Alkohol v jídle

19.4.20 21:15

Alkohol v jídle

Ahoj všem ve spolek, mám dotaz, hledala jsem i na netu, ale nacházím spoustu protichůdných informací. Babička nám poslala bábovku, když ji byl muž dovést nákup a když jsme spolu odpoledne mluvily, tak jsme se nějak dobraly k tomu, že do ní nalila velkyho panáka rumu. Můj dotaz, vypeče se pri cca 150°C cca za hodinu alkohol? Já kojím mimčo a jedla to i malá dcera. Někde jsem našla info, že i po půl hodině vaření zůstává v jídle až 40% alkoholu a po hodině nejmíň 20% alkoholu. Že se nikdy nevyvaří, teď mi to vrtá hlavou. Žila jsem dodnes v přesvědčení, že alkohol varem a pečením mizí a zůstává jen ta chuť a teď jsem našla, že to není pravda, že i vyléčeným alkoholikum se taková jídla vůbec nedoporučuji… Mjn. teda dcera už párkrát jedla i hovězí na víně a teď si přijdu jako nejhorší matka potažmo i kuchařka století :roll: Tak co? Jak to tedy je, víte někdo? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
19.4.20 21:20

Prosimte a kolik myslíš, že by dcera toho rumu tak pozřela, kdyz byl v celé babovce jeden panak i kdyby se ten alkohol nevypekl? A maso na víně, pokud to projde varem, tak tam žádný alkohol neni. Syn normálně na vanoce ji treba rumové kuličky a to sou za studena, ze se zadny alkohol urcite nevypari, ale jeden panak na to množství je úplně zanedbatelné množství. Uklidni se a prestan hystercit, alkoholici z vas urcite nebudou jenom diky babovce.

Příspěvek upraven 19.04.20 v 21:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.4.20 21:20

@Mamazkoncesveta Najdi si bod varu alkoholu/etanolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20899
19.4.20 21:29

@Mamazkoncesveta méně číst a víc přemýšlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.20 21:39

@Cenarius @Svistice ale jo dobrý, já si to myslela do teď taky, vím jaký je varny bod ethanolu, ale našla jsem shodou okolností tohle…

Re: Vino pri vareni
Poslaťod MUDr. K. Babinská PhD.

Dobrý deň prajem, jedlá na prípravu ktorých sa používa víno, resp. iný alkohol, nie sú pre dieťa vhodné. Alkohol sa varením síce odparuje, ale aj po dlhšom varení v jedle ešte ostáva značná časť (po pol hodine cca 40 %, po hodine cca 25%).
MUDr. K. Babinská PhD.

Tak mi to začalo vrtat v hlavě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
19.4.20 21:43

:roll: To jsou dneska dotazy. Myslis, ze by si toho panaka v pul litru testa poznala? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.4.20 21:44
@Mamazkoncesveta píše:
@Cenarius @Svistice ale jo dobrý, já si to myslela do teď taky, vím jaký je varny bod ethanolu, ale našla jsem shodou okolností tohle…

Re: Vino pri vareni
Poslaťod MUDr. K. Babinská PhD.

Dobrý deň prajem, jedlá na prípravu ktorých sa používa víno, resp. iný alkohol, nie sú pre dieťa vhodné. Alkohol sa varením síce odparuje, ale aj po dlhšom varení v jedle ešte ostáva značná časť (po pol hodine cca 40 %, po hodine cca 25%).
MUDr. K. Babinská PhD.

Tak mi to začalo vrtat v hlavě…

Takže po hodině zůstala v bábovce asi čtvrtina velkého panáku. A ty jsi snědla kolik? Fakt počítej. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
19.4.20 21:45

Ne, alkohol se určitě při vařeníúpečení odpaří (proto třeba svařák nesmí projít varem, jinak ho znehodnotíš ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68986
19.4.20 21:47

I kdyby se nevyvařil a zbylo tam těch 25 %. Tak 25 % z 50 ml je 12,5 ml. Bábovku rozkrájíš třeba na 25 kousků, ať se to dobře počítá. Takže když ti dítě sní kousek, dostane do sebe PŮL MILILITRU čtyřicetiprocentního (i když mám pocit, že dnešní tuzemák ani těch 40 % nemá) alkoholu. Ale stejně se vyvaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
19.4.20 21:49

Hele a jak dite vypada? Nema otravu alkoholem? Deti neumi alkohol metabolizovat… Ne vazne, klid, necti tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.20 21:51

@iiiv njn, jedná půlka mozku zůstala na porodním sále a druhá je vykojená, časem se to zase zlepší :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.20 21:54

@ugluk děkuji za propočet :palec: však jsem psala půlku mozku jsem porodila a druhou vykojila, tak já si dám na dobrou noc ještě jeden kousek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.20 21:56

@mroe dítě dokonce utřelo nádobí a uklidilo pokojíček :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
19.4.20 21:56

Nechápu co řešíš, alkohol se do mléka prakticky nevylučuje. Musela bys být na šrot, aby dítě dostalo dávku jaká je v nealko pivu. A tvoje dcera taky nepozřela prakticky žádný alkohol. Bábovka byla nějaký čas v troubě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
19.4.20 22:03

A ve finále by ani ten panák rumu jednorázově ti nic a miminku neudělalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí