Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
včera jsem byla na ET blastocysty a od nočních hodin trpím nepříjemnou alergií - posledních pár měsíců žádné potíže - a zrovna teď v nejmíň příhodné období záchvaty kýchání, rýma, svědění očí, prostě alergie jako vyšitá, i když vůbec není sezóna.
Stalo se něco podobného některé? Jak jste to řešily? Bojím se, že šance na uchycení kvůli alergii klesla na nulu…
Beru léky pravidelně celoročně, které by neměly vadit, zvýšila jsem dnes povolenou dávku a efekt nula..
Máš v rámci IVF vyšetřenou podrobně reprodukční imunologii? Nemáš nějaký problém tam? Bereš Prednison? Nebo nejsi alergická na nějaké léky, které Ti teď dávali?
Může to totiž být klidně i imunitní odpověď v rámci toho IVF - buď léky, nebo i embryo ![]()
@histep Ano, mám protilátky protispermiím, ale ani mnohaměsíční braní Prednisonu vůbec nepomohlo, na ten lék nereaguji, proto jsem podstoupila IVF bez něj:-(
Alergická reakce na Cetrotide - ale ten se dává na zastavení ovulace před odběrem oocytů.
@dana.dv A může se to projevit až týden po aplikaci? Spíš mám obavu, že to je imunitní reakce odmítající přijmout embryo:(
@Hyacinthe Ahoj, můžu se zeptat, jak to tenkrát dopadlo s tou alergií? Dva dny po ET jsem to totiž měla podobně - celý den hrozný záchvat alergické rýmy, a to vždycky kýchám jen chvíli po ránu (příčina alergie nezjištěna). V pátek jdu na krev po 2 týdnech po ET, ale mám dojem, že to nedopadlo. Proto by mě zajímalo, jak to bylo u tebe, jestli to jde (má cenu) řešit. Moc děkuju za zprávu.
Podobná otázka mě taky trápí. Všimla jsem si už po několikáté, že v období po ovulaci se zhoršují moje kožní alergické příznaky. Zajímalo by mě, jestli to může souviset…
U zakladatelky to prý vliv nemělo. U mě se to projevilo jen jednou, ale i tak zatím dva transfery neúspěšné.
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odbornice z poradny pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Poradna je pro registrované uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()