Otáčení na bříško a jeho frekvence

32
23.5.21 19:44

Otáčení na bříško a jeho frekvence

Ahoj holky :) chtěla jsem se zeptat, jak často se vám otáčejí na bříško vaše zlatíčka?
Naší bude za týden 6 měsíců, má nejspíš zablokovany první obratel, v červnu jdeme ke specialiatovi. Je to asi 2-3 týdny, co se začala otáčet, po té co s ní poctivě cvičím. Zvládá obě strany, ale jednu upřednostňuje a i tak se otáčí opravdu velmi sporadicky :D šetří si to.. A teď poslední 2 dny se už zase sama neotoci.. Na bříšku ji to moc nebaví, hodně dělá letadlo a druhé vzpřímeni nám také ještě nejde, ale to vše nejspíš souvisí s tím krkem..
Děkuji za Vaše příspěvky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2401
23.5.21 20:13

Jakmile se dcera naučila dobře otáčet, dělala to pořád. Mělo by to tak i být, dítě schopné se přetočit by mělo samo od sebe trávit co nejvíc času na břiše.

Preference jedné strany by neměla být, ale to určitě víš. U otáčení to ale jde cvičit hrou. Letadlo je v tomhle věku snad i normální, jen by ho dítě nemělo dělat dlouhé měsíce.

Věřím, že jsou i línější děti, kterým se nechce pořád točit sem a tam. Uvidíte, jak to bude s tím obratlem. Až se odblokuje, taky může být všechno jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.5.21 20:15

@Vera62 ve chvíli, kdy se kluk naučil otáčet, tak už ho záda nebavily.. Během 2 dnů už hotovo, dala jsem na záda, hned se překročil. Teď to samé s lezenim, jeden den a tryskomysak.. Starší ležely jak placky. Ono asi záleží i na každém dítku, starsi kluci byli fakt línejsi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
23.5.21 21:11

Naučil sa to tesne pred 6. Mesiacom, prvý týždeň sa otočil len pár krát za deň, už som mala pocit že sa mu niekedy vyslovene nechce… Ale to len piloval :mrgreen: za týždeň už sa točil stále, 90 percent na ľavú stranu, za cca 10 dní už na obe strany 50 na 50. Teraz ma čerstvých 7 mesiacov a peruje na kolienkach, už len sa rozliezt… A zo začiatku tiež hodne lietadloval na bruchu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
23.5.21 21:24

Já mám teď čerstvě 5m dceru, zatím se neotáčí na břicho, jenom na boky, ale teda šetří tím, otočí se tak 5× za den, a někdy vůbec, lenoch jedna. Tak se bojím, že se to na to břicho snad nenaučí. :oops:
Jak hodně se ti otáčela předtím na boky?

• Citovat
  • Upravit
32
24.5.21 05:43

@Kolicek95 neotacela se na boky vůbec ale u nás to má spojitost s tou blokadou. Na rehabilitacich mi právě říkali, ať cvičíme, že zatím stačí boky a ona to vzala rovnou na bříško 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí