Obavy z novorozence

6257
20.1.14 10:32

obavy z novorozence

Aby jste me pochopily, kamaradka mi prijela azat malou, ktera se ji narodild.Dala mi ji do naruce a me zachvatila panika, rika ji, okamzite si ji vem.mela jsem strach ze ji treba budu spatne drzet a ublizim ji, ze ji upustim. pritom byla tak sladka. holky jsou moje obavy normalni? nerada bych ublizila mimi, je to tak krehky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65339
20.1.14 10:34

@Andy27 ano jsou normální neboj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
20.1.14 10:35

Naprosto normální… já odmítala chovat jakékoliv dítě něž se mi narodilo mé vlastní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453

Ony jsou naopak dost gumový. A myslím, že ta obava byla i z toho, že to dítě není tvé. Taky nerada chovám úplně mrňavý cizí, přece jenom člověk se bojí, aby náhodou neudělal něco špatně. U vlastních dětí je to jiné, neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897

Já jsem to měla stejně, ještě v porodnici jsem se bála vzít si malýho do náruče, protože jsem vlastně nikdy novorozence do té doby nechovala. Když ale uvidíš, jak berou to mimčo sestřičky v porodnici, zjistíš, že to nebude tak horký. A samozřejmě nastalá situace tě donutí prostě si zvyknout. Já už jsem profik :kytka: Takže no stress

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.1.14 10:37

@Andy27 Mimina jsou ohebná a omyvatelná, neboj :mrgreen: (ale obavy jsou normální :D )
(podle metříku jsi těhotná, zkus se mrknout na „Něžná náruč rodičů“ od Kiedroňové… Jako ona to už hodně hrotí, ale třeba ti to pomůže, nastudovat, jak s miminem zacházet ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
20.1.14 10:42

Asi jo, ta myslenka ze staci tak malo a mohlo by byt nestesti.brr.jj,uz odmitam chovat cizi deti. :mrgreen: gumove? tak to me trochu :) uklidnilo, nema s detmi zadnou zkusenost, tak snad to zvladnu zeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
20.1.14 10:46
@Andy27 píše:
Asi jo, ta myslenka ze staci tak malo a mohlo by byt nestesti.brr.jj,uz odmitam chovat cizi deti. :mrgreen: gumove? tak to me trochu :) uklidnilo, nema s detmi zadnou zkusenost, tak snad to zvladnu zeny

Jo gumové, to říkaly i sestry na neonatologickém JIPU kde jsou fakt mini mimina. Prý takhle malinké je opravdu gumové, ty větší jsou mnohem horší, těm už lebka tuhne :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
20.1.14 10:47

@Lejaa Naprosto přesně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
20.1.14 10:47

@Andy27 jasně že zvládneš. Pokaždé, když jsem byla malá a chtěla mimi do ruky, všichni mi říkali „hlavně pozor na hlavičku, aby mu neupadla dozadu“ a já si vypětovala v sobě pocit, že když dítěti špatně podložím hlavičku a ona se mu dostane do záklonu, tak mu tím vlastně zlomím vaz. Teď se tomu směju, ale to jsem poznala až se svým dítětem, jak moc se s nimi dá manipulovat a ne jen křečovitě držet jak prkýnko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
20.1.14 10:48

Já kdysi někde od někoho zaslechla hlášku: „Neboj se, mimina ač se zdají křehká, jsou téměř nerozbitná a dobře omyvatelná!“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2449
20.1.14 10:51

Když jsem porodila prvního syna, tak jsem dlouho mivala sny, ze mi upadl na zem a roztříštila se mu hlava 8o :roll: Byla to nocni mura, která plynula z mého podvedomi - obrovsky strach o syna. Nastesti všechno rychle odeslo, tak jak prislo, syn mi nikdy neupadl a to, co vyvadi dneska ve dvou a pul letech, to teprve zavani…maly sebevrah :roll:
Ted cekam druhé mimco a strach o manipulaci uz nemam…spis se bojim dvou deti :)
To bbude ok, uvidis :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
20.1.14 10:52

Kamaráda má teď ani né měsíc starého kluka a taky jsem se ho bála chovat a byla jsem z toho vyděšená a to se mi má v červenci narodit vlastní. Opravdu si jen myslím, že to je tím, že prcek je ´´cizí´´ né Tvoje vlastní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
20.1.14 10:52

@Andy27 je to zcela normalni, az budes mit sve vlastni hned se ti to v mozku nastartuje a budes vedet jak na to, a kdyztak emimino vi vse :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
20.1.14 11:04
@Lejaa píše:
Naprosto normální… já odmítala chovat jakékoliv dítě něž se mi narodilo mé vlastní :-)

Měla jsem to úplně stejně :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí