Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vite prosim nekdo, jestli pri stimulaci pred ivf mohu pit alkohol? Tim myslim tak 2-3 sklenky piva/vina. Ceka me rodinna oslava.
V pribalovych letacich se samozrejme pise, ze se nesmi, ale to se pise vsude, otazkou je, aby mi pak nebylo zle nebo se neprestaly vyvijet vajicka?
Picham si orgalutran ovaleap (to stejne jako gonnal).
Diky
@vémach píše:
Vite prosim nekdo, jestli pri stimulaci pred ivf mohu pit alkohol? Tim myslim tak 2-3 sklenky piva/vina. Ceka me rodinna oslava.
V pribalovych letacich se samozrejme pise, ze se nesmi, ale to se pise vsude, otazkou je, aby mi pak nebylo zle nebo se neprestaly vyvijet vajicka?
Picham si orgalutran ovaleap (to stejne jako gonnal).
Diky
Když si dát alkohol při stimulaci, tak max. 2 dcl vína, více ne!!!
@vémach Klidně si dej na oslavě
Já jsem to při stimulaci nijak extra neřešila.
@vémach já jsem to taky moc neřešila, ale nepřeháněla jsem to
. Pamatuji si, že sklenku vína jsem si dala.
Příspěvek upraven 04.11.16 v 16:55
@Kikuška90 píše:
@vémach Klidně si dej na oslavěJá jsem to při stimulaci nijak extra neřešila.
pokud jste stimulovala jako dárkyně, tak tam se opravdu může pít trochu více
@Klopotkova píše:
pokud jste stimulovala jako dárkyně, tak tam se opravdu může pít trochu více
Né, jako dárkyně určitě ne.
Zajímavý dotaz budu stimulovat jako darkyne ale vychází to na vánoční večírek, nejsem zadnej alkoholik ale neuškodí když si sklenku dvě dam? Nebo raději odolat?? Prosím anonym nechat
Nema se bile vino. Jinak ja si taky dala dve sklenicky a nemelo to zadny vliv.
@Anonymní píše:
Zajímavý dotaz budu stimulovat jako darkyne ale vychází to na vánoční večírek, nejsem zadnej alkoholik ale neuškodí když si sklenku dvě dam? Nebo raději odolat?? Prosím anonym nechat
Klidně si 2 dcl vína dejte, více v žádném případě.
Čeká vás 9 měsíců bez alkoholu, opravdu to nevydržíte? Znám člověka, co díky své alkomatce žije s fetálním alk. syndromem a ve svých třiceti je jak sedmiletý. Nechci vás nijak strašit, to jen já mám na alkohol jasný a odmítavý názor.
@hanibani ze dvou deci to rozhodně nemá
většina žen při plánování těhotenství žije dál normální život, tudíž i občas pije a děti se rozhodně nerodí postižené z trochy alkoholu před početím. Jako těhotná nepiju, ale tohle je dost přehnaná reakce.
Já vím, že ne. jde o přístup. divím se, že někdo chce pít i když ví, že se to v jeho situaci nesmí.. ale každý svého štěstí strůjce, že. A taky mě mrzí, jak se dnes alkohol bagatelizuje, když jeho učinky se v mnohých studiích staví nad účinky heroinu aj.
Takže prosím, jestli mě chcete sežrat za to, že proti alkoholu brojím, poslužte si.
@Klopotkova dekuju, jen prostě alespoň symbolicky ale aby to neudělalo nějakou neplechu ![]()
@hanibani Klidně si brojte, ale věcně a neděste lidi nesmyslama. Dvěma deci vína během stimulace nikdo fetální alkoholový syndrom nedostane.