Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Mam pro svou rocni dcerku opalovaco krem primo z lekarny. Ale pokazde kdyz ji namazu pusu tak ji zcervenaji oci zacnou slzet a tece ji z nosu. Uz nevim co za krem pouzit. Vzdycky si to do tech oci nejak dostane. Zapesti a prstiky nemazu. Navic se ji to i tezko maze protoze se u toho vzteka.
Mate zkusenost? ![]()
Zkusila bych změnit značku krému. Já to znám u sebe, já po mnoha zkušenostech používám jenom DayLong. Ale třeba mojí kamarádce sedí jenom Bioderma. Zkuste v lékárně požádat o vzorky a zkuste co dcerku nebude dráždit.
Já mám dobrou zkušenost se značkou Avéne a nebo Bioderma. Ještě je fajn Vichi. Zkuste si říct o vzorečky a vychytat, který krém bude sedět.
Synovi sedi krem od Kiss my Face pro nejmensi. Take se mi jinak osype, slzi oci,…Jinak je dulezite mazat hodne opatrne kolem oci.
Ony všechny standardní opakovací krémy jsou vlastně dost sajrajt, jelikož mají filtr na chemické bázi. Zkus si přečíst něco na téma přírodních opalovacích krémů, které mají tu bázi fyzikální. Přes NET se dá koupit např. od Dr. Mercola, ale je to drahé jak prase. Nebo alespoň zkusit Alverde z DM drogerie.
@Adelka951 jsem opatrna ale dcera kdyz zacnu mazat tak se ji to nelibi zacne tam strkat ruce a ma to v ocich ![]()
Ja muzu jen Eucerin proti solarni alergii. Je skvělý a vyborne se roztira i SPF50
@Irena.Hlovcová my sme nemazali dceru prve 2 roky vobec. Mala biely siroky klobucik a bola malo na priamom slnku.
Jedna z mych dcer a ja sneseme jediny a to Daylong, jinak alergicka reakce,koprivka.Sice se o nem psalo, ze neni tak uzasny, jak se propagovalo, ale myslim, ze pro citlive a alergiky je uzasny.