Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V klidu bych si s ní promluvila a doporučila jí ať si našetří na něco kvalitnějšího ptz z toho hnusu pro bezďáky jí bude akorát pěkně blbě.
Já bych se jí na tvém místě omluvila, že ses jí hrabala ve skříni a šmejdila jí mezi věcmi ![]()
Řešila bych maximálně, ať nepije takové humusy jako panáka z trafiky
Jinak je jí skoro 18, není co řešit.
@Anonymní píše: Více
Nijak, neřešila bych, vždyť je dospělá.
Promluvit si jo. Ale na přátelské rovině. Hlavně nedělat trapné scény a zákazy, tresty. To je řešení k ničemu. Kdo jsme v jejím věku nezkusil někde na zábavě, diskotéce, párty? Sice je zvláštní, že potřebuje něco schovávat ve skříni.
Popravdě bych z toho drama nedělala. Maximálně bych si povzdychla nad tím, že zvolila velmi bezďácký způsob konzumace alkoholu. Ale iluze o tom, že teenageři poctivě čekají, až jim padne 18, aby si dali prvního panáka, opravdu nemám. Já se poprvé napila někdy ve 14/15 a alkoholička ze mě není. A to ani přesto, že mám otce alkoholika. Který se mi mimochodem tenkrát solidně vysmál, když jsem přišla poprvé opilá. Myslím, že to byla ta nejlepší možná reakce, protože kdyby do mě začal jet, stoprocentně bych pila na truc. Takhle jsem sama došla k tomu, že se mi nelíbí opice a dnes piju s kadencí cca 1 sklenka za dva měsíce ![]()
@Kelsey1 píše: Více
To me napred napadlo taky, protoze skryty alkohol nevesti nic dobreho. Na druhou stranu, pred osmnactinama se asi pred rodici s alkoholem producirovat nebude, takze spíš než „schovaná flaška alkoholika“, jde o schovku před mámou.
Zakladatelko, najít tam buchnu nebo bílej pytlíček, tak trojčím, tohle je „jen“ alkohol.
Obecne je fajn si s detmi promluvit o vhodnosti a nevhodnosti pití alkoholu, ale taky by me v jejim veku, mesic pred osmnactinami, zase tak moc neprekvapilo, ze si neco da, ale spis to, co je zrovna tahle kelimkova vodka za humus.