Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý večer chtěla jsem se zeptat jak to je kdyz by jsme si chtěli zadat o přídavky na bydleni či na dítě, já jsem na rodičovské dovolené a přítel vydělává ale musí platit ještě 7000,– alimenty tak zda se to počítá do příjmů (výdaj)nebo ne děkuji
@Paja572 píše:
Dobrý večer chtěla jsem se zeptat jak to je kdyz by jsme si chtěli zadat o přídavky na bydleni či na dítě, já jsem na rodičovské dovolené a přítel vydělává ale musí platit ještě 7000,– alimenty tak zda se to počítá do příjmů (výdaj)nebo ne děkuji
ne, je to jen váš příjem, přece nebude stát platit alimenty
Ne. Na přídavky se počítá váš příjem, výdaje nikoho nezajímají. A s bydlením to nemá taky nic společného.
To ani neříkám aby platili alimenty
jen mě zajímalo jen jestli v tom výpočtu se to nějak odečte aby člověk vůbec dosáhl na přídavek na něco, protože tak tak to zvládame
@Paja572 píše:
To ani neříkám aby platili alimentyjen mě zajímalo jen jestli v tom výpočtu se to nějak odečte aby člověk vůbec dosáhl na přídavek na něco, protože tak tak to zvládame
no tím, že ti to odečtou, ti třeba naskočí právě přídavek, který zaplatí všichni ostatní
@JancaS84 no můj příjem rodicak a přítele výplata i s těmi aliky, ne mě šlo o to že ty peníze jakoby nejsou těch 7000 tak jestli se to nějak řeši jinak či ne
@Paja572 píše:
@JancaS84 no můj příjem rodicak a přítele výplata i s těmi aliky, ne mě šlo o to že ty peníze jakoby nejsou těch 7000 tak jestli se to nějak řeši jinak či ne
Ne, neřeší. U přídavků je zajímá jen příjem a u bydlení příjem a výdaje související s bydlením.
@Paja572 píše:
Řeší se příjmy, u příspěvků na bydlení výdaje za bydlení. Zbytek výdajů opravdu nikoho nezajímá. Půjčky, alimenty,…
@Paja572 píše:
To ani neříkám aby platili alimentyjen mě zajímalo jen jestli v tom výpočtu se to nějak odečte aby člověk vůbec dosáhl na přídavek na něco, protože tak tak to zvládame
nic se neodečítá, to je váš problém, že platí alimenty, stejně jako kdyby platil dluhy, půjčky - to nikoho nezajímá
@Paja572 píše:
Alimenty jsou jeho výdaje, stejně jako splátky půjček, nájem a další věci, tj. je to jeho věc a nikoho to nezajímá. Počítá se jeho celý jeho příjem.
@Paja572 ani u jednoho se nepočítají alimenty. l jako výdaj. Ty se počítají pouze jako příjem u příjemce ![]()
@Paja572 píše:
Ne, neodečítají. To už by vám mohli rovnou odečíst i výdaje na vaše dítě.