Vždy platí pozdě alimenty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25324
16.5.14 17:24

Alimenty-dotaz od kamarádky

Ahoj, potřebovala bych poradit pro kamarádku:
Je čerstvě rozvedená, její ex má stanoveno od soudu, že alimenty se mají platit do 15 dne v měsíci, ale jelikož jí dělá naschvály, tak je pošle vždy pozdě, nejdříve 25 dne.
Jde s tím něco dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
16.5.14 17:26

@momi33 pokud je pošle, tak s tim neudělá ona vůbec nic. Ideální je nereagovat - jeho to přestane bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
16.5.14 17:27
@martina.se píše:
@momi33 pokud je pošle, tak s tim neudělá ona vůbec nic. Ideální je nereagovat - jeho to přestane bavit.

taky jsem si to myslela.
Něco jinýho by bylo, kdyby to vůbec neposlal, ale on to naschvál posílá co nejdýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.5.14 17:27
@momi33 píše:
taky jsem si to myslela.
Něco jinýho by bylo, kdyby to vůbec neposlal, ale on to naschvál posílá co nejdýl.

přesně - kdyby neposílal, měla by na něj páky, pokud posílá, byť dýl, je to nepostižitelný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
16.5.14 17:28

Samozřejmě, že s tím jde něco dělat. A to, pokud je zaměstnaný, naklusat s výměrem od soudu rovnou na soud, a udělit exekuci z platu. Je to rychlé a účinné pro všechny náschválníky neplatiče :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
16.5.14 17:28
@martina.se píše:
přesně - kdyby neposílal, měla by na něj páky, pokud posílá, byť dýl, je to nepostižitelný :think:

i když je soudně stanoveno „DO“? :think:
Nojo, rozešli se ve zlém, a on to nějak neskousl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
16.5.14 17:30

Právě, že je stanoveno datum, tak se musí dodržovat. Měli by to sepsat hned na podatelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.5.14 17:30
@momi33 píše:
i když je soudně stanoveno „DO“? :think:
Nojo, rozešli se ve zlém, a on to nějak neskousl…

jj, i když je to tak napsáno. Prostě posílá, hotovo. Si vem, že kdyby jí posílal např jen část, tak ona taky nic nezmůže - tedy jen exekutora, pokud on má ofiko příjem. Teprve, kdyby 3 měsíce nedal ani korunu, tak může řešit přes pčr. Ale je to vše na dlouhý lokte. Takhle aspoň platí, byť pozdě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
16.5.14 17:31

No a pokud je pokaždé posílá až ke konci měsíce, tak je to nějaký závažný problém? Pokud pošle celou částku, tak mi to přijde jako bazírování na kravině, stejně tak mohli určit, že se to má posílat k pětadvacátému, vždyť je to jedno, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.5.14 17:32
@Fjodorka píše:
No a pokud je pokaždé posílá až ke konci měsíce, tak je to nějaký závažný problém? Pokud pošle celou částku, tak mi to přijde jako bazírování na kravině, stejně tak mohli určit, že se to má posílat k pětadvacátému, vždyť je to jedno, ne? ;)

vidím to podobně :nevim: myslím že v dnešní době může být ráda, že vůbec platí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
16.5.14 17:33
@Fjodorka píše:
No a pokud je pokaždé posílá až ke konci měsíce, tak je to nějaký závažný problém? Pokud pošle celou částku, tak mi to přijde jako bazírování na kravině, stejně tak mohli určit, že se to má posílat k pětadvacátému, vždyť je to jedno, ne? ;)

tak asi jo, ale co vím, tak on je samý naschvál, a kamarádku to ničí, hlavně on jí chce udávat na sociálku kvůli kravinám, a měla by se taky trochu bránit, ne si to vše jen nechat líbit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.5.14 17:34
@mamaho píše:
Samozřejmě, že s tím jde něco dělat. A to, pokud je zaměstnaný, naklusat s výměrem od soudu rovnou na soud, a udělit exekuci z platu. Je to rychlé a účinné pro všechny náschválníky neplatiče :pankac:

zkoušelas toto? asi ne - v praxi Ti to totiž kvůli pár dnům zpoždění nikdo neudělá :think: tam se řeší opoždění platby min 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.5.14 17:35

@momi33 já myslim, že jeho mnohem víc vytočí, když ona přestane na toto reagovat. Jestli on chce, ať ji udá - to je jeho boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
16.5.14 17:35
@mamaho píše:
Samozřejmě, že s tím jde něco dělat. A to, pokud je zaměstnaný, naklusat s výměrem od soudu rovnou na soud, a udělit exekuci z platu. Je to rychlé a účinné pro všechny náschválníky neplatiče :pankac:

je OSVČ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
16.5.14 17:36
@martina.se píše:
@momi33 já myslim, že jeho mnohem víc vytočí, když ona přestane na toto reagovat. Jestli on chce, ať ji udá - to je jeho boj.

taky si myslím, ale je toho moc.
On si myslí, že si za to kupuje parádu, a nadává jí, když děti něco nemají.
Nemají to proto, že to zapomenou doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna