Alimenty a peníze navíc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
124
11.5.14 08:23

Alimenty a peníze navíc

Ahojky :mavam:, možná těch diskuzí je tady moc, ale zatím se nenašel čas se jimi prohrabat :-(. Holky, zajímalo by mě, co vše se počítá do výše alimentů, jaké potřeby dítěte? (škola, oblečení, jídlo, kroužky apod.). Můj problém spočívá v tom, že… Já jsem po rozvodu, dostala malého do své péče(tatínek je v anglii, jednou za měsíc zavolá, nepravidelně pošle alimenty - ne že by neplatil, a sem tam nějakou sladkost, má podle platu - cca 15tis čistého co bral zde v ČR vypočtené 1600 Kč), našle jsem si nového přítele, nyní je to tedy už manžel, který má z předchozího manželství dceru - 11let. Na ní má ze stejného příjmu cca 15tis ( do čistého příjmu je započtena i sleva na mého syna, kterého vyženil) 2200,–. Několik x-měsíců zpátky ale jeho exmanželka volala, a že chce posílat o 1000,– kč výše (bez soudního rozhodnutí, že má dcera vyšší nároky - aby ne každou chvíli nový telefon, tablet a zásadně značkové oblečení 8o ), kromě toho jí manžel platí i všechny pojistky, které má, poplatky na kroužky - tancování (prý na půl). Nevím jak tedy vy, ale já vše platím z alimentů, a to platím školku cca 800 měsíčně. Navíc teď čekáme mimčo?? Dá se toto nějak řešit??? Nechci, aby si manžel myslel, že jsem proti jeho dceři. (mimochodem, mě včera vytočilo, že jí maminka nechá zavolat táto o 4500 na soustředění - o celou částku, jinkan když manžel dceři volá, tak je to min 3 dny než mu zvedne telefon ani nezavolá zpět - prý má rozbitý telefon) :think: Tak by mě holky zajímalo, co vše vy táhnete za alimentů a jak se vůbec ta výše vypočítává. ( myslela jsem potřeby dítětě - rozděleno 2 mezi matku a otce) Díky za názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
11.5.14 08:32

Otec musí dodržet co má v rozsudku. Cokoli navíc je jeho „dobrá vůle“ když to napíšu blbě. Nevím o co ti jde, jestli ti vadí, že otec přispívá a stará se o své dítě? Nebo aby otec tvého dítěte platil více?
Buď ráda, že máš chlapa, co se o své děti stará.
Podle soudkyně se kterou jsem se setkala, tak otec nemusí posílat nic navíc, ani dárky k vánocům a narozeninám, vše má být pořízeno z alimentů 8o :roll:

• Citovat
  • Upravit
124
11.5.14 08:37

Jsem ráda, že se stará o své dítě, to jo, ale myslím si že není správné, aby ho ex vysávala a sama chodila do práce na pár hodin aby nebyla unavená, to myslím že taky není podstatou alimentů, aby vše platil otec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.14 08:38

My budeme mít alimenty (z platu 24tis mám 2,5 a 3,5tis, dvě děti), ale jsme domluvení že cokoliv nad rámec většího, dražšího (zatím děti nemají zvláštní potřeby, ani kroužky) bude na domluvě. A vím že když bude mít, tak dá. Na dětech neškudlí. Přítel platí na svoje dítě alimenty + něco navíc, protože ex po nástupu dítka do školy nežádala soudně zvýšení, jen se domluvili, a samozřejmě když je u něj tak taky že jo, výlety, dárky..
Podle mě, nic navíc kromě alimentů platit nemusí, ale pokud to dělá, je to fajn a celkem pochopitelné. Ale ohledně toho oblečení a telefonů bych promluvila s matkou a snažila se najít nějakou dohodu, kompromis. Prostě nový telefon až když nebude fungovat starý, značkové oblečení jen příležitostně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.14 08:40

@Tereza84 a ty myslíš že ji jako 2200 na 11 leté dítě vytrhne? že díky tomu nemusí chodit tolik do práce?

• Citovat
  • Upravit
56014
11.5.14 08:43

No 2200 na 11 lete dite je malo.to jsou diskuze stale dokola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
11.5.14 08:50

2200 je málo, to nerozporuju, proto posílá o těch 1000 kč více jak jsem psala hned na začátku, ale taky si myslím, že pokud se alimenty dělí mezi matku a otce tak 6400 na 11leté díte na měsíc je teda až moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
11.5.14 09:08

Zakladatelko, není to tvé dítě a proto na ní žárlíš, tvůj manžel by se měl o svoji dceru postarat a tobě může být úplně jedno, jestli má značkové, nebo nemá a co všechno vlastně má. Starej se o své děti a pokud nemáš dostatek příjmu, nechápu proč si pořizujete další dítě. Každopádně je to tvoje věc, ale do manželových dětí bych se nepletla, ať si sám rozhodně, kolik bude posílat. Jeho dcera vyrůstá bez táty, na rozdíl od vašich dětí a to je víc, než peníze… Takže se zamysli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.5.14 09:09

@Tereza84 dá se to řešit - nemusí platit navíc nic - co není dáno rozsudkem. A jestli se to ex nelíbí, tak ať podá návrh na zvýšení. Jestliže má chlap plat 15 tis čistého a čekáte mimino, tak mu to o moc víc nezvýší. Osobně si myslím, že takové alimenty jsou na tento věk zoufale málo - nemůžou pokrýt potřeby dítěte, ovšem když na to není plat, tak to zvýšení asi nepůjde, no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56014
11.5.14 09:18
@Tereza84 píše:
2200 je málo, to nerozporuju, proto posílá o těch 1000 kč více jak jsem psala hned na začátku, ale taky si myslím, že pokud se alimenty dělí mezi matku a otce tak 6400 na 11leté díte na měsíc je teda až moc

Jenze se nedeli napul. treba ten tabor ci co 4500. A kolik stoji 11 lete dite..mnohem vic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
11.5.14 09:19
@MambaJ píše:
Zakladatelko, není to tvé dítě a proto na ní žárlíš, tvůj manžel by se měl o svoji dceru postarat a tobě může být úplně jedno, jestli má značkové, nebo nemá a co všechno vlastně má. Starej se o své děti a pokud nemáš dostatek příjmu, nechápu proč si pořizujete další dítě. Každopádně je to tvoje věc, ale do manželových dětí bych se nepletla, ať si sám rozhodně, kolik bude posílat. Jeho dcera vyrůstá bez táty, na rozdíl od vašich dětí a to je víc, než peníze… Takže se zamysli..

No o příjmech to rozhodně není a o žárlivosti už vůbec ne, a když už jsme o to vyrůstání bez táty, vyrůstá to moje taky bez něj, v tom bych taky rozdíl neviděla, ale díky za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
11.5.14 09:20

Hlavně mi šlo o to jaká je správná výše alimentů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrzana2
11.5.14 09:21

@Tereza84 platíme 3a půl na 7letou. A je to víc než si můžeme dovolit. Mimo rozsudek bych neposlala nic. Dřív to tak chlap dělal. Dával ji to do ruky a ona to u soudu popřela. Jinak exky dítě vyrůstá bez táty proto,.ze ona to tak chtěla. Pro moji dceru máme zhruba tři na měsíc dohromady, takže úlet. I když má teprv necelé dva roky

• Citovat
  • Upravit
124
11.5.14 09:21
@jkra píše:
Jenze se nedeli napul. treba ten tabor ci co 4500. A kolik stoji 11 lete dite..mnohem vic…

Jak nedělí napůl?? Já myslela, že na tom má podíl otec i matka, tak mi to alespon bylo řečeno u soudu:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
11.5.14 09:22

Nemám s tím zkušenost, ale zakl.zde psala, že manžel platí i veškeré pojistky a kroužky na půl…to už je přeci nadstandart :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna