Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@SaskieEnkeli musíš to brát tak že doba se změnila, nemůžeš porovnávat alimenty jaké byli dřív a jak jsou teď, realita je taková že velice pravděpodobně ke zvýšení dojde, spíš je otázka jestli na 6000 nebo nižší částku
@SaskieEnkeli píše:
Podala to asi měsíc zpátky, příteli o tom psala, ale jelikož už ji nevěříme ani nos mezi očima, tak jsme si z toho nic moc nedělali. Zvlášť, když má před svatbou, tak jsme nečekali, že takové věci ted bude řešit, zvlášt když ji vycházíme vstříc prakticky ve všem.
tak potom opravdu žádala zpětně, což jí zákon taky umožňuje, v podstatě může žádat každé tři roky a nebo po každé pokud se výrazně změní poměry dítěte, nebo jednoho z rodičů, já mám za posledních 6 let alimenty upravené 3× a další navýšení už půj roku leží na soudě
Známý měl velmi těžké dluhy, ale neuspěl Platil jak mourovatý, dluhy a jiné závazky nikoho nezajímali. A jak výjde nikdo neřešil. Já být tebou, tak už ted počítám, že to zvednou. Děti dospívají a potřeby se zvyšují.
Já vím, že nezajímají, ale jsou to společné dluhy z manželství, což je kapánek nefér, že při rozdělování majetku se dluhy dělí, ale pak už to nikoho nezajímá.
@SaskieEnkeli píše:
No 18 mi bylo cca 2 roky zpátky a to byla doba, kdy je snížili s těmito argumenty, takže tak dávno to není.
víš co ono hodně záleží na tom jak urputně se ta dotyčná matka snaží, jak tvrdě do toho boje jde jestli je ochotná se odvolávat apod.
Jako, když vidím co všechno musím platit ve škole. Tak to písnu úplně v klidu, já být rozvedená, tak si zažádám taky.
@SaskieEnkeli píše:
Jistě, děti za to samozřejmě nemůžou, jenže soud vždy zajímá, aby žila na stejné úrovni jako otec, ale to, že třeba otec žije na o mnoho nižší úrovni nikoho nezajímá. Dcera má neustále nové značkové věci, syn drahé hračky, dcera jede na HH tábor, což není taky levné, ale matka tvrdí, že je nemá z čeho živit.
ale to že matka dětem financuje nadstadartní věci neznamená že otec nemusí platit výživné a realita je prostě ta že to co platí teď je málo, takže mu to pravděpodobně navýší jelikož ona nechce nějak přemrštěnou částku
@SaskieEnkeli ano 4000 je na dvě takhle velké děti málo ten rozbor mi trochu nesedí pokud dává otec 2000 a matka 2000 tak to není 7000 navíc matka se podílí výchovou tudíž otec by se měl více podílet finančně
@SaskieEnkeli píše:
Já osobně nechápu logiku soudů, můj otec měl alimenty 900 od mých 7 let a v 18ti je snížili na 400, příjmy měl cca 20000 důchod + nějaké přídavky a řekli, že z toho nemůžou počítat alimenty, protože je to jeho důchod, kvůli nemoci, ale přítelův duchod počítat muzou.
vem to ze strany ex…stačili by ti 4000 na dva velké školáky? ![]()