Alimenty na 13leté

Anonymní
13.5.13 18:30

Alimenty na 13 leté

Pritel ma měsíční příjem cca 28.000 platí hypotéku, sociální a zdravotni pojištěni ( 10.000) já jsem na nemocenské a čekám s nim naše první díte.

Alimenty platí řádné ve vyšší 2.000. Každy měsíc kupuje dítěti oblečeni ( boty, budu atd ) cca za 1.000 Kč, kupujeme dárky k narozeninám, Vánocům. Kdyz jede na tabor ci lyzarsky vycvik apod. Platime polovinu ( jeho matka druhou polovinu ). Na skolni akce ( vylety konci roku a divadla atd ) take prispivame. Mame ho cca 2-3 dny v tydnu ( dle domluvy), pokud je čas bereme ho na výlety, do plavecký atd.

Zda se Vám výše alimentu malá?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2738
13.5.13 18:32

Pokud takhle pomaha a o dite se zajima a dava mu penize i mimo vymezene alimenty, malo mi to neprijde, pokud by nejevil zajem atd. Zvysila bych… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
13.5.13 18:33

To se mi zda uplne akorat! Mozna ze je to i vic nez dost! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.13 18:34

Dítě potřebuje každý měsíc nové boty, bundu :think:? Raději napiš, kolik prům. dáte za oblečení /měs. Napíšu ti to takhle. Můj ex platí na 14 let 2800 +500 spoření + to, co vy na tábory, kroužky apod. a plat má o 10 000 menší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.13 18:43

ZAKLADATELKA

Samozřejmě že každy měsíc nepotrebuje bundu a boty za tím jsem napsal atd. ( a tak dále ) tím myslím i jiné oblečeni, tento měsíc jsme mu nechali opravit kolo a koupily nové plavky. Samozřejmě je měsíc kdy koupíme víc a měsíc kdy méně v průměru to však dělá cca oněch tisíc korun.

Já diskuzi nemyslela, jako že se mi to zda dost, ale myslela zda je to dostačující.

• Citovat
  • Upravit
13837
13.5.13 18:45

Být matkou dítěte, tak bych chtěla víc, aspoň 3.000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
13.5.13 18:45
@Anonymní píše:
ZAKLADATELKA

Samozřejmě že každy měsíc nepotrebuje bundu a boty za tím jsem napsal atd. ( a tak dále ) tím myslím i jiné oblečeni, tento měsíc jsme mu nechali opravit kolo a koupily nové plavky. Samozřejmě je měsíc kdy koupíme víc a měsíc kdy méně v průměru to však dělá cca oněch tisíc korun.

pokud přispíváte nad rámec výživného tak jak píšeš tak to je určitě dostačující

Já diskuzi nemyslela, jako že se mi to zda dost, ale myslela zda je to dostačující.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.13 18:47
@Anonymní píše:
ZAKLADATELKA

podle mého názoru ne.
Soud nezajímá, že platí hypotéku apod, to se do výdajů v podstatě nezapočítává, kdyby ex manželka zažádala o zvýšení, věřím tomu, že by uspěla. Navíc možná i s doplatkem za nějaký rok zpětně.
To, že jsi těhotná, zatím také žádnou roli nehraje, jako vyživovací povinnost se dítě pro přítele bude zohlednovat až po jeho narození.

• Citovat
  • Upravit
29577
13.5.13 18:50

Z platu přítele dle tabulek má dítě nárok na alimenty minimálně ve výši 4200kč. Píšu minimálně. Tak si to spočítejte.

Příspěvek upraven 13.05.13 v 18:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
13.5.13 18:51
@Anonymní píše:
podle mého názoru ne.
Soud nezajímá, že platí hypotéku apod, to se do výdajů v podstatě nezapočítává, kdyby ex manželka zažádala o zvýšení, věřím tomu, že by uspěla. Navíc možná i s doplatkem za nějaký rok zpětně.
To, že jsi těhotná, zatím také žádnou roli nehraje, jako vyživovací povinnost se dítě pro přítele bude zohlednovat až po jeho narození.

ale to může být trochu kontraproduktivní, já např. mám 9letého syna je dlouhodobě nemocný, tudíž má daleko vyšší živ. náklady než zdravé dítě, jeho otec má čistý příjem stejný a soud mu vyměřil alimenty 3,500 s tím že otec za posledních šest let nedal ani korunu navíc a dávat nehodlá to ostatně u soudu i řekl, odůvodnili to tím že syn má sice vysoké náklady, ale soud určuje výši alimentů i podle toho jaké jsou reálné možnosti otce je platit a vzledem k tomu že otec splácí hypo a leasing tak na víc prý nemá. Takže v podstatě pokud ex požádá o navýšení, pravděpodobně vám navýší ale nemusíte přispívat nic navíc takže v součtu na tom můžete být stejně nebo dokonce „lépe“ než teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.13 18:54

@anickadomnik tak to je potom jen o tom, že jsi se měla odvolat. Nebo zažádat znovu o zvýšení, máš na to nárok jednou ročně. Líná huba, holý neštěstí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.13 18:57

Zakladatelka

A kolik by jste si představovali? Samozřejmě i s tím, že kupujeme věci nad rámec výše alimentu? Jsem pouze zvědavá. Znám plno maminek, ktery dostávají na díte to same i ten příjem mají chlapi podobný ale nedostanou ani korunu na víc ( sotva koupí dárek k narozeninám ), tudíž jsem se asi domnívali špatně i v tom, že díte je dvou a oba dva by se měli podílet ve stejne vyšši na zabezpečení dítěte?

Já se svoji ex vycházím nadmíru dobře ji to takhle vyhovuje a nám taky. Jen jsem chtěla že zvědavosti vědet i cizí názor.

• Citovat
  • Upravit
8151
13.5.13 18:59
@Anonymní píše:
@anickadomnik tak to je potom jen o tom, že jsi se měla odvolat. Nebo zažádat znovu o zvýšení, máš na to nárok jednou ročně. Líná huba, holý neštěstí. :nevim:
žádala jsem už několikrát vždy mu zvednou o pár korun, s odůvodněním že on si víc nemůže dovolit a můj současný muž má dost na to aby nás živil, už to neřeším, asi můžu být ráda že vůbec něco dává, chtěla jsem jen říct že ne vždy je vše podle tabulek
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
13.5.13 19:01

Vzhledem k prijmu otce, bych zadala mnohem vice.

Hypo a tehotenstvi soudy nezajima. Zajima je vyzivovaci povinnost, az po narozeni prcka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.13 19:03

@anickadomnik takhle to ma znama, soudně ma 2.800 a jeji ex bere něco kolem 30.000 a to je stare asi 3 mesice co byla u soudu, před tím platil pouze 1000 na jedno díte ( 12 let ) a branil se půjčkami atd, což mi nemáme, jen to sociální a zdravotni ( což platit musi, protože je OSVČ ) takže to je výdaj, ktery by se ani nemel započítávat, ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna