Alimenty,co by jste dělali?

Anonymní
20.3.19 10:33

Alimenty,co by jste delali?

Mame s ex soudne urceny alimenty,styk.Mam nového pritele. Čekáme mimco. Nezkousnul to evidentne nebo nevim.Ale,kdyz jsme pred lety sli do bytu tak sme platily kauci a najem dopredu.Mame smlouvu. Ale neni tam kolik kdo.Ted mi odmita dat alimenty. Nechce mi je dat cely.Pry si to z toho bude strhavat.To ale nesmí, ne? My zijeme od mesice do mesice a opravdu mi chybi.Dnes si ma dcerku vyzvednout.Ja mu napsala, at mi donese ty prachy cely nebo mu ji odmitnu predat.Co by jste delali vy? Nemluvim o tom ze uz si podal zadost k soudu o svereni do své péče. Najednou si myslí, že se u mě dcera nemá dobře.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4980
20.3.19 10:41

Výživné není pro Tebe, ale pro dítě. Pokud je stanoveno rozsudkem, nemůže si to jen tak započítávat vůči kauci na byt. Jestli z ní chce vyplatit, musí to řešit jinak. Odmítnout předat dítě nevidím jako řešení - to se jen dostáváš do bodu, že porušuješ rozsudek taky. Pokud výživné nezaplatí, tak podej návrh na výkon rozhodnutí. Ideálně srážkami ze mzdy, jestli normálně pracuje. Na dlužné i běžné výživné, budou mu to strhávat v práci a posílat rovnou Tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
20.3.19 10:41

styk dítěte a alimenty spolu nesouvisí. Pokud si zažádal o svěření do péče, tak ať tě ani nenapadne mu ji nepředat, použije to proti tobě. A už mu tím ani nevyhrožuj, ani písemně. Pokud ti nedá alimenty, písemně mu napiš, že ti dluží, pokud ti je nedá, obrátíš se ne exekutora o vymáhání. Nebude-li s ním řeč, tak to udělej. Nemá nárok neplatit alimenty a cosi si jako odněkud strhávat jakože jsou to alimnety. Stejně jako ty nemáš nárok mu bránit ve styku s dítětem, ještě daným soudně, přestože by ti dlužil alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22283
20.3.19 10:43

tak alimenty nejsou peníze pro matku, ale pro dítě, takže i když mu budeš dlužit mega, musí ti je dát k rukám. Na druhou stranu, ty nemůžeš jen tak mírnix tírnix mu nedat jeho dítě.
Ať to vyřeší soudně, když se nemůžete domluvit, ale alimenty a předávání dítěte musí fungovat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
20.3.19 10:48
@Anonymní píše:
Mame s ex soudne urceny alimenty,styk.Mam nového pritele. Čekáme mimco. Nezkousnul to evidentne nebo nevim.Ale,kdyz jsme pred lety sli do bytu tak sme platily kauci a najem dopredu.Mame smlouvu. Ale neni tam kolik kdo.Ted mi odmita dat alimenty. Nechce mi je dat cely.Pry si to z toho bude strhavat.To ale nesmí, ne? My zijeme od mesice do mesice a opravdu mi chybi.Dnes si ma dcerku vyzvednout.Ja mu napsala, at mi donese ty prachy cely nebo mu ji odmitnu predat.Co by jste delali vy? Nemluvim o tom ze uz si podal zadost k soudu o svereni do své péče. Najednou si myslí, že se u mě dcera nemá dobře.

Přesně jak ostatní píšou nemá právo ti něco ztrhavat.....A ty mu nedávej eso do rukávu ohledně dcery kterou mu nechceš dat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81537
20.3.19 11:00

Dítě mu předala a dluznevyzivne předala k řešení exekutorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.19 11:02

Ja mam takovy vztek.Kdyz mi to nezaplati tak teda exekutor a nebo to mam podat ten navrh? A mam to udělat hned a nebo kdyz to budou třeba dva mesice nebo dyl? Mate s tim nektera osobni zkusenost,s celou touto situací?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
20.3.19 11:16

Takže ty mu dlužíš peníze za kauci a vztekáš se, že ty peníze chce a vymýšlí, jak se k nim dostat? PRavda, dělá to blbě, že ten dluh vyrovnává alimenty. Ale chápu ho. A ještě mu chceš omezovat styk s dítětem? 8o To jako vážně?

• Citovat
  • Upravit
243
20.3.19 11:21

Taky jsem nyní řešila s ex neplacení alimentů. Ze zákona na něj můžeš podat trestní oznámení, ale až po nezaplacení 5 měsíců a nemusí to být měsíce jdoucí po sobě. Mě teda dlužil za 8 měsíců, takže jsem šla na PČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.19 11:24

@lucenka nejhorsi je ze kauce byla 9 tisic a 8 z toho bylo mejch.A chce po mě půlku.Nejsme spolu x mesicu a najednou si vzpomněl protože mam noveho přítele.Sám mi to také napsal,ze si najednou vzpomněl.Ještě mi napsal,ze muzu bejt rada,ze nechci po nem pulku najmu za x mesicu.Kdyz sem byla s malou doma :zed: Styk mu branit nebudu.Precetla sem si toho teď dost a nechci mít problemy.

• Citovat
  • Upravit
35438
20.3.19 11:31
@Lama Lama píše:
Dítě mu předala a dluznevyzivne předala k řešení exekutorovi.
:palec: :palec: Přesně tak, to je jediné možné řešení.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36228
20.3.19 11:39
@Anonymní píše:
@lucenka nejhorsi je ze kauce byla 9 tisic a 8 z toho bylo mejch.A chce po mě půlku.Nejsme spolu x mesicu a najednou si vzpomněl protože mam noveho přítele.Sám mi to také napsal,ze si najednou vzpomněl.Ještě mi napsal,ze muzu bejt rada,ze nechci po nem pulku najmu za x mesicu.Kdyz sem byla s malou doma :zed: Styk mu branit nebudu.Precetla sem si toho teď dost a nechci mít problemy.

Ty máš nového přítele a už jsi zase těhotná? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.19 11:45
@Tiger-lily píše: :palec: :palec: Přesně tak, to je jediné možné řešení.

Na jakekoliv socialce mi poradí? :)

• Citovat
  • Upravit
35438
20.3.19 11:47
@Anonymní píše:
Na jakekoliv socialce mi poradí? :)

Ano, zkus OSPOD, možná bude stačit, když tato instituce upozorní tatíka, že alimenty je vhodné platit a nebude muset dojít ani k té exekuci. A kdyby ano, mají formuláře pro různé žádosti a písemnosti tohoto se týkající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.19 11:59

@Tiger-lily super,díky moc. :) Ještě jsem se chtěla zeptat,on přijde určitě s nejakou částkou,s tim,ze si zbytek strhne…mam si to vzit? Popřípadne,napsat si to na papír s jeho podpisem?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna