Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@SaskieEnkeli píše:
Nechci se handrkovat o to, co je za výdaje a není, jak jsem psala na začátku (beznín neplatí, bydlí vedle lekárny a asi 500 od nemocnice). Kroužky žádné nemají, syn chtěl dávat syna na hokej, nebyl projeven souhlas.
A hokej by jste platili? Není to nejlevnější sport. ![]()
@SaskieEnkeli píše:
Samozřejmě logika, že nemám děti a nevím co to obnáší je pěkná, ale dobře vím, co to obnáší, máma mi spočetla výdaje jaké na mě v tomto věku měla. A 2 000 nezabavitelného minima, protože je v insolvenci a zde je přesně nezabavitelné minimum na jedno dítě 2 000.
no tebe nepřesvědčí nic, ale zkus se zeptat maminky zda se jí někdy stalo, že v lékárně nechala 1000,–-? Mě jo, když byli obě děti nemocné… antibiotika pro obě, nosní kapky… a už to bylo. A uvažovala jsi o střídavé péči? Jsou to jejich děti a aspoň by jsi si to zkusila - zda se do těch 6000 tisíc vlezeš, když budou u vás.
@WERISKA píše:
A hokej by jste platili? Není to nejlevnější sport.
100% 4000 měsíčně na hokej pro syna by přítel určitě měl
@Markéta80 přesně, jen aktovka a výbava do školy je peněz.
v rámci školy, představení, exkurze, to ty peníze jen lítají.
Jen kolik bot musíš za rok kupovat…
o tom jak rychle děti rostou ani nepíši.
Přítel jim krom alimentů kupuje i něco bokem? Přidá na tábor, výlet atd?
@Lenny0 Přesně, placení v lékárně je na
Minule na 4 dny 1200 kč. Jen ho hvízdlo. ![]()
@SaskieEnkeli píše:
Já bych byla pro střídavou péči, malý sám říká, že s námi je raději. Jenže problém je ve skloubení pracovní doby s družinou´.
vidíš a to je jeden z důvodů proč matka má nižší finanční podíl ona totiž když je potřeba musí svou práci omezit a postarat se o děti pak má logicky horší možnost se uplatnit v zaměstnání a míň vydělá
@WERISKA píše:
@Lenny0 Přesně, placení v lékárně je naMinule na 4 dny 1200 kč. Jen ho hvízdlo.
taky bych bohužel mohla vydělávat jen na lékárnu ![]()
@SaskieEnkeli píše:
Já bych byla pro střídavou péči, malý sám říká, že s námi je raději. Jenže problém je ve skloubení pracovní doby s družinou´.
No, ale toto řeší každý rodič. Podej návrh a nějak se s tím popasuj. Zapoj svoji maminku, kamarádku, jeho maminku… tak to prostě je, když máš děti.
@SaskieEnkeli píše:
@WERISKA Hokej chtěli platit přítelovi rodiče a přítel by ho na něj vozil, jenže to by znamenalo, že by ho vídal častěji a s tím ex nesouhlasila.
tohle trochu nechápu, platit nákladný koníček problém není, ale platit adekvátní výživné je likvidační
![]()
@SaskieEnkeli píše:
Ne, kluka z družiny vyzvedává dcera ne matka.
nebudu se tady chytat za slovíčka, otázka zněla zda má matka nárok na zvýšení moje odpověď je ano, její argumenty jsou správné a snadno jí u soudu projdou, nemá smysl se tu dohadovat o výši nákladů apod.
A ted si představ, že to budou děti velmi inteligentní a půjdou studovat.
No, máš chlapa s dětma. ![]()