Alkohol v prvním trimestru

587
20.1.14 10:43

alkohol v prvním trimestru

Ahoj všichni, právě jsem zjistila, že jsem ve 13 týdnu těhotenství a je to šok, menstruaci jsem normáně měla a přítel si ( prý) dával pozor. A nejhorší ze všeho je, že jsem celý ten 1. trimestr dost pila, hlavně na vánoce a na silvestra ( to jsem byla úplně na šrot ), a taky jsem každý víkend zašla s přítelem do hospody na pivo ( často to nebylo jen to pivo), takže dohromady když to sečtu tak jsem se v tom 1. trimestru tak 4krát dost opila + každý víkend 2 až 3 piva v hospodě plus panák.
Ted mám hrozný výčitky, při předchozích dvou těhotenstvích jsem si nedala ani to kafe, vždycky jsem kritizovala těhotný, co si dají decku vína nebo cigaretu, a ted toto… Mám hrozný strach, že dítě nebude v pořádku, moje gynekoložka to zlehčuje, že prý pokud jsem nevypila flašku denně je to ok, což si rozhodně nemyslím. Ach jo… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9318
20.1.14 10:47

Ja nekde cetla ze prvnih par tydnuby to nemelo vadit.

ted stim stejne uz nic neudelas. dej si mrkev, nohy na stul a hod se do klidu

a grtuluju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
20.1.14 10:48

A kde jsou ty dvě předchozí děti, když vy pořád tak nasáváte? 8o Jinak alkohol v těhotenství není nic dobrého, 13. týden už je docela dost. Znám ženské, ci pily celé těhotenství a dítě je úplně v pohodě… a taky naopak… je to prostě buď a nebo…Ale teď už s tím zpětně stejně už nic neuděláš, tak nevím, co řešíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
20.1.14 10:49

A co chceš slyšet? že se ti narodí malej dementík… nenarodí. To by jsi opravdu musela vypít flašku denně. A hlavně miminko ještě nemělo placentu, takže nebylo napojené na krevní oběh matky, takže na 99 procent bude v pohodě. Já taky chlastala první ligu, den před tím, než jsem zjistila, že jsem v tom, tak jsem vypila 16 panáků jelzina, 8 piv a 2 krabičky cigár jsem vyhulila. A malej je v pořádku. Hoď se do klidu a užívej si to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 10:52
@mejdylko píše:
A co chceš slyšet? že se ti narodí malej dementík… nenarodí. To by jsi opravdu musela vypít flašku denně. A hlavně miminko ještě nemělo placentu, takže nebylo napojené na krevní oběh matky, takže na 99 procent bude v pohodě. Já taky chlastala první ligu, den před tím, než jsem zjistila, že jsem v tom, tak jsem vypila 16 panáků jelzina, 8 piv a 2 krabičky cigár jsem vyhulila. A malej je v pořádku. Hoď se do klidu a užívej si to :D

miminko je napojené na krevní oběh matky hned, po nidaci, z čeho by to miminko asi tak ty tři měsíce žilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088
20.1.14 10:52

@mejdylko To ti muselo být blbě ještě týden :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
20.1.14 10:53

@mejdylko tak tak :D my malýho počali na dovče v Itálii, kde jsme byli s kámošema… všichni jsme do sebe lily jak zjednaní, každý večer vodky s redbullem, cigára a po návratu domů ještě 14 dní doma každý večer víno… jak jsem zjistila, že jsem těhotná, okamžitě jsem obojí utla… malej je úplně v pohodě, jen je trošku víc akční… že by ty redbully? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
20.1.14 10:54

Do myslim 7. tydne by to melo byt v poho neni utvorena placenta, pak uz dite nejakou davku dostane, ale ted uz nezbyva nic nez verit svemu telu a miminku, ze kdyby neco nebylo v poradku odejde, zatim se drzi a drzim palce at je v poradku. Ted bys mela absolvovat NT screening, tak preju at vyjde dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
20.1.14 10:54

@boball bylo a hlavně ta morální kocovina, když jsem zjistila že jsem v tom… @terinka4444 no jasně, ale když si to přečteš na netu, tak je horší, když mu to jde přímo přes pupečník, kterej do 13tt dítě nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
20.1.14 10:55

Tak zase na Vanoce uz si byla cca 10tt… Takze to uz se tvori i placenta a rozhodne dite bere z tebe… Takze strach bych mela… V tu dobu se tvori nervova soustava a alkohol na to zrovna ok neni… Rozhodne bych si nechala udelat screening nebo plodovku jen co to pujde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370

@Týna K. já jsem to pak taky utla, jen jsem si v létě dala sem tam malýho pivsona, jsem alkoholik no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Mela jsem to podobne, az na to ze jsem zjistila tehotenstvi v 14 tt (bylo to presne pred rokem :D ).. D Mala se narodila zdrava a ma se cile k svetu :srdce:

• Citovat
  • Upravit
13473
20.1.14 10:57

@Alice.007 Do urcite doby ma miminko vlastni krevni obeh. A videla bych to taky tak, ze dokud neprijma pres pupecnik, tak by to nemela byt az takova tragedie. Vic ti ukaze NT screening. Urcite o to pozadej sveho gynekologa. Automaticky se toto vysetreni nedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.1.14 10:58

Já mám zkoušky z embryologie, nemusím číst na netu :D embryo je živo z krve matky, to je jak o upírech, ihned, jakmile se zanoří, začne primitivníma klkama rozrušovat děložní sliznici a krev matky je omývá, se žloutkovým váčkem si vystačí pár dnů. To je to nidační krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1673
20.1.14 10:59

@e-lili - tech prvních pár týdnů je naopak dost zásadních. Kdy se mezi 6.-8. týdnem zakládá nervová soustava a uzavírá páteřní kanál.
@Alice.007 chápu tvé rozpoložení. Už s tím stejně nic neuděláš. Když to teď utneš a nebudeš pít tvrdý alkohol, tak si myslím, že sklenička piva nebo decka vína není na škodu. Když jsem čekala svého syna, tak bych první trimestr nepřežila bez každovečerní třetinky Plzně. V pozdějších měsících jsem si pravidelně dávala decku vína s velkou sklenicí vody na zapití a ejhle - Kubík je naprosto zdravé a spokojené miminko. Navíc - kolují různé historky, rady a povídačky o tom, jak se spousta dětí zadělala právě v alkoholovém zamlžení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí