Alergie po ET

104
10.11.16 11:45

Alergie po ET

Ahoj holky,

včera jsem byla na ET blastocysty a od nočních hodin trpím nepříjemnou alergií - posledních pár měsíců žádné potíže - a zrovna teď v nejmíň příhodné období záchvaty kýchání, rýma, svědění očí, prostě alergie jako vyšitá, i když vůbec není sezóna.

Stalo se něco podobného některé? Jak jste to řešily? Bojím se, že šance na uchycení kvůli alergii klesla na nulu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
662
10.11.16 12:05

Je problem si vzit neco na tu alergii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
10.11.16 12:08

Beru léky pravidelně celoročně, které by neměly vadit, zvýšila jsem dnes povolenou dávku a efekt nula..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
10.11.16 12:22

Máš v rámci IVF vyšetřenou podrobně reprodukční imunologii? Nemáš nějaký problém tam? Bereš Prednison? Nebo nejsi alergická na nějaké léky, které Ti teď dávali?
Může to totiž být klidně i imunitní odpověď v rámci toho IVF - buď léky, nebo i embryo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
10.11.16 12:33

@histep Ano, mám protilátky protispermiím, ale ani mnohaměsíční braní Prednisonu vůbec nepomohlo, na ten lék nereaguji, proto jsem podstoupila IVF bez něj:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
11.11.16 06:52

Alergická reakce na Cetrotide - ale ten se dává na zastavení ovulace před odběrem oocytů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
11.11.16 13:02

@dana.dv A může se to projevit až týden po aplikaci? Spíš mám obavu, že to je imunitní reakce odmítající přijmout embryo:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.3.23 08:06

@Hyacinthe Ahoj, můžu se zeptat, jak to tenkrát dopadlo s tou alergií? Dva dny po ET jsem to totiž měla podobně - celý den hrozný záchvat alergické rýmy, a to vždycky kýchám jen chvíli po ránu (příčina alergie nezjištěna). V pátek jdu na krev po 2 týdnech po ET, ale mám dojem, že to nedopadlo. Proto by mě zajímalo, jak to bylo u tebe, jestli to jde (má cenu) řešit. Moc děkuju za zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.23 17:34

Podobná otázka mě taky trápí. Všimla jsem si už po několikáté, že v období po ovulaci se zhoršují moje kožní alergické příznaky. Zajímalo by mě, jestli to může souviset…

• Citovat
  • Upravit
12.5.23 10:29

U zakladatelky to prý vliv nemělo. U mě se to projevilo jen jednou, ale i tak zatím dva transfery neúspěšné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
12.5.23 10:56

.

Příspěvek upraven 18.09.23 v 10:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20820
18.5.23 11:51

Dobrý den,

věřím, že Vám pomůže také odbornice z poradny pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.

Poradna je pro registrované uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně :)

Držím palce :kytka:
Viki :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí