IUI a IVF a práce

Anonymní
2.11.16 09:45

IUI a IVF a práce

Hezké dopoledne :)
Jak jste v práci řešily neustále chození na IUI nebo IVF. V dalších měsících nás to taky čeká a nevím jak vedoucí budu neustále omluvenky vysvětlovat :(
Zbývá mi jen 1 den dovolené. Takže pořád nemocenské?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68930
2.11.16 09:54

Najít si doktora co nejblíž práci a většinu se snažit přesunout mimo pracovní dobu (na ráno, do polední pauzy apod.). A jinak se to holt řešit nedá, buď dovolená nebo oficiální cesta k doktorovi. Ono záleží, jestli to hodláte absolvovat měsíc co měsíc (IUI, ale tam je to zas většinou jeden ultrazvuk a deset minut na zákrok samotný) nebo jednou za delší dobu. Na ty ultrazvuky návštěvu doktora, na OPU den volna. Do konce roku toho stejně moc nezvládnete a příští rok bude dovolená nová. A v ideálním případě to sfouknete napoprvé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
2.11.16 09:55

Ahoj, já měla už asi 5× nebo 6× omluvenku od doktora, vždy razítko CARu :-) Tak jsem šla s pravdou ven mé nadřízené. Pak jsem po ivf ihned zůstala na neschopence.Po odsati folikulů jsem šla druhý den do práce a čekala, kdy mam přijít na zavedení :-) Myslím, že 5.den byl transfer.
Pokud už nemáš dovču, nechceš to zatím říkat, tak neplacené volno či stále nosit omluvenky( stejně jim to dojde) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12888
2.11.16 10:47

Normálně doneseš propustku s razítkem od doktora a podnik ti to musí omluvit a zaplatit, pokud jsi to nemohla absolvovat jindy. Což u IVF někdy nejde. Ale něco jde, takže bych to naplánovala co nejvíc mimo pracovní dobu.
Pokud to chceš v práci tajit, tak radu nemám. V rámci běžné pracovní doby to je asi nereálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
2.11.16 11:05

Ja jsem v praci rekla pravdu. Kontroly byly rano, tak pokud bylo treba, tak za mne kolegove nachvili vzali praci. Po punkci jsem mela nemocenskou az do teansferu, ale to byla ukoncena na mou zadost, vysla me pak lip dovolena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.11.16 14:05

Já jsem to v práci tajila. Pracovala jsem v hrozným babinci, kde se drbalo kdeco a kdekdo a já neměla náladu někomu pořád něco vysvětlovat. Naštěstí jsem měla lékaře blízko. Zalhala jsem a řekla, že podstupuju vyšetření kvůli neplodnosti. Ráno jsem jela na krev - omluvenka od lékaře, a až po práci na ultrazvuk. Když jsem šla na KET, oznámila jsem, že jdu na laparoskopii a budu 21 dní na neschopence. Měla jsem tak čas se srovnat s případným neúspěchem a v práci by nikdo nic nevěděl. Naštěstí se zadařilo. Pokud máš dobrý kolektiv a slušné nadřízené, je určitě lepší říct všechno na rovinu, budeš mít aspoň podporu. Stačí donést potvrzenou propustku od lékaře a nepotřebuješ pak dovolenou. Dá se to taky vyřešit neplaceným volnem.

• Citovat
  • Upravit
320
3.11.16 20:35

Ahojky, já osobně to vedoucí nechtěla říkat tak jsem to uhrála na problémy a ve finále operace s cystou, nakonec jsem zůstala doma po odběru až do testu kvůli hyperstymuláku, potom jsem si dala přes prázdniny pauzu, mezitím vedoucí odešla na neschopenku a já šla za instruktorkou která nás má nastarost a řekla jí pravdu, řekla jsem jí že budu 14 dní marodit a vše OK, ve finále mi ještě nabídla místo vedoucí, za chvíli mě čeká 3. KET a to jsem si chtěla vzít jen 3 dny dovolené a pak bych šla do práce s tím že nemůžu tahat těžký věci ale nastala blbá situace v práci a dovolenou nejspíš nedostanu, no beru to teď už tak že když se má zadařit tak se zadaří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.20 17:13

IUI

Holky, zítra jdu poprvé na IUI na kliniku, ale pracuji v obchodě kde celý den chodím a zvedám těžké věci. Vy, které jste už na IUI byly, jak je to na druhý den a týden s námahou? Bude lepší když zůstanu týden doma? Nebo jste šli hned druhý den do práce? Děkuji za rady a odpovědi :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
4607
13.1.20 17:14

Hned ten den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
13.1.20 17:18

Ahoj šla bych normálně do práce, těhotenství nevyležíš :hug: já chodila do práce i po IVF. Doma by mi hráblo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
13.1.20 17:21

Při IUI do tebe jen stříknou sperma. Takže dělej to samé, jako jindy po sexu :lol:
Není potřeba zůstávat týden doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8066
13.1.20 17:22
@Anonymní píše:
Holky, zítra jdu poprvé na IUI na kliniku, ale pracuji v obchodě kde celý den chodím a zvedám těžké věci. Vy, které jste už na IUI byly, jak je to na druhý den a týden s námahou? Bude lepší když zůstanu týden doma? Nebo jste šli hned druhý den do práce? Děkuji za rady a odpovědi :kytka:.

já bych nešla aspoň ten den, měla jsem osobně vždycky velké bolesti podbřišku, tak jsem docela ráda ležela :) když taháš těžké věci, tak bych dala na doporučení doktorů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
13.1.20 18:13

Tak po iui jsem nebyla nikdy doma. Je to jako sex doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
13.1.20 18:14

@jary1 Ahojky, porad chodis do Natalartu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
13.1.20 21:58

@Safrik jj, chodím. Právě podstupuji 2.IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí