Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý den, nechce se mi tady rozebírat kolik je třeba na obživu dětí, ale myslíte že má přítelova ex šanci, že jí zvednou alimenty ze 4 na 6 tisíc(2 děti - 12 a 7 let), když má přítel příjmy 18 000(někdy 16tis)? Myslíte, že má šanci?
No z výpočtů na internetu (ty jejich tabulky apod.) to tak vychází, takže mám tušení že to z toho i počítala. No jsem zvědavá. Zajímaly by mě zkušenosti maminek no.
@SaskieEnkeli Nooo, i to jí soud může přiřknout… jde tam s právníkem nebo ne?
Ne, pouze tyto dvě. Samozřejmě bychom chtěli miminko, říkali jsme zhruba za dva - tři roky, ale pokud mu ty alimenty zvednou, tak prostě není šance, že bychom dítě jednou uživili.
Vemte si pravnika, sanci ma a treba v praze by to urco dostala
@SaskieEnkeli záleží na ex co uvede za důvod, pak hlavně na soudci aby neřekl že si otec dětí může vydělat víc
taky kolik ex vydělá je toho tam moc ale šanci asi má.
Řekla bych že jo, 4000 na dvě děti se mi zdá být dost málo. Stačí aby bývalá uvedla že se zvedly náklady na to a tamto a nikdo se neptá. Posuzuju to podle svých kolegyň.
No, tak stát se může všechno.
A platí -přidává třeba na nějaké kroužky, kupuje dárky atd…?
@SaskieEnkeli píše:
Ne, pouze tyto dvě. Samozřejmě bychom chtěli miminko, říkali jsme zhruba za dva - tři roky, ale pokud mu ty alimenty zvednou, tak prostě není šance, že bychom dítě jednou uživili.
V tom pripade tusim, ze ma velkou sanci na zvyseni, hlavne na to starsi dite. Pokud teda sama nevydelava vyrazne vys. Za ty tri roky, ktere uvadis pujde jedno z deti na stredni, pocitej, ze muze zadat o dalsi zvyseni.