Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,
Mate některá zkušenost s UM Alfaminem a na zahuštění k tomu Nutriton? think: V lékárně mi paní řekla, ze o tom nikdy neslysela..
No každopádně..
Oproti Neocate je na tom malicka daleko lip, ale stejně po něm oblinkavá( klidně i 3h po krmeni) - máme nastavené dávky 90ml 6× denně (8tydnu - 4kg), tak hledám jakoukoli možnost, jak ji ulevit. Mlíčko už bohužel nemáme za co vyměnit.. Na další vyšetření jdeme až za 3 týdny. A do doby prikrmu to máme ještě dva měsíce 😒
Mockrát děkuji za jakoukoliv zkušenost nebo radu ![]()
@Pagginka Zkusenost nemam, ale asi zalezi, co presne je v tom Nutritonu - z ceho se vyrabi…?
@Pagginka jestli ti to napsal lékař tak to bude v pořádku. Nevím teda složení nutrilonu, aby jí po tom nebylo hůř. Jak dlouho je jen na tom UM? Ještě můžete zkusit rehabilitace. Taky jsme byli kvůli refluxu. Jinak určitě dávat často na bříško. Na pár minut nebo na minutu třeba desetkrát denně. Ono jak se posílí břicho tak to také často pomůže.
Nutriton se da pridat do vseho i do MM (delala jsem tak u prvniho ditete). Budu to ted zkouset u druheho co mi kojeni bojkotuje. Po Sunar AR zvraci stejne jako po kojeni a babylove a navic to desne smrdi. Tak zkusim nutriton do babylove. Pokud nemuzes menit mleko tak jde zkusit ten nutriton do jidla nebo gastrotus syrup po jidle
@anavi13 rehabilitace pomuzou na reflux? Muzes mi k tomu prosim napsat vic?
@Grety jj můžou. U dětí co mají slabé břicho může být i reflux způsobený tím. Já tehdá se synem v osmi týdnech byla. Maličko to pomohlo. Měl i tejp na břiše proti blinkaní. Doporučila mi to právě dětská lékařka. Myslím, že to není špatné zkusit. A teda jen kojila. Postupně reflux vymizel sám. Ale začal mít bolesti břicha. Od deseti měsíců měl nakonec diagnostikované ABKM. Později jsme vyřadili i další potraviny. Domnívám se, že teda už ten reflux byl projev alergie.
@Pagginka koukala jsem na složení a vadit by při případné ABKM neměl. Chce to zkusit a uvidíš.
Super ❤️️ mockrát vám děkuji 😍
@anavi13 Na brisku to má moc rada, tohle slyším poprvé, ze by to mohlo pomoct, takže klidně 10× klidně 100× pokud to pomůže 😍 ze začátku u toho strasne rvala, teď si to snad i užívá ![]()
@anavi13 Aha no dcera byla taky jen kojena a reflux ji vymizel az 9. mesicich az kdyz si sedla a vstala. Do te doby blila hodne. Nejvic 2-6 mesicu. Nutriton jsme zkouseli ve forme gelu pred kojenim. A syn je ted to same s tim ze se pri kojeni chova jak kdybych mu davala jed a flasku chce, tak ji ma
v noci jeste kojim, ale zacina to byt boj i v noci tak jak dojde mliko tak bohuzel koncime
. Nutriton ted budeme taky zkouset, ale na ty rehabilitace se teda zamerim! Dcera mela slabe brisko a nechtela se ani otacet. Vsechno dohnala je to zdrava trileta holcicka. Tak jestli je dalsi moznost tomu pomoc tak do toho jdu..
@Pagginka jojo stačí po chvilkách a často. Lepší kratší čas a aby ty koníčky pásla kvalitně než se u toho kroutila ![]()
@Grety nebo na ten reflux zkusit i tu bezmléčnou dietu
je to opruz, ale může to být i tím. Ale to by vám musela doktorka napsat aminokyselinové mléko - třeba ten neocate a pod. U nás, když to právě došlo do extrému - celonoční bolesti břicha - tak mi syn začal bojkotovat kojení. To bylo v tom desátém měsíci. Čtrnáct dní jsem jen odsavala, pač nechtěl nic jiného. Pak jsem dala Nutrilon a po něm šílená stolice. Takže právě přechod na speciální mléko a začal se i kojit. To nám teda už dlouho nevydrželo. Prostě už ty alergie byly moc rozjeté. Zase bez toho bojkotu bychom na to nepřišli.
Ale ty rehabilitace určitě. Syn byl vcelku šikovný. Takže jen dala tejp a pak mi ukázala jak ho podpořit ve správném vývoji. Vyloženě cvičení jsme neměli.
@anavi13 zkusím se zeptat doktorky taky na rehabilitace nebo si možná najdu fyzio pro malou a rovnou i pro sebe sama, bude to v našem případě o dost jistější
ten tejp by mě teda vůbec nenapadl, skvělá rada
ještě jednou ti moc moc děkuji za rady ![]()
Jenom se zeptám ještě jestli nemáš nějakého osvědčeného fyzioterapeuta (kam jste třeba chodili) v Praze, v okolí Pardubic nebo na Vysočině? Jsme dost často na všech třech místech, tak se jenom ptam ![]()
@Pagginka já jsem z Vysočiny a chodili jsme přímo do nemocnice v Třebíči. Chodila jsem s oběma dětmi a byla jsem spokojená. U prvního jsme cvičili vojtovku - stáčel hlavu na jednu stranu a u druhého jen to co jsem psala. Za mě fakt proč ne. Sice se člověk dozví, že třeba dělá něco špatně, ale zase tomu dítku ve vývoji pomůže. Fyzio pro ženu po porodu je taky super. Já si nechávala rovnat kostrč, pač mě bolela a pomohlo mi to. Ale dál jsem nechodila, takže paní úplně asi doporučit na jisto nemůžu. Zeptej se určitě doktorky. Ono víc nic nemá smysl. Alergologie, gastro v případě nějaké té alergie na bílkovinu kravského mléka jsou dobré jen na napsání receptu na UM. Až později je třeba fajn vzít odběry, ale stejně je důležitá eliminační dieta. Byla bych pak opatrnější při zavádění přikrmů, ale třeba to s tímto vůbec souviset.
@anavi13 Tak v Trebici jsem dokonce rodila, takže zkusím ❤️️ moc děkuji ![]()
Budou nám teď dělat nějaké testy z krve a kožní testy na tom gastru, tak se začínám trosku desit 🤦♀️ s prikrmy musíme být opatrní, protože mám dost alergii na potraviny, takže musíme hodně opatrně, ale to dáme ![]()
@Pagginka jestli jdete na gastro v Třebíči tak žádný strach. Paní primářka se se sestřičkou opravdu snaží, aby to proběhlo vše rychle a snaží se dítko zabavit. Když máte alergie tak to znáte. Oni ti nic moc neřeknou. Já si vše hledala bohužel dost sama. Ty testy má syn už všechny a všechno negativní.
@anavi13 Já pravé vše taky hledám, přijde mi kolikrát, ze nám nikdo není schopny nic říct, nebo jestli nechtějí 🤷🏼♀️ proto jsem moc rada, když se tady najde někdo, kdo se podělí o zkušenosti 😊 Tak hlavně, aby byli ti naši prckove v pořádku 😊