Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer. Mám dcerku 4 měsíce. Od narození hrozný problémy s kolikami, ublinkavání, zácpa, nebo naopak průjem, hleny ve stolici Začlo to hned po nasazení um ( kojena měsíc ) pak se přidal ekzém v obličeji a kopřivka na těle ) dle všeho alergie na kravskou bílkovinu. Dr napsala Nutrilon allergy syneo. A teď k otázce, kopřivka a ekzém sice vymizeli..ale bolení břicha, šílená zácpa, ublinkavání stále zůstává…( ABKM prokázána eliminační testem ) hned po nasazení po nějaké době klasické um hned vyskákali pupínky na těle. Ale zpět k otázce, když řeknu Dr že to mléko ji nesedí. Tak že mi pošle recept na Althéru. Každopádně po přečtení na internetu to asi bude víceméně stejné? To není jiná varianta? Jelikož pokud to chápu správně, tak ty mléka mají sice mléčnou bílkovinu hodně štěpenou, ale stále ji v sobě mají? Nic jiného mi Dr nenabízí..tak se chci poptat zda je možné čekat zlepšení jiným druhem tedy..nebo jak to popřípadě řešit dál? Děkuji.
@kavenka no ale nic takového nám Dr nenabídla. Prostě se tváří a stojí zatím, že tyhle mléka musí stačit. Nabízí mi vlastně to samé akorát jiné značky. ![]()
@NikolkaŠve syn měl nejdřív Nutrilon Alergy Care, ale ten mu nestačil. Problémy byly stále
pak dostal Neocate a do 3 dnů pohoda.
@NikolkaŠve dětská mi napsala ten Nutrilon, ale rovnou nás poslala do nemocnice k dětskému gastroenterologovi a ten nám napsal Neocate poprvé. Pak už mi ho psala dětská normálně.
@kavenka Aha,takže když si řeknu o doporučení na tu gastroentologii, tak tam by ho mohli předepsat? Popřípadě co tam malému dělali za testy?
@NikolkaŠve dělali mu ultrazvuk a odběr ze stolice. Já jsem mu řekla, že nám ten Nutrilon nepomáhá a on mi hned napsal 10 balení Neocate. Dal mi i zprávu pro dětskou a ta mi je pak už mohla psát sama.
Ahoj holky, nevíte jestli je možné aby alergie zmizela během prvního půl roku? Vím, že by měla zmizet během 3 let, ale malé bude 5 měsíců a najednou jí kojení nevadí a přestává tak šíleně zvracet.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nevíte jestli je možné aby alergie zmizela během prvního půl roku? Vím, že by měla zmizet během 3 let, ale malé bude 5 měsíců a najednou jí kojení nevadí a přestává tak šíleně zvracet.
Může. Proč by ne ![]()