Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Mám tu rodinu, proto anonym.
Můj otec na mě a o 2 roky mladší sestru přispíval nejdříve 3 tisíce (ve věku cca 10 a 12 let), pak mu to zvedli na 4 tisíce (14 a 16 let), o 2-3 roky později byl další soud a mamce přiklepli 5 tisíc, i když měla zažádáno o víc (17 a 19 let).
Otcovy příjmy byly srovnatelné s příjmem tvého přítele. Nemyslím si, že by ji na děti ve věku 7 a 12 let přiklepli 6 tisíc. Taky je dost podstatné, jestli vy spolu máte dítě, které by přítel ze svého platu musel živit, to by ji to nepřiklepli určitě. Otec ve svém novém vztahu žádné další dítě neměl a stejně byl těch 5 tisíc strop, tak doufám, že se taky moc nemusíš bát ![]()
Jo a ještě - mamka právničku měla, taťka ne.
Jestli to vychází podle tabulek, tak šanci má. Navíc 4 tisíce na dva školáky není žádná hitparáda. Ale že to chce zpětně, to je svi. árna
Příspěvek upraven 14.05.14 v 12:32
@SaskieEnkeli píše:
No je to složitější, oba jsou v insolvenci, za manželství si dost napůjčovali. Takže ex vydělává 20 tisíc, nezabavitelnoiu částku má kolem 13tis. + 4 tisíce alimenty a žije s přítelem. přítel žije sám, výdělej má cca 14 000 a 4 500 inv. duchod (je po transplantaci ledviny). Zvýšení alimentů by pro něj bylo likvidační, protože by mu nejspíš insolvence padla (zbývá rok a půl) a tudíž by na něj byla znovu uvalena exekuce. Jako úvod ex udává to, že dcera nastoupila na gymnázium a syn na ZŠ a hlavní důvod je tedy to, že syn jednou přišel domů v umazaných kalhotech asi měsíc zpět. (ano jednou za dobu co spolu nežijí). A teď tvrdí, že přítel schválně ničí jeho nové věci apod.
tak důvod že nestoupily děti na zš a gymnázium snadno obhájí, takže bych řekla že šansi na zvýšení má, na sociálce mi kdysi říkali že v pohodě projdou alimenty do výšky 30% příjmů takže z 18000 by mohla v pohodě vysoudit nějakých 5500
@Antonie Bolavá píše:
Jestli to vychází podle tabulek, tak šanci má. Navíc 4 tisíce na dva školáky není žádná hitparáda. Ale že to chce zpětně, to ke svi. árna
tak třeba u nás to zpětné je z toho důvodu že dlouho trvá než je soud, já např. žádala navýšení ode dne podání a ve finále když došlo k soudu tak to bylo rok a půl zpětně a soud to schválil vždy protože to v podstatě byla jejeich chyba ne moje, ale netuším jestli je to stejný důvod i u zakladatelky
@SaskieEnkeli Připravte se na to, že si bude třea i vymýšlet.. my máme sice menší, ale pokaždé měl roztrhané kalhoty a tak poobně a stejně všichni věřili jí… a to kupujeme i nad rámec.. takže se obrňte, připravte a halvně si k soudu vezměte všechny papíry a doklady krs platby a tak. ať to nemáte i na více stání.
@SaskieEnkeli píše:
Ano, ale zase když počítám, tak přítel žije z devíti tisíc. Logicky pokud jsou alimenty na starší dceru 2500, tak další dva a půl od matky je 5000 + nezabavitelne minimum na jedno dite je 2000 to máme 7000. Neříkám, že to je hodně, ale přece nemůže přítel dávat 1/3 platu.
ale tak to je na děti se většinou dává 1/3 platu
@SaskieEnkeli píše:
Ano, ale zase když počítám, tak přítel žije z devíti tisíc. Logicky pokud jsou alimenty na starší dceru 2500, tak další dva a půl od matky je 5000 + nezabavitelne minimum na jedno dite je 2000 to máme 7000. Neříkám, že to je hodně, ale přece nemůže přítel dávat 1/3 platu.
právě že může a tak se to i počítá
Ne požadavek přišel nyní, dnes příteli přišlo předvolání, ale zpětně to chce od září.
@SaskieEnkeli nejde o to kdy přišlo předvolání ale kdy to ona podala na soud
@SaskieEnkeli a pamatuj si jedno, soudu je jedno, kolik chlapovi zbyde. u nás to bylo taky jedno a tak jsem si musela na celou výbavičku pro mimi vydělat sama
těhotná a studující… takže nevěřte v nějajou spravedlnost ![]()