Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
A jak male babovka smakovala, ze?
Nedramatizuj. Do babovky nedavam, ale do kynuteho testa vzdy dam trosku rumu, at testo provoni. A deti to ji bezne.
@Mamazkoncesveta jeden panák v babovce.. To je jedna kapka v každé porci.. Zhynete.. Nemyslíš to vážně, viď že ne
jasně, že se vám nic nestane, proboha.. Bála bych se při litru ![]()
Sakrys, minulej týden sem dělala dort a korpus vždycky polívám rumem aby byl vlacnejsi. Jedla to 3 leté dcera i neteř, tehotna segra, ja kojici matka. Snad mě nezavrou za podávání alkoholu mladistvím ![]()
Co k tomu dodat, aspon te odpovedi tady uklidnily… ja treba behem kojeni normalne pila alkohol, hlavne pivo. Tedy kdyz jsem mela novorozence tak jen parkrat male, ale dobre pribiral, tak jsem se nebala si pozdeji dat vic. Obsah alkoholu v mleku je stejny jako ve tve krvi, tzn. kdybys byla nasrot a mela 2 promile, tva dcera by pila mleko s 0.2 procenty alkoholu - pivo ma 4 %.
@Mamazkoncesveta píše:
Ahoj všem ve spolek, mám dotaz, hledala jsem i na netu, ale nacházím spoustu protichůdných informací. Babička nám poslala bábovku, když ji byl muž dovést nákup a když jsme spolu odpoledne mluvily, tak jsme se nějak dobraly k tomu, že do ní nalila velkyho panáka rumu. Můj dotaz, vypeče se pri cca 150°C cca za hodinu alkohol? Já kojím mimčo a jedla to i malá dcera. Někde jsem našla info, že i po půl hodině vaření zůstává v jídle až 40% alkoholu a po hodině nejmíň 20% alkoholu. Že se nikdy nevyvaří, teď mi to vrtá hlavou. Žila jsem dodnes v přesvědčení, že alkohol varem a pečením mizí a zůstává jen ta chuť a teď jsem našla, že to není pravda, že i vyléčeným alkoholikum se taková jídla vůbec nedoporučuji… Mjn. teda dcera už párkrát jedla i hovězí na víně a teď si přijdu jako nejhorší matka potažmo i kuchařka stoletíTak co? Jak to tedy je, víte někdo?
No tragedie, bábovka s rumem a hovězí na víně. Socialku na vás!!!
Ženská, vzpamatuje se…
Vyléčený (resp. abstinující) alkoholik by neměl jídla z alkoholem kvůli té samotné chuti, ne kvůli obsahu alkoholu. Mozek si „připomene“ tu chuť a spustí se bažení po alkoholu. ze stejného důvodu se nedoručuje ani birrel. nebo třeba rumová esence. nejde o obsah alkoholu, ale co ta známá chuť spustí za proces v mozku