlika jsou i specialni, bez laktozy a nebo kravske bilkoviny. kubicek je sice takove tintitko, ma jen 14kg, ale zvladame to a pritom u nas v rodine neni zadny alergik.aha, takže jedině řešet přes dr. ?
JA BYCH TO URCITE RESILA PRES MUDR.
mela by ti dat doporuceni, nam ty testy delali pri posledni hospitalizaci. trvaly nejakych 14dni