Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Pokud máš pocit, že má dávát více, tak to dej k soudu a ten rozhodne o oprávněnosti požadavku. Bez soudu ti víc dávat nemusí, pokud to nemáte dojednáno jinak..
Ano, je to málo (z čehokoliv snad krom minimální mzdy), takže můžeš zkusit, zda bude souhlasit se zvýšením, nebo přes soud.
Tak záleží na jeho platu
taky tom, kdy se naposled zvyšovalo nebo jak dlouho to mas stanovené. U nej se něco změnilo? Nebo je to třeba už delší dobu takhle stanovené, ze starší mezitím šla na střední, mladší do školy apod?
@Anonymní píše: Více
Vy to máte skoro jako přes kopírak… můj muž taky žije u rodiču, ale maminka mu nepere nevaří.
Když jsi dávala kalkulačku víš tedy jeho příjem..??? Kolik to je?
Můj muž má příjem cca 70-100tis… někdy více někdy mín. Platí taky 5tis alimenty, na podobně staré děti. Ale oni jsou tak domluvení.
Ale k tomu platíme dětem kapesné na účet, paušaly oběma, obědy ve škole oběma, platíme pomůcky do školy v srpnu..vždy větší nákup, včetně aktovek (nee každý rok) a dražších věcí a cestovného starší, nakupujeme boty, bundy, občas nějaké oblečení… rifle apod…co je třeba, to dostávají hlavně na narozeniny a vánoce. Mobily taky pořizujeme my jednou za cca 3 roky asi tak nějak jak je třeba. Jednou za měsíc pošlu i tašku potravin za asi 1500. Kroužky, tábory neplatíme nikdy nechodili nikam takto ani nechtějí. Narozky a vánoce samozrřejmě dostávají dárky… většinou oblečení. Bereme je i na dovolené.. několikrát čr, sr… asi třikrát moře. Uvažuji co dále financujeme…nooo brýle, rovnátka aktuálně u jedné…
@Kriss Tina píše: Více
Tak dřív to bylo tak že menší byla ve školce a starší na základce, chci to prvne přepočítat, k navýšení zatím nikdy nedošlo. On je stále ve stejné firmě jak byl
no takový příjem nemá jak u Vás ale musím říct že teda to co dává /dáváte je teda dobrý, to se bývalá má s dětma dobře. Ja jsem nikdy nic nechtěla raději si vše vydřela sama, on si myslí že dává hodně a hotovo! Není s ním o tom řeč, když tam malá jezdí jednou za 14 dnů tak ji tam přece živí…
Záleží na platu.. ale obecně je to málo, žádala bych o zvýšení.
Noo ona se tak dobře nemá… s těmi alimenty má příjem tak počítám asi 30-35tis, to bere i nějaké příspěvky na bydlení…bydli v nájmu no a má dosti exekucí…takže ji to tak vyhovuje že vlastně nižší alimenty.. a kdybychom ji poslali třeba 10-14tis tak ty peníze by těm děckám nešli… já ji raději takto nakoupím a zařídím… a víme že ty děcka se mají líp. A musím tedy říct i jako „macecha“ že mi by bylo hamba posílát alimenty 5tis na dvě pubertální děti a jinak nic… by mě hamba fackovala.
Je to málo. Vyženˇsi z hlavy, že ho nechceš obrat o peníze, co to jako je? Tebe se taky nikdo neptá, jestli máš, nebo nemáš. Nad rámec nic nepřispívá, tak by měl prostě platit víc. Ne pět tis na obě, ale na každou. Záleží ale jaký má plat ![]()
I přesto teda Vás přístup nemá každý!!jde vidět že Vám na dětech záleží, klobouk dolů teda! no a mu to projde úplně v pořádku, dává hodně ![]()
@arinecka píše: Více
No protože už jsem mu to říkala mockrát že by mohl dávat víc ale domluva není možná, myslí že dává dost a hlavně přece co 14 dnů tam má menší kterou tam živí ale mě to přijde naprosto normální nic nad rámec!!prostě to má jinak, no a starší když tam nechce jet tak má smůlu, když je tam menší tak stejně nic nepodnikají protože buď prší a nebo je zas moc velké horko tak jsou doma a nebo na dvorku, max. obchod v místní vesnici kde ví že malou utáhne na něj. sladkost a je spokojená!!Vánoce píše vždy co chce ale dostane co on chce a uzná za vhodné, u nás co si napíše. Nenapadne ho poslat víc nikdy tak to chci už řešit.
Tak prosttě žádej soudně… hold bohužel. Je to fakt málo.
Ze dava dost si opravdu jen mysli. Ze tam ma dceru jednou za 14 dni a da ji najist, je snad normalni. Muze byt rad, ze sis o zvyseni nezadala uz davno. Kdyz s nim neni domluva, tak holt soudne, neda se nic delat. To si fakt mysli, ze ti da na dve deti pet tisic, a ty z toho budes delat zazraky? On nakupovat asi nechodi ze? Vi vubec kolik stojej boty, obleceni, jidlo, pomucky do skoly atd? Nevi, ale to je jeho problem. Zazadej si o zvyseni.
Jaké jsou jeho příjmy a kdy bylo výživné stanoveno?
Pokud se nedohodnete, žádej soudně, jde o děti a jejich zájem.
Ahoj všem, chci vědět jen každého názor, nechci aby mě tu někdo peskoval nebo něco podobného.
Jde o to že byv. manzel mi posílá po naší domluvě na dvě děti alimenty 5.tis.,holky věk 9 a 17let.,poslední dobou mě přijde že je to málo. Mladsi se s ním vidí co 14dnu víkend, starší tak jednou za měsíc. Neminim ho obrat o všechno ale bydlí u rodičů, vím jak to tam chodí, jeho maminka se o něj stará, vaří, pere no vše, když dojede k nim mladší tak se o ní stará ona, já neříkám že on o ní ne to zas ji koupí ale ne vše co chce.
Když potřebuji na něco přispět tak remcá a kecá že náma peníze, nakonec občas přispěje, starší když tam nejezdí tak má smůlu, nedostane nic.Tak já nevím no, však ho nechci obrat o peníze ale o princip my jde a asi si to nechám přepočítat. Kolik berete Vy alimenty na takhle staré děti???
Podle kalkulačky na netu by měl dávat víc. Prosim anonym vím že tu zavítá jeho rodina, děkuji moc za názory