Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda pokud podám exekuční návrh na vymáhání alimentů, kde už mám nějakou dlužnou částku, tak zda je možné alimenty srážet exekučně i do budoucna a pokud manžel pracuje na minimální mzdu a má dvě Vyživované osoby, zda vůbec nějaké alimenty z jeho platu strhnout, potom tedy má ještě 25% podíl v jedné firmě. tak zda je možné exekučně srážet i z tohoto podílu.
Děkuji za reakce a rady, sama se v tom moc nevyznám
Ja jsem asi uplne blba, ale zda se mi ten dotaz dost neprehledny. Exekucni prikaz se nevztahuje k majetkovym pomerum. Prvni musi probehnout soud, vyzivne se urcit, pak musi (ex)manzel neplatit a pak teprve muzes pristoupit k exekuci nebo exekucnim srazkam ze mzdy.
Neřeš to na internetu, řešto s právníkem. Alespoń v občansképoradně
@VitaminC píše:
Ja jsem asi uplne blba, ale zda se mi ten dotaz dost neprehledny. Exekucni prikaz se nevztahuje k majetkovym pomerum. Prvni musi probehnout soud, vyzivne se urcit, pak musi (ex)manzel neplatit a pak teprve muzes pristoupit k exekuci nebo exekucnim srazkam ze mzdy.
Ano to vše proběhlo
Dobrý den milá uživatelko,
Zeptat se můžete i odborníka v poradně na rodinné právo: https://www.emimino.cz/…dinne-pravo/
Držím vám palce ![]()