Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je mi líto vaší ztráty, ale tělo tu rekonvalescenci prostě potřebuje, nic neuspěchejte. Dala bych si před snažením pár týdnů-měsíců pauzu.
Moc mě to mrzí, ale kočka a bazén opravdu za to nemůže… a nepřipadá mi hloupé že se budete snažit tak brzo přeju hodněěě štěstííí
Mrzí mě co se stalo
ale otěhotnět v 6nedělí myslím není moc vhodné, určitě nech proběhnout aspoň 1 MS. znám ženskou, co otěhotněla v 6nedělé, a má prcky 10m od sebe, ale v 6 nedělí by sis dovnitř mohla při styku snadno zavést infekci, dokud nebudeš úplně zahojená
Moc vám děkuji za rady, ptala jsem se v nemocnici lékařky na dětském oddělení, byla to ošetřující lékařka malého, ta mi řekla že mám počkat půl roku až se dám do pořádku, pak jsem to probírala na oddělení gynekologickém, tam mi řekli že jsem prakticky naprosto v pořádku, protože malý byl opravdu tak malý že mi nic u porodu neporušil (700g) a jsem připravená na další dítě. A tak je to stále každý doktor kterého se zeptám je jiného názoru
…ani nemám zkušenost kdy čekat MS jelikož jsem nekojila a laktace pominula prakticky asi po týdnu už na menstruaci čekám ale zatím ani vidu ani slechu
Taky si myslím, že ani jeden z udávaných důvodů za to nemohl. Chápu vaše rozhodnutí, ale asi bych přecijen to tělo nechala aspoň měsíc odpočinout a zahojit. Přeji hodně štěstí ať se rozhodnete jakkoliv ![]()
Je mi moc líto, co se stalo. Se snažením bych počkala na 1. MS, budeš vědět, že ti naskočil cyklus. Myslím, že je lepší dát tělu trochu času se regenerovat. Přeju ať se rychle zadaří.
Chteli jsme deti brzo po sobe, tak jsem konzultovala s dr s ta doporucila 3m odpocinek! Porodila jsem v terminu zdrave dite.
Drzim moc palce, at se brzo zadari a je mi lito vasi ztraty!
Tak předně ti chci říct, že s tebou, že s vámi! moc cítím. musí to být hrozné přijít o miminko, sama sem to nezažila
myslím, že na tom, že chcete to prázdno zaplnit není vůbec nic špatného. naprosto tě chápu. asi bych to měla stejně. pokud se to má podařit, tak se to podaří. uvidíš. pokud si jinak už zdravá, asi bych to nechala na přírodě.
držím vám palečky, ať už příště máte miminko v náručí zdravé ![]()
a myslím, že ty si to nezavinila ničím. bazén ani kočka za toto určitě nemůže ![]()
Je mi to líto ![]()
Ale nechala bych proběhnout jednu menstruaci po šestinedělí a pak až se snažila otěhotnět…
Nejde o to, že nemáš nástřih a takové věci, ale placentu jsi měla, po ní se ještě v děloze dohojuje rána, čípek se taky musí vrátit do původního stavu.
Taky než se srovnají hladiny hormonů…
Bohužel ten důvod nikdo neví
zánět plodových obalů vzniká ze zánětu z vagíny nebo krve a u toho může být příčina prakticky cokoliv, jen jsem patřila mezi maminky co si na sebe dávají opravdu pozor a jediné čím si to dovedu vysvětlit je návštěva veřejného bazénu, uklízení kočičího záchodku, ale kdo ví ani lékaři nedokázali odpovědět jestli je to z krve nebo spodku natož aby věděli příčinu na začátku
Ahoj, je mi líto, co se vám přihodilo.. ![]()
Je pravda, že v šestinedělí je prý snadné otěhotnět, ale každopádně bych raději počkala.. Ono to šestinedělí není pro nic za nic… Dej tělu pauzu…
A držím pěstičky, ať se brzy zadaří a přijde k vám štěstíčko..:-)
Je mi líto, že jste o miminko přišli, ale s pokoušením se o další dítě bych určitě počkala. Dej tělu šanci se pořádně připravit.
Ať už se budete snažit hned či ne, tak myslím, že to tělo si poradí samo. Buď na to bude tělo připraveno a otěhotníš nebo naopak. Nebo otěhotníš a potratíš, což ti samozřejmě nepřeji, ale stát se to může, a zjistíš, že ještě nebyla ta správná doba. ![]()
Jinak je mi moc líto co vás potkalo a přeji co nejdříve štěstí, které vám bude alespoň trochu útěchou. ![]()
Já bych počkala, tělo se musí dát trochu do kupy
není to stroj a potřebuje regenerovat
kočka za to určitě nemůže - toxoplasmóza se okamžitě zjistí z krve.
Ahoj holky, před samotným dotazem bych chtěla vysvětlit situaci. Před měsícem jsem porodila ve 26+0 tt. Příčinou byl zánět porodních vaků. Malý po dvou týdnech v inkubátoru bohužel odešel. Ač se to někomu možná nebude zdát na místě rozhodli jsme se že začneme se snažením o děťátko znovu. Oběhala jsem si krevní testy vše je v pořádku, ptala jsem se na gynekologické oddělení a zánět plodových obalů není nic co by se muselo opakovat spíš to byla v mém případě obrovská blbost že jsem šla na koupaliště, možná to že jsem měla ještě nedávno doma kočku, kdo ví… chtěla bych se zeptat jestli je např. pravda že v 6ti nedělí je opravdu velmi snadné otěhotnět, nebo jestli bych měla raději dva týdny do konce ještě se snažením počkat, ale taky mě zajímá váš názor jestli by jste se do snažení obuly znovu jako my nebo jestli to spíše odsuzujete a počkali by jste delší dobu? Nebo otěhotněla některá z vás v šestinedělí? Všem moc děkuji za reakce