Nechce nosit ponožky

Anonymní
23.5.21 14:34

Nechce nosit ponožky

Ahoj,
nemáte někdo radu, jak naučit dítě nosit ponožky a i boty? Je nám přes rok a ponožky nesnáší. Okamžitě sundává. Doma máme koberce, tak to tolik nevadí. Ale prarodiče mají lino… vyřešila jsem to punčochami, ale i ty si tahá a někdy má vytahané, ale noha v teple.
A s nošením ponožek souvisí i nošení bot. Neskutečný řev. Nechce. Jakmile se zabaví a zapomene, že boty má, chodí v nich a dobré. Ale na sedačce skopává, venku poleze raději po čtyřech, a to od roku chodí.
Prý si zvykne, ale nevím kdy a už mě nebaví za den 100× nasazovat ponožky, hledat jednu či druhou po bytě.
Předem díky za náměty.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
23.5.21 14:41

Pro děti je nejzdravější chodit boso a ony to ví a proto si ponožky sundávají. Teď až bude zas tepleji nevidím problém v tom chodit bosky a na linu taky ne 😊
Ale pokud na tom trváte, tak asi jedině štrample

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.5.21 14:45
@Anonymní píše:
Ahoj,
nemáte někdo radu, jak naučit dítě nosit ponožky a i boty? Je nám přes rok a ponožky nesnáší. Okamžitě sundává. Doma máme koberce, tak to tolik nevadí. Ale prarodiče mají lino… vyřešila jsem to punčochami, ale i ty si tahá a někdy má vytahané, ale noha v teple.
A s nošením ponožek souvisí i nošení bot. Neskutečný řev. Nechce. Jakmile se zabaví a zapomene, že boty má, chodí v nich a dobré. Ale na sedačce skopává, venku poleze raději po čtyřech, a to od roku chodí.
Prý si zvykne, ale nevím kdy a už mě nebaví za den 100× nasazovat ponožky, hledat jednu či druhou po bytě.
Předem díky za náměty.

Syn si stahuje ponožky doteď a to už je předškolák. Jako batole jsem ho oblékala pořád. Doma neměl ani bačkůrky, venku s botami problém neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
23.5.21 14:50

Ja bych ho nenutila. Nam deti chodi bez ponozek i na studene dlazbe. I venku klidne v 15 stupnich v mokrem piskovisti. Kdyz jim je zima, reknou. Jsou otuzile a nebyvaji nemocne.

Uznavam, ze u nas uz je to extrem. Ale lino je prece uplne v pohode. A venku, az bude tepleji, taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
23.5.21 14:52

Co u prarodičů zkusit jen capáčky? Nebudou omezovat v pohybu, přitom dítko nebude ťapat úplně naboso. :think: jinak já dítě chápu, ponožky dodnes nosím jen když je to nezbytně nutné :lol: a boty mám Barefoot, protože mi cokoliv na nohou vadí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
23.5.21 14:56

Pro malé děti existuje „držák“ ponožek (Soks on), a to opravdu drží, u dětí jsme to používali když byli miminka a osvědčilo se to. Zkusila bych pořídit volnější ponožky, aby ho to netlačilo a boty nějaké barefoot aby měl pocit že žádné nemá. Pokud má dítě pevné boty s tvrdou podrážkou, které jsou navíc třeba těžké, tak je jasné že z nich nebude na větvi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
23.5.21 15:11

Některé děti ponožky prostě nemají rády. Zrovna jsem vyhrožovala tretakovi, že si má vzit ponožky. Doma 17° a všude dlažba, měl zmrzlé nohy a ráno mu tekla nudle. Mám oba syny silně antiponozkove. Přijdou domů a ponozky letí do kouta. Kolikrát chodí venku jen v botách (sandále a pantofle) bez ponožek.
Neřeším.
Boty oba dodnes maji raději volné. Do 4 let preferovali capáčky.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
23.5.21 15:19

A ono něčemu vadí, že by po tom linu chodil bez ponožek? :think: jsem dospělá a ponožky nesnáším, takže mám pro tvé dítě pochopení. Naopak jsem jako dítě nesnášela, jak mi každý nutil ponožky a bačkory.

• Citovat
  • Upravit
74217
23.5.21 15:30

Taky nesnáším ponožky a ani papuče. Můj syn je v tomhle moje kopie. Doma běhá nejraději boso.
Já to neřeším. Rozčiluje to lidi okolo, kterým je po tom houby. Nehroť to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
23.5.21 15:38

Vždyť to nevadí, ponožky kloužou. Nás je doma taky nenosí ani bačkůrky a jsou mu tři. Nehrotila bych to a na ven dala třeba capáčky.

• Citovat
  • Upravit
13009
23.5.21 15:45

Doma mame dlazbu a vinyl, kamenny barak bez podlahoveho topeni, deti si ponozky zasadne sundavaj, backory si vezmou tak jednou za mesic. Nemocni nejsou, tak neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
23.5.21 15:51

Ponožky jsou druhé, co shazuju hned po příchodu domů. První je podprsenka.
Dcera ponožky nesnášela odjakživa, doma i venku lítala bosky. Pak jednou stoupla na včelu, tak si venku ty boty vzala. Ona měla problém i se spodním prádlem, ale tam jsem neustoupila. Pořád měla pocit, že ji to omezuje v pohybu, tlačí, nebylo jí to pohodlné.
Teď je jí 12 a chci, aby ponožky nosila aspoň do školy, je to divné, když chodí bez. Klidně i do zimních bot. Nemocná nebývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
23.5.21 15:52

Jen pro odlehčení - radu nemám - dcera s ponožkami i spí a to i v létě, sandály bez ponožek taky neexistují. Už jsem rezignovala. U vás je to horší, může nastydnout. Ale letos ji hodlám motivovat bosými kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
23.5.21 18:11
@Anny2148 píše:
Pro malé děti existuje „držák“ ponožek (Soks on), a to opravdu drží, u dětí jsme to používali když byli miminka a osvědčilo se to. Zkusila bych pořídit volnější ponožky, aby ho to netlačilo a boty nějaké barefoot aby měl pocit že žádné nemá. Pokud má dítě pevné boty s tvrdou podrážkou, které jsou navíc třeba těžké, tak je jasné že z nich nebude na větvi. :)

Nam nepomohly ani drzaky ponozek. Dcera si je od 9 mesicu sundavala. Tak jsem rezignovala a proste chodi naboso. U dalsich deti jsem to ani nezkousela. Vsechny jsou otuzile a zdrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
23.5.21 18:18
@Janča6 píše:
Ja bych ho nenutila. Nam deti chodi bez ponozek i na studene dlazbe. I venku klidne v 15 stupnich v mokrem piskovisti. Kdyz jim je zima, reknou. Jsou otuzile a nebyvaji nemocne.Uznavam, ze u nas uz je to extrem. Ale lino je prece uplne v pohode. A venku, az bude tepleji, taky.

Jinak musim rict, ze to bohuzel nekdy dost vadi lidem v okoli. Kdyz ostatni deti vidi nase holky bose v pisku pri 15 stupnich, tak se zacnou zouvat a nektere mamky jsou pak na nas nastvane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí