Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, na cesty jsem koupila Pampers Aqua Pure, přišel mi složením nejlepší. Na doma mám Perlan a Medvídka. Poradíte případně ještě nějaké šetrné vlhčené ubrousky?
Moc díky!
Že sem toho zkusila, i různé s 99%vody apod a nic nesedlo. Prostě perlan a čistá voda je top. Třeba na ruce je to dětem jedno, když se otrou někde na hřišti, ale na prebalovani stačí jednou použit vlhceny ubrousek a vyrážka je na světě ![]()
Ptala ses na vlhčáky, tak odpovím k věci. Používáme dvoje, Babylove bílé sensitive z dm a Pampers aqua Pure. Ani po jednom nemá syn opruzeniny.
Ohledně vlhčených ubrousků - používám pampers aqua pure a nikdy jsem neměla sebemenší problém.
Jednou mi teda kámoška půjčila nějaké parfémované pampers, smrděla jsem jak stará… a dítě mělo okamžitě červenou zadnici. Takže už nikdy víc.
Nejlepší je samozřejmě perlan a medvídek, nebo voda… Ale to už záleží na tobě.
Používáme buď Sensitive z DM nebo Extra Sensitive z drogerie Rossmann.
Používala jsem jen Perlan a vodu a dcera nebyla nikdy opruzená, podle mě je to nejlepší.
Já bych to zas neviděla tak tragicky. Ne všechny děti jsou náchylné. Syna jsem musela umývat pouze vodou a musel být na látkových plínkach, jinak hned opruzeniny až do krve. Hrůza. Dcera naopak snese úplně všechno. Jakékoliv plínky, jakékoliv ubrousky. Opruzena byla jednou, kdy se pokakala běh spánku a já jsem ji přebalovací až po probuzení. Takze nehodlám teď řešit složení ubrousku, když ji to nic nedělá. Prostě něco Kup a vyzkoušej. Když bude vadit, zkusí něco jiného. Používej to, co dítěti sedne. A co bude vyhovovat tobě.
U nas jede pouze pampers kokos, za me i malou super-nikdy neopruzema a na ruce, oblicej n hristi, doma na prach a stul a jakekoliv utreni co se tyka uklidu pouzivam zelene tesco. Dobre jsou i modre ubrousky babylove z dm. Zkousej a uvidis co bude nejlepsi.
Huggies, měly takový béžový obal, dej pozor, aby byly bez parfemace, ty ostatní děsně smrdí.
A z Rossmanu, takové modré. Na občasné použití to není žádná tragédie. ![]()
Kupovala jsem z DM, mají balení po čtyřech za cca 110,– a snášela je bez problémů i holčička s atopickým exémem.
Vlhcene ubrousky používám home made - role kuchynske uterky - preriznout napul a zalit smesi vody a olivoveho oleje nebo kokosoveho oleje… „receptu“ je spoustu.