Alkohol u dcery - jak reagovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3537
24.6.25 13:40

V klidu bych si s ní promluvila a doporučila jí ať si našetří na něco kvalitnějšího ptz z toho hnusu pro bezďáky jí bude akorát pěkně blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
24.6.25 13:46

Já bych se jí na tvém místě omluvila, že ses jí hrabala ve skříni a šmejdila jí mezi věcmi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
24.6.25 14:12

Řešila bych maximálně, ať nepije takové humusy jako panáka z trafiky :lol: Jinak je jí skoro 18, není co řešit.

• Citovat
  • Upravit
15266
24.6.25 14:46
@Anonymní píše: Více

Nijak, neřešila bych, vždyť je dospělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
24.6.25 17:47

Promluvit si jo. Ale na přátelské rovině. Hlavně nedělat trapné scény a zákazy, tresty. To je řešení k ničemu. Kdo jsme v jejím věku nezkusil někde na zábavě, diskotéce, párty? Sice je zvláštní, že potřebuje něco schovávat ve skříni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
24.6.25 22:14

Popravdě bych z toho drama nedělala. Maximálně bych si povzdychla nad tím, že zvolila velmi bezďácký způsob konzumace alkoholu. Ale iluze o tom, že teenageři poctivě čekají, až jim padne 18, aby si dali prvního panáka, opravdu nemám. Já se poprvé napila někdy ve 14/15 a alkoholička ze mě není. A to ani přesto, že mám otce alkoholika. Který se mi mimochodem tenkrát solidně vysmál, když jsem přišla poprvé opilá. Myslím, že to byla ta nejlepší možná reakce, protože kdyby do mě začal jet, stoprocentně bych pila na truc. Takhle jsem sama došla k tomu, že se mi nelíbí opice a dnes piju s kadencí cca 1 sklenka za dva měsíce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
25.6.25 06:16
@Kelsey1 píše: Více

To me napred napadlo taky, protoze skryty alkohol nevesti nic dobreho. Na druhou stranu, pred osmnactinama se asi pred rodici s alkoholem producirovat nebude, takze spíš než „schovaná flaška alkoholika“, jde o schovku před mámou.

Zakladatelko, najít tam buchnu nebo bílej pytlíček, tak trojčím, tohle je „jen“ alkohol.
Obecne je fajn si s detmi promluvit o vhodnosti a nevhodnosti pití alkoholu, ale taky by me v jejim veku, mesic pred osmnactinami, zase tak moc neprekvapilo, ze si neco da, ale spis to, co je zrovna tahle kelimkova vodka za humus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí