Návrh k soudu o zajištení v těhotenství neprovdané svobodné matky

16.5.14 13:28

návrh k soudu o zajištení v těh.neprovdané svobodné matky

Dobrý den, je tu někdo takový? kdo má osobní zkušenost?,byl mi vypracován návrh v bezplatné poradně s tím že mi bylo řečeno že s tím nemají moc zkušeností, návrh mi byl zaslán na email, ale nezdají se mi formulace vět, částky, a některým věcem tam nerozumím může někdo poradit popřípadě jak si to mám správně vyplnit? posílám znění které mi bylo vypracováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16.5.14 13:31

návrh z bezplat.poradny

Okresnímu soudu v Mostě

Žalobkyně: já

Žalovaný: ex

o zajištění úhrady výživy a některých nákladů neprovdané matky

I.

Se žalovaným jsem měla známost od roku 2008, v prosinci 2013 jsme se rozešli. V září 2014 očekávám narození dítěte, jehož otcem je žalovaný. Jsem svobodná.

Důkaz: výslech účastníků
potvrzení lékaře

II.

Jsem vedena jako OSVČ, v současné době bez výdělku. Abych měla nárok na příspěvek v mateřství a rodičovství, který budu pobírat od srpna 2014, sama si platím zdravotní pojištění 1.752,– Kč, sociální pojištění 1.894,– Kč a nemocenskou 150,– Kč.

Na náklady spojené s těhotenstvím vynaložím částku cca 6.000,– Kč (těhotenské ošacení, vitamíny).
Musím si ještě pořídit výbavičku pro dítě, kočárek, postýlku, přebalovací pult, pleny, kosmetiku pro miminko, ložní prádlo. Základní výbava je v ceně cca 12.000,–Kč.

Žalovaný mi zatím finančně nepřispěl.

Za přiměřený příspěvek považuji:

• k zajištění úhrady své výživy po dobu dvou let částku 1.000,– Kč měsíčně, kdy budu pobírat rodičovský příspěvek
  • částku 1.000,–Kč na úhradu spojených s těhotenstvím a slehnutím,
  • částku 1.500,– Kč na zajištění výživy dítěte po dobu 28 týdnů včetně výbavičky pro novorozence.

III.

Žalovaný je svobodný, bez vyživovací povinnosti. Je zaměstnán u společnosti… Jeho čistý měsíční příjem činí cca 17000kč

IV.

Navrhuji, aby soud vydal toto

u s n e s e n í :

Žalovaný je povinen zaplatit žalobkyni polovinu nákladů spojených s pořízením základní výbavičky pro dítě a polovinu nákladů spojených s těhotenstvím, což činí 9.000,– Kč a dále příspěvek k zajištění úhrady své výživy po dobu dvou let ve výši 1.000,– Kč měsíčně, částku 1.000,– na úhradu nákladů spojených s těhotenstvím a slehnutím a částku 1.500,– Kč na zajištění výživy dítěte po dobu 28 týdnů včetně výbavičky pro novorozence, to vše do 15 dnů od právní moci rozsudku.

V Mostě dne….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.5.14 13:37

@renuskabodlinka vždyť už js to sem dávala a bylo Ti odpovězeno - proč to sem dáváš znovu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
16.5.14 13:38

Čemu koknkrétně nerozumíš? Zdá se mi to v pohodě..pochopila jsem to a to je hlavní asi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
16.5.14 13:48
@martina.se píše:
@renuskabodlinka vždyť už js to sem dávala a bylo Ti odpovězeno - proč to sem dáváš znovu? :think:

ajo už na to koukám..a docela jste to tam probraly.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna