Alimenty střidavá péče přepočet

Anonymní
12.3.24 20:15

Alimenty střidavá péče přepočet

Dobrý večer, prosím o anonym kvůli citlivému obsahu a možnosti přečtení z rodiny, děkuji 🙂
Má otázka zní, máme syna 6let už 2 roky ve střídavé péči, kterou ale nemáme soudně danou, byli jsme u partnerove právnicky a ta nám vypocetla alimenty, já 1600kc plat (20tis)a partner 3500kc (plat cca 45tis) nechává si i odpočet daně na dítě a z toho platí školku, zanedlouho půjdu na rodičovskou dovolenou kde mi příjem rapidně klesne na 10tis. Syn půjde do školy kde budou větší výdaje. Mám apelovat na přepočet alimentů?
Oblečení, boty atd všechno má každý své.
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
12.3.24 20:20
@Anonymní píše: Více

No, půjdeš na MD kvůli jeho dítěti? Pokud ne, tak bych řekla, že to je tvůj business nebo spíš business nového otce, aby přebral tvé finanční závazky. 1600,– zas není nějaké výrazně nadstandarní výživné, které by se mělo nějak snižovat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
12.3.24 20:23

Příspěvek upraven 12.03.24 v 20:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
12.3.24 20:32

Zrušte blbost v podobě toho, že každý máte pro dítě vše vlastní a hned budeš mít víc peněz

• Citovat
  • Upravit
35666
12.3.24 20:32
@kamcatka11 píše: Více

Ale to je tvůj problém, že jsi si pořídila další dítě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
12.3.24 20:41
@JancaS84 píše: Více

Souhlasím, ale na druhou stranu bývá běžné, že si otcové nechávají snižovat výživné při další vyživovací povinnosti. Ale je fakt, že často neplatí výživné 1600,– ale několikanásobně vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30305
12.3.24 21:05

Mě přijde na hlavu padlé si platit navzájem. By snad stačil propočet a manžel může posílat jen rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7292
12.3.24 21:37
@Aspera píše: Více

A co to vyřeší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
12.3.24 21:45

Základní problém je v tom, že soud to musí stanovit jasně - především s ohledem na různé dávky- kolik daná osoba má výdaje a příjmy. Takže ne, soud to nemůže stanovit pouze jako rozdíl.
Pokud to soud stanoví v rozsudku, tak vzhledm o tomu, že jsou to peníze určené pro dítě, ne druhému rodiči, tak je to fakticky nezapočítatelné ve smyslu odpočtu. Takže pokud nemají skutečně extrémně nadstandardní vztahy, kde jsi si na tuty jsitá, že to ten druhý proti tobě nezneužije, tak je třeba mít zdokladované, že platba proběhla.
V dnešní době trvalých příkazů to reálně není žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30305
13.3.24 06:09
@Lama Lama píše: Více

Já to vidím z naší situace před lety. Kdy taťka měl v péči jedno dítě, jeho bývalá druhé. Také měli každý platit tomu druhému a naši platili celou částku a zpátky nechodilo nic a vždy to nějak uhrála, že je těhotná a na tři děti atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2667
13.3.24 06:10

Plat 20 tisic, i kdyz pred 2 -mi lety je nejak malo, ne? Opravdu si nemuzes vydelat vic, jak z toho vyzijes? Opravdu je tvoje vydelecna moznost a schopnost jen takhle mala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41127
13.3.24 06:19
@janickaIII píše: Více

běžné? :think: ano, návrhy na snížení podávají, ale pokud k dalšímu dítěti není nějaká další okolnost pro snížení, tak to ve většině případů nesníží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
13.3.24 08:35

Pokud je rozsudek, tak se nic uhrát nedá. Prostě exekuce a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2487
13.3.24 08:42
@Anonymní píše: Více
Vy si ty alimenty takhle navzájem platíte?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30305
13.3.24 11:14
@Lama Lama píše: Více

Je to už hodně let zpátky. Všechny děti jsou cca 20 let dospělé, ale vím, že na to tehdy rodiče hodně nadávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna