M/T - zkušenosti

114
31.10.16 17:08

M/T - zkušenosti

Mate nekdo zkusenosti s M/T? Naslo se neco a jestli jo, otehotnely jste? A jak to snasel manzel / pritel - myslim bolesti, pracovni neschopnost atd. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
114
31.10.16 17:42

Mesa tese - je to odběr spermií z varlete a nadvarlete, pri azoospermii (spermiogram = 0 spermii)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
31.10.16 17:45

@mp25 máme dobré zkušenosti s Mesa/Tese. Nepodstoupili jsme sice tuto operaci v CARu, ale chodili jsme k soukromému andrologovi (MUDr. Kočí - Praha). Přítel podstoupil nejdříve hormonální léčbu (na základě hormonálního profilu se zjistilo, že má málo testosteronu) a chodil na kontrolní spg, zda-li se něco objeví či ne. Nic se neobjevilo, a tak po 9-ti měsíční léčbě podstoupil M/T. Získalo se několik spermií (v řádu desítek). Těhotenství nám vyšlo celkem na třetí transfer - viz. můj podpis. Celkem nám byly v součtu transferovány 4 embrya a z jednoho z nich se nám v lednu narodí miminko. Přítel to snášel dobře, a to jak po psychické stránce (doma, byť někdy mě chytaly záchvaty deprese, jsem na toto téma vtipkovali), tak po té fyzické - už si to moc nepamatuju, ale myslím si, že tak třetí den už byl v poho. Moc ho to nebolelo. A říká, že v případě nutnosti by tu operaci podstoupil znovu.

Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
31.10.16 17:49

@mp25 jinak ještě jsem si vzpomněla - ještě mu před samotnou léčbou vůbec dělali genetiku, tj. zjišťovali, jestli vůbec má dispozice pro tvorbu spermií (někdo se může narodit a v genetickém řetězci mu může chybět kus právě pro tvorbu spermií). Jakou máte vy příčinu? Přítel má azoo v důsledku nesestouplého varlete, když asi do věku šesti let ho několikrát operovali, ptž mrška varle pořád zaklouzávalo zpět do břicha (nebo třísla nebo kam).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.16 17:59

V reprodukčním centru se nás ptali, jestli chceme podstoupit M/T, ale muž nechtěl, jelikož mu jeho lékař (endokrinolog) řekl, že to s jeho diagnozou nemá cenu zkoušet - byly by to vyhozené peníze.

• Citovat
  • Upravit
114
31.10.16 18:08

@katule.cos dekuju!!!
Anonymní: takže dárce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.16 18:09

Ano, dárce.