Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
celej život jsem nealergik a toto jaro-léto se u mě prokazují známky alergie.
Asi vím čím to je - u baráku v ulici jsou takové stromy co z nich padá taková bílá vata.
Smrkám, bolí mě v krku, hlava a dokonce mám teď u kořenu nosu malé pupínky a u pusy trochu olezlé..
Co ted'? Na alergologii? I když mám strach z jehel? Nebo počkat? Nějaké prášky?
DÍky ![]()
Záleží, k jakému typu léčby se přikláníš.
U mě se objevila před léty nějaká forma alergie. Rýma, bolesti hlavy, únava, slzení očí…
Byla jsem na alergoligii. Otestli, dali prášky. Za rok to samý
No to se mi teda vůbec nelíbilo a zkusila jsem přemýšlet, co to spustilo.
Došla jsem k přesvědčení, že to byla kombinace stresu z práce a kvetoucích stromů.
Popátrala jsem a zjistila, že existuje bylina perila, která je proti alergiím. Tak jsem to jeden rok vyzkoušela a brala z ní tabletky. Další rok se žádná alergie nekonala, letos taky nic nemám a nic neberu. Jsem fakt ráda.
Takže za mne vede přírodní léčba ![]()
Já jsem alergik od dětství, ale prošla jsem si u alergoložky senzibilní léčkou nebo jak se to jmenuje a pomohlo to. Problém je, že ta léčba trvá 3 nejlépe 5 let a co měsíc se chodí na injekci. Nebo se můžou brát kapičky, ale tam nevím jak je to s dobou.
Já jsem proto, dojít k alergologovi a aspoň zjistit co to způsobuje.
Homeopatika - Rhinallergy jako první pomoc (podle potřeby (ale lépe si samozřejmě dojít k homeopatce)…
doporučuji alergologii. nejsem zastánce experimentování s vlastním zdravím. minimálně určí, zda se jedná o alergii a jakého druhu.
jninak pokud si nechceš nechat dělat testy na kůži - jehličky, tak by ti mohhli vzít krev z žíly a udělat určení alergenů takto. je to i přesnější než kožní testy, jen to doktoři nechtějí moc dělat, je to drahé. takhle se zjišťují alergie u dětí.
takže za mě k alergologovi určitě a pak se můžeš rozhodnout, zda budeš brát léky, necháš si vyrobit vakcíny a budeš chodit na injekce a nebo zkusíš homeopatika.
nozu píše:
doporučuji alergologii. nejsem zastánce experimentování s vlastním zdravím. minimálně určí, zda se jedná o alergii a jakého druhu.
jninak pokud si nechceš nechat dělat testy na kůži - jehličky, tak by ti mohhli vzít krev z žíly a udělat určení alergenů takto. je to i přesnější než kožní testy, jen to doktoři nechtějí moc dělat, je to drahé. takhle se zjišťují alergie u dětí.
takže za mě k alergologovi určitě a pak se můžeš rozhodnout, zda budeš brát léky, necháš si vyrobit vakcíny a budeš chodit na injekce a nebo zkusíš homeopatika.
Přesně tak, jen mě ještě napadlo, ty kožní testy nejsou tak strašný. Jen to trošku píchne a pak to svědí, ale přežít se to dá.
Za mě taky alergologie
Tam ti alespoň určí na co alergická jsi.Já mám alergii na roztoče,takže celoročně beru Analergin,skoro vůbec se nezadýchávám(mám astma).A oni ti poradí jakou léčbu je nejlepší nasadit.Alergie neléčené se právě často rozjedou v astma ![]()