Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@emers píše:
To nevypadá na alergii pokud po lécích na alergii nepociťujete zlepšení…
Hlavně ten kašel pokud je nejvíc vleže když jde spát, to vypadá na klasický kašel nějakého původu, zánět dýchacích cest apod., ale ne na alergický… alergický by se jí projevoval právě spíš přes den a u zdroje alergenu… vleže je kašel vždy nejhorší kvůli tomu, že dýchací cesty jsou vodorovně… když je třeba zápal plic, tak se doporučuje i spát v sedě, právě kvůli průchodnosti dýchacích cest… od kamošky zrovna mělo dítě zápal plic, jakýsi suchý bez teplot… nevím no… mně to na tu alergii na psa nepřipadá, ale tak uvidíte… hodně štěstí ať na to přijdou a vyléčí to
díky!! moc si přeju, aby to alergi na psa nebyla. Když je s ním, tak žádné zhoršení právě není. Musím počkat no.
Já mám alergii na psa a projevuje se vyrážkama, kýcháním, kašlem. ![]()
S timhle tematem mi jdete do rany.mam rok a pul starou dceru a porad si mne oci.za leto mela 3× zanet spojivek. a dr nam dala doporuceni na ocni a pokud nic nenajdou muze se uvazovat o alergii ze si mysli ze by to mohlo byt. uolne me to desi.mame psy a cincily mala je miluje nedovedu si predstavit dat je pryc.
Hlavně na alergo řekni že máte psa. Synovi pomohli až léky z alergo, do té doby bral kapičky zodak a jak jsme zjistili nulový eekt ![]()
Muze se alergie na psa projevovat i pokaslavanim cca 5× za den u dvouleteho ditete a jen bolestmi v krku u dospeleho?
Ahoj, prosim dcera ma alergii, dala jsem v nedeli psa pryc.za jak dlouho se projevi zlepseni bez styku s alergenem? bere i spoustu leku, tak za jak dlouho je budu moc vysadit ![]()
@inthense to je dost individuální, u syna to bylo do několika týdnů a ted po pár letech mu pes v testech nevyšel, máme doma štěně jorkšíra a vše ok. Asi mu vadilo jak pes línal a v pokoji jsme odstranili i koberec
. syn měl skryté reakce, byl často nemocný a už mu to šlo do astmatu
. Pokud by tam byly projevy pálení očí, vyrážka tak to by mělo ustoupit víceméně hned ![]()
@Markéta80 dekuji, ma celkovou reakci.od cca 9 mesicu porad ryma, kasel obcas a sipala.ryma prechazi casto do bronchitidy. z oci ji tece cca 3 tydny.meli jsme havanacka, ten nelina.vadi ji nejspis sliny a roztoce
po oliznuti psem mela hned vyrazku.uz aby ji bylo lepe
@inthense
tak to bylo hodně agresivní to by mělo rychle ustoupit. Syn to měl je na chlupy, naštěstí. Ale má i pyly a trávy. jemu taky vše jde hned na průdušky, pořád nemocnej ale brala sjme to že začal chodit do školky, reakce vyrážky a pod neměl vůbec takže psa jsme brala že ok a pak už byl poslechově špatný tak se šlo konečně na alergo testy a tam mu pes vyšel jako alergen jenže u tchýně mu pes nevadil
tak jsme po 3 letech nechala udělat kontrolní testy a najednou pes ok tak jsme říkala že jestli psa tak nelínajícího. jak by měl alergii na sliny a roztoče tak by nešel ani nelínající pes. Snad to bude brzo lepší
![]()
@Markéta80 snad jo.bylo tezky dat pryc psa, ale tezsi je ji videt jak je ji zle.dnes uz mela rymu trochu lepsi, je teprve 2 den bez psa
@inthense to se nedá nic dělat, bohužel. by se vše jen zhoršovalo
. Ted už jí bude každý den lépe
![]()
@inthense z manželovo strany má každý něco takže jsme to věděli už od mimina jen nikdo nikdy nebyl na psa
at je brzo malá ok ![]()