Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, potřebovala bych poradit kvalitní značku spacího pytle, aby se mi v něm malý nepřehříval. Budou mu 3 měsíce. Děkuji ![]()
Na teplejší noci jsem používala co nejtenčí pytel - myslím od Lupilu - a nechávala jsem rozepnuté nohy.
@Petulkamucq píše:
@vulpes proč?
Taky jsem nepouzivala. Miminka mi spala v rychlozavinovacce a jak se z toho naucily rozbalit, tak bez prikryti.
Prijde mi, ze vetsina deti prikryvat nepotrebuje, navic budou otuzilejsi.
Prikryvat se sami, pokud jim bude zima, se zacnou kolem dvou tri let.
Ja syna měla v tenkém od Lupilu, byla to taková dvojitá tričkovina. V ložnici nemáme, díky zateplení, ani v létě přes 20 stupňů.
@Petulkamucq píše:
@vulpes proč?
protože když je mu v tom horko, tak nemá možnost se odkopat a ochladit…tak je to tak trochu mučení horkem. Nebo-li : proč ano?
Pouzivam pytel od narozeni na obe deti a spokojenost. Ted spi v Lupilu tencim. V lete pak uplne tenkem z CA.
@vulpes píše:
protože když je mu v tom horko, tak nemá možnost se odkopat a ochladit…tak je to tak trochu mučení horkem. Nebo-li : proč ano?
Tak zvolim takovou tloustku pytle, at se nepoti. Zase tak tezke to neni.
Teď měli v Lidlu pytle 0,5 tog, jinak jsem koupila v Tescu 1,5 tog, to by mělo být na teď nejlepší. ![]()
Dulezite je zvolit spravnou tloustku - jsou od 0,5 TOG az po 3,5 TOG. Na leto samozrejme ten nejtenci. Máme jeden uplne tenounky, v podstate jen jakási plenka a ted jsme koupili z Lidlu a je taky tenky a zda se mi fajn…
@blumen píše:
Tak zvolim takovou tloustku pytle, at se nepoti. Zase tak tezke to neni.
Ale proč vůbec? Já taky nespím v pytli (když nejsem pod stanem ve spacáku)…tak to nedělám ani svým dětem ![]()
@vulpes Promiň, ale nejsi trochu mimo téma?
Název diskuze i její obsah je na téma spací pytel, ne jaký má kdo názor na to jestli používat nebo ne
![]()
@alena1995 jen jsem napsala, že existuje i varianta mepoužívat právě spací pytel… nevím, kdo se ptá a někdy mají třeba prvomatky dost zkreslené představy a pocit, že když to tak dělá kamarádka, že je to tak nutnost.
Pak padl dotaz proč - tak jsem odpověděla proč si to myslím…to snad taky dává logiku, ne? A na výtku, že si můžu vybrat, jakou chci tloušťku jen vysvětluji,. že já si ji vybíraz nechci.
Tak teď mi řekni, kdo je mimo mísu? Co ti tam nedává smysl?
@vulpes píše:
Proto jsem se ptala jaký zvolit, aby se v něm malý nepřehříval ![]()