Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Aby jste me pochopily, kamaradka mi prijela azat malou, ktera se ji narodild.Dala mi ji do naruce a me zachvatila panika, rika ji, okamzite si ji vem.mela jsem strach ze ji treba budu spatne drzet a ublizim ji, ze ji upustim. pritom byla tak sladka. holky jsou moje obavy normalni? nerada bych ublizila mimi, je to tak krehky
Naprosto normální… já odmítala chovat jakékoliv dítě něž se mi narodilo mé vlastní ![]()
Ony jsou naopak dost gumový. A myslím, že ta obava byla i z toho, že to dítě není tvé. Taky nerada chovám úplně mrňavý cizí, přece jenom člověk se bojí, aby náhodou neudělal něco špatně. U vlastních dětí je to jiné, neboj ![]()
Já jsem to měla stejně, ještě v porodnici jsem se bála vzít si malýho do náruče, protože jsem vlastně nikdy novorozence do té doby nechovala. Když ale uvidíš, jak berou to mimčo sestřičky v porodnici, zjistíš, že to nebude tak horký. A samozřejmě nastalá situace tě donutí prostě si zvyknout. Já už jsem profik
Takže no stress
@Andy27 Mimina jsou ohebná a omyvatelná, neboj
(ale obavy jsou normální
)
(podle metříku jsi těhotná, zkus se mrknout na „Něžná náruč rodičů“ od Kiedroňové… Jako ona to už hodně hrotí, ale třeba ti to pomůže, nastudovat, jak s miminem zacházet
)
Asi jo, ta myslenka ze staci tak malo a mohlo by byt nestesti.brr.jj,uz odmitam chovat cizi deti.
gumove? tak to me trochu
uklidnilo, nema s detmi zadnou zkusenost, tak snad to zvladnu zeny
@Andy27 píše:
Asi jo, ta myslenka ze staci tak malo a mohlo by byt nestesti.brr.jj,uz odmitam chovat cizi deti.gumove? tak to me trochu
uklidnilo, nema s detmi zadnou zkusenost, tak snad to zvladnu zeny
Jo gumové, to říkaly i sestry na neonatologickém JIPU kde jsou fakt mini mimina. Prý takhle malinké je opravdu gumové, ty větší jsou mnohem horší, těm už lebka tuhne ![]()
@Andy27 jasně že zvládneš. Pokaždé, když jsem byla malá a chtěla mimi do ruky, všichni mi říkali „hlavně pozor na hlavičku, aby mu neupadla dozadu“ a já si vypětovala v sobě pocit, že když dítěti špatně podložím hlavičku a ona se mu dostane do záklonu, tak mu tím vlastně zlomím vaz. Teď se tomu směju, ale to jsem poznala až se svým dítětem, jak moc se s nimi dá manipulovat a ne jen křečovitě držet jak prkýnko ![]()
Já kdysi někde od někoho zaslechla hlášku: „Neboj se, mimina ač se zdají křehká, jsou téměř nerozbitná a dobře omyvatelná!“
![]()
Když jsem porodila prvního syna, tak jsem dlouho mivala sny, ze mi upadl na zem a roztříštila se mu hlava
Byla to nocni mura, která plynula z mého podvedomi - obrovsky strach o syna. Nastesti všechno rychle odeslo, tak jak prislo, syn mi nikdy neupadl a to, co vyvadi dneska ve dvou a pul letech, to teprve zavani…maly sebevrah ![]()
Ted cekam druhé mimco a strach o manipulaci uz nemam…spis se bojim dvou deti ![]()
To bbude ok, uvidis ![]()
Kamaráda má teď ani né měsíc starého kluka a taky jsem se ho bála chovat a byla jsem z toho vyděšená a to se mi má v červenci narodit vlastní. Opravdu si jen myslím, že to je tím, že prcek je ´´cizí´´ né Tvoje vlastní ![]()
@Andy27 je to zcela normalni, az budes mit sve vlastni hned se ti to v mozku nastartuje a budes vedet jak na to, a kdyztak emimino vi vse ![]()
@Lejaa píše:
Naprosto normální… já odmítala chovat jakékoliv dítě něž se mi narodilo mé vlastní
Měla jsem to úplně stejně ![]()