Alergie na psa u dítěte

Anonymní
24.10.13 18:58

alergie na psa u dítěte

Ahojte, potřebovala bych poradit od těch, co s tím majé zkušenost. Máte někdo dítě, které má alergii na psa? Jak se to projevovalo, jaké jsou potíže? Naše čtyřletá dcera trpí hodně na rýmy a kašel. Teď má období, kdy kašle už tři týdny, snad nejhorší je to v noci, když si lehne. To kašle a kašle. Měla teda zánět průdušek, doktorka jí brala krev na chlamydie a mykoplasmata (to je negativní) a ještě čekáme na výskedek, jestli náhodou nemá černý kašel. Nakonec mi sestra řekla, že neví, čím ten kašel může být, že určitě máme doma nějaký alergen. Tak to mě napadl jedině náš pes. To fakt nevím, co bych děla. Máte někdo zkušenost? díky. L.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1425
24.10.13 19:05

Ahoj, u mě to nemá dítě ale já a psa bych doma z toho důvodu mít nemohla, stačí mi na něj sáhnout a opuchnou mi oči, blbě se mi dýchá. Takže si myslím, že to určitě může být důvod toho u tvého dítěte, také mě napadlo, pokud bude alergik, jestli to mívá i v noci, nemáte náhodou péřové peřiny(polštáře)??-i to jí může vadit, pokud to má v noci(nebo pes s vámi i spí :think: )? Snažila bych se vysledovat alergeny a řešit to s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
24.10.13 19:08

Já mám silnou alergii na psy. Ale psy mám - na svoje si vždy nějak jakoby zvyknu. Když jsem ale byla asi tříletá, tak jsme byly s mámou na návštěvě, kde měli psa. Když jsme přišly s mámou domů, tak jsem ani nemohla otevřít oči, jak byly nateklé.
Jinak se alergie projevuje pupínkama na místě kontaktu se srstí, oteklé oči, rýma, slzení očí, kýchání a i zhoršené dýchání. Já mám i astma a tak se mi i špatně dýchalo. Jak jsem ale psala, na moje psy mám alergii jen slabou. Cizí mi ale děla potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
24.10.13 19:11

Jinak ještě, alergie je většinou na podzim a v zimě horší - méně se větrá a hlavně je nejhorší topení, díky němuž se chlupy víří. Jak dlouho má problémy? Zkuste místnost, kde spí důkladně uklidit a psa tam nepouštět a uvidíte, zda se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.13 19:18

@bimbama @Thomasita péřové peřiny děti nemají, ani polštáře. Do jejich pokoje náš pes nikdy nechodí, ale v obýváku s náma půl dne je. Pes má přes deset let, máme ho strašně rádi, takže nechci ani uvažovat o nějakém řešení.
Jinak oteklé oči ani vyrážku nemá :nevim:
Příští týden jsme objednaní na alergologii.

• Citovat
  • Upravit
59394
24.10.13 19:20

Náš nejstarší :?, jenže kdyby otekl, dusil se tak jsme to věděli hned jenže on ne, jako jo často marodil ale od mimina trpěl na průdušky navíc pak školka tak jsme to brali že je to z toho. jednou v létě špatně dýchal a dětská že tam slyší astma 8o 8o, pak na alergo po testech že největší problém je právě pes a když jsme říkala že nemá ani napuchlé oči jen je víc nemocnej tak že jemu to vlezlo na průdušky a z toho má i počínající astma. pes musel pryč, prý třeba v pubertě to bude lepší :?. tak asi si zavolat na alergo, nám testy dělali v zimnim období ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
24.10.13 19:23

A zkoušeli jste Zodac nebo Zyrtec, jestli se to po něm zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.13 19:42
@bimbama píše:
A zkoušeli jste Zodac nebo Zyrtec, jestli se to po něm zlepší.

jo ten bereme na spaní při tom kašli, ale nějak to myslím nepomáhá. L.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.13 19:44
@Markéta80 píše:
Náš nejstarší :?, jenže kdyby otekl, dusil se tak jsme to věděli hned jenže on ne, jako jo často marodil ale od mimina trpěl na průdušky navíc pak školka tak jsme to brali že je to z toho. jednou v létě špatně dýchal a dětská že tam slyší astma 8o 8o, pak na alergo po testech že největší problém je právě pes a když jsme říkala že nemá ani napuchlé oči jen je víc nemocnej tak že jemu to vlezlo na průdušky a z toho má i počínající astma. pes musel pryč, prý třeba v pubertě to bude lepší :?. tak asi si zavolat na alergo, nám testy dělali v zimnim období ;)

no nestraš mě :( Příští týden jdeme na alergol., tak uvidíme, co nám dr. řekne, ale pak nám teprve udělá nějaké testy. L.

• Citovat
  • Upravit
24797
24.10.13 19:44

Tak pokud nepomáhá ani trochu, tak to na alergii moc nevypadá. Já po těchto lécích cítím úlevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.13 19:50
@bimbama píše:
Tak pokud nepomáhá ani trochu, tak to na alergii moc nevypadá. Já po těchto lécích cítím úlevu.

ne, úleva žádná není. Dnes prokašlala celou noc :,(

• Citovat
  • Upravit
24797
24.10.13 19:52

Ještě mě napadlo, dát jí víc pod hlavu a zkusit zvlhčit vzduch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
24.10.13 19:59

To nevypadá na alergii pokud po lécích na alergii nepociťujete zlepšení…
Hlavně ten kašel pokud je nejvíc vleže když jde spát, to vypadá na klasický kašel nějakého původu, zánět dýchacích cest apod., ale ne na alergický… alergický by se jí projevoval právě spíš přes den a u zdroje alergenu… vleže je kašel vždy nejhorší kvůli tomu, že dýchací cesty jsou vodorovně… když je třeba zápal plic, tak se doporučuje i spát v sedě, právě kvůli průchodnosti dýchacích cest… od kamošky zrovna mělo dítě zápal plic, jakýsi suchý bez teplot… nevím no… mně to na tu alergii na psa nepřipadá, ale tak uvidíte… hodně štěstí ať na to přijdou a vyléčí to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.13 20:00
@bimbama píše:
Ještě mě napadlo, dát jí víc pod hlavu a zkusit zvlhčit vzduch.

spí na 2 polštářích - ne velkých, je ještě malá. Ještě mě napdla čistička vzduch - ale vůbec se v tom nevyznám. L.

• Citovat
  • Upravit
24797
24.10.13 20:02

Čističku nemám, ale lidé to chválí. Ale těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek