Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@SaskieEnkeli no chvíli to tak nevypadalo, obzvlášť když jsi začala počítat že děti nemají takové náklady aby jim nestačily to co mají teď. Bohužel musíte se smířit s tím, že ty alimenty budou vyšší a pokud vám má insolvence za rok končit tak zatnoout zuby, najít si přivýdělek a ten rok nějak překlepat
@SaskieEnkeli jediný řešení bych viděla v tom že mu pomohou rodiče, co jsem pochopila tak jsou ochotni mu pomoci a jakmile mu insolvence skončí tak jim to může vrátit, není to sice ideální, ale v této situaci moc možností nemáte
@SaskieEnkeli píše:
@jopo z čeho to podle Vás přesně nevím?
@SaskieEnkeli Já teda nečetla celou diskzi, ale tuším, že jsi psala, že spol dokonce teprve budete bydlet. Tuším, že ti je 20. Já myslím, že na to myslet na dítě máš jěště čas a to ne kvůli věku, ale kvůli tomu, že spolu ani nebydlíte a nevíte, jak to vše bude klapat. Ono totiž může být za rok vše jinak. Nechala bych tomu volnej průběh, s alíkama se musí popasovat on a ty uvidíš, jak se s tím popasuje a hlavně jak pak naloží se zbytkem, co mu zůstane, ono totiž aby to nedopadlo, že vše budeš táhnout sama. To by jsi byla s prominutím b..á.
@SaskieEnkeli píše:
@jopo Ale prosím vás, o tohle se tu opravdu handrkovat nechci, to že je náročné děti vychovávat vím, chtěla jsem jen subjektivní názor maminek, jaké mají zkušenosti, z jakého příjmu jim jejich tatínkové platí cca jaké alimenty a komu se podařilo dožádat alimenty zpětně, opravdu jsem nechtěla napadat, že výchova dětí není náročná.
@SaskieEnkeli no tak to hodně štěstí a snad jen, že pokud se vezmete a budete mít dítě, bude mít další 2 vyživovací povinnosti a alíky se tak moc zvedat nebudou.
@jopo píše:
@SaskieEnkeli no tak to hodně štěstí a snad jen, že pokud se vezmete a budete mít dítě, bude mít další 2 vyživovací povinnosti a alíky se tak moc zvedat nebudou.
jenže to jim nepomůže, předvolání k soudu už mají a porodit do té doby nestihne, a navýšené výživné už soud po narození dalšího dítěte nesníží
@SaskieEnkeli no na rovinu moc bych s tím snížením nepočítala, fakt soudy nerady alimenty snižují, a navíc to bude trvat, přítel nemá možnost sehnat lepší práci?