Operace refluxu močovodu u 8-9 měsíčního miminka (Olomouc)

13
22.5.21 17:46

Operace v 8.-9.měsíci (Olomouc)

Ženy, dceru čeká na přelomu září/října operace refluxu močovodu. Bude jí tou dobou 8.-9.měsíců a já si vůbec nedovedu představit, jak to taková malá kuřátka vůbec můžou zvládat. Takové děti už nejsou jen na mléce. Jak se řeší příkrmy? Maminky si nosí vlastní? Předpokládám, že tamnější jídlo tak malá miminka nejí. A jak se vám děti dařilo zabavit? Čeká nás hospitalizace cca 10dní. Nejspíš bude muset mít přivázané ručičky a nožičky, aby si nevytrhla hadičky, nevím. :( Prosím, kdo má už nějakou operaci s dítkem podobného věku a hospitalizaci za sebou, podělte se semnou o své pocity, rady. Budu hrozně moc vděčná. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58838
22.5.21 18:13

Syn byl teda starší, měl 14 měsíců. Na operaci byl v Motole. V papírech jsme měli napsané UM, které pije a na jídlo dostal jídlo vhodné pro svůj věk, které připravovala nemocniční kuchyně. Stejně tak mléko jsme měli v lednici a stačilo jenom ohřát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16433
22.5.21 18:24

@mámatinka Mám zkušenost s hospitalizací, tak aspoň malý postřeh. Ruka s kanylou bude podvázaná dlahou, ale i tak budeš muset hodně hlídat. Kanylu dají na sále a pak ji bude mít pár dní, podle stavu. Oblečení i stravu vám dají, ale doporučuji vzít pyžamka kabátky na zapínání se širšími rukávy, jako jsme nosili my - lépe se pak manipuluje s kanylou, je jednodušší převlékání. Uvidíš, co bude mít dítko rádo, tak si pro jistotu nabalíš kapsičky nebo zavařené/ kupované ozkoušené skleničky. Plenky je potřeba mít svoje, několik dní bude mí zřejmě cévku. Usínáčka, hračky. Hodně těstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
22.5.21 19:34

Do nemocnice beru nějaké jídlo a pití i čtyřletému, nakonec i sobě. Občas se to fakt nedá.

• Citovat
  • Upravit
72725
22.5.21 21:49

@mámatinka klukovi tahle operace hrozila po narození taky olomolo, jsou tam odborníci. Neboj. Co se týče příkrmu, dítě má po operaci nejdřív kapacku, pak mají skleničky, můžeš mít i svoje. Předpokládám, že tam budeš s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.5.21 07:08

Děkuji moc za zkušenosti, jak si tak pročítám různé diskuze, ty děti jsou TAK úžasné a krásně to zvládají! Opravdu pro maminky je to nejhorší. Na JIP s ní asi také nebudu moct být mimo “návštěvní” hodiny. Nevím, jak to zvládneme. Jsou ji 4 měsíce a je zvyklá se mnou spát a držet se semnou za ruku. Bude se mi to ní odcházet hrozně těžko. Operace jako takové se nebojím, jsme v péči nejlepšího doktora a malá to krásně zvládne, těším se, že bude zdravá! :srdce: Ale celý ten pobyt, odloučení, přivazování…ona i hrozně špatně snáší pláč jiných dětí a předpokládám, že na pokoji nebudeme sami…z toho všeho mám úplně nevolnosti a hrůzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
24.5.21 07:10

@martina.se a nakonec jste nešli? Vyrostl z toho? Jste na ATB?

Malá má reflux IV. stupně, takže tam už nám nic jiného nezbývá. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.5.21 07:42
@mámatinka píše:
@martina.se a nakonec jste nešli? Vyrostl z toho? Jste na ATB?Malá má reflux IV. stupně, takže tam už nám nic jiného nezbývá. :(

Kluk z toho naštěstí vyrostl. Ale jasný, reflux takového stupně zásah potřebuje. Bude ji pak lépe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.21 10:08

@mámatinka Naše měla IV. Stupeň aktivní a vyrostla z toho. Oni operují ještě před jedním rokem? Tehdy mi říkali, že až nad 12m.

• Citovat
  • Upravit
13
24.5.21 13:32
@Anonymní píše:
@mámatinka Naše měla IV. Stupeň aktivní a vyrostla z toho. Oni operují ještě před jedním rokem? Tehdy mi říkali, že až nad 12m.

Jak dlouho byla na ATB? Je úžasné, že se jí to spravilo! :potlesk: :srdce:

Ano, operují mezi 6-8 měsíci. Já jsem hrozně ráda, protože do jejího 1. roku bude mít po starostech a hlavně po těch ohavných ATB. Chudinku jí z nich úplně bolí bříško, i přes probio, co dáváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.21 19:15

@mámatinka Do dvou a půl. Ale mezitím byla na kontrole, kde se prokázalo, že je to na ústupu. Atb nejsou nic moc, ale zánět by byl horší. Náš urolog byl zastánce konzervativního přístupu, navíc prý neměli tak malé nástroje. Tak to zřejmě pokrocilo :).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure