Malá nosní kůstka na UZ ve 20. tt

549
18.1.14 15:38

Malá nosní kůstka

Hezké odpoledne,
zajímalo by mne zda máte některá z vás zkušenost jako já a vše dopadlo nakonec dobře. Byla jsem včera ve 20 týdnu na UZ, kde mi doktor zjistil, že má moje mimčo menší nosní kůstku než by v tomto období mělo mít. Byla jsem tedy na odběru plodové vody pro případ vyloučení Downova syndromu.Jsem z toho na nervy, jelikož výsledky budu mít až v pondělí. Všechny ostatní testy jsem měla v pořádku a riziko mám 1:50.000,,,stejně by mě ale zajímalo, jestli je běžné, že je menší kůstka a přesto je vše v pořádku a je pouze jen pomaleji vyvinuta.Nebo jestli je tímto šance na downuv syndrom vysoká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
457
18.1.14 15:42

Já myslím, že nee. Moje kamarádka měla 1:34 což už je špatné, ale z plodovky se ukázalo, že je malá úplně v pořádku. Neztrácej naději a držím palce, aby odběry dopadly na výbornou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
18.1.14 16:11

1:50000 a šla jste na plodovku 8o?

Jistě bude vše v pořádku, šance na Down je u Vás velice maličká, i když samozřejmě ne vyloučená. Copak máme všichni stejně velké nosy? Berte to takto.

• Citovat
  • Upravit
18.1.14 16:39

Me dcerce taky ve 20tt. zjistili malou nosni kustku a pak ve 28tt uz neodpovidala stari. Plodovku mi nikdy ale nebrali. Jen jsem chodila casteji do poradny a nakonec rikali, ze bude drobnejsi. Kdyz se narodila, tak mela 48cm a pres 3,3kg, takze uplne v poradku. Tak se zbytecne nestresuj! Uvidis, ze to bude v poradku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
18.1.14 21:14

Ano šla jsem na plodovku…malá nebo žádná nosní kůstka může značit Downův syndrom. Takhle mi to bylo řečeno a plodovka doporučena. Doktor ještě mluvil stylem, že se přítelovi udělalo dokonce špatně a já se pak rozbrečela strachy…Takže plodovka je pro mě jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.1.14 21:17

@Marky983 Co vám ten doktor napovídal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
18.1.14 22:31

Stačilo že nám bez jakýchkoliv emocí řekl, že malá kůstka může znamenat downův syndrom a že doporučuje odběr plodové vody, kde se to zjistí na 100%…Ptala jsem se na kolik procent je šance že syndrom malá má a on že neví. Že nám to řekne doktorka…přitom výsledky z krve a UZ dělal on…Prostě nás vyděsil a ani trochu neuklidnil, když viděl že je nám špatně. Byl jak robot. Stroj který jen dělá svou práci. Nevím zda má někdo z vás zkušenost s DR. Doležalem z Pražského Gennetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.1.14 22:35

@Marky983 Nevím, jaké emoce jsi čekala. Jestli se tvému příteli udělalo špatně z toho, že lékař nastínil, co to MŮŽE znamenat, tak potěš. Během života dětí přicházejí i dobré, ale i zlé zprávy. Přeji to, aby ti v takových chvílích byl partner víc oporou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
18.1.14 22:36

@Marky983 ja jsem byla dokonce na NT screeningu a taky me vydesili s malou nosni kustkou.ve 20tt byl UTZ v poradku. a maly ma krasny nosanek.co vim ja, tak odber pl.vody je proste kseft. a proc nevystrasit, neudelat odber, inkasovat penize za genet.rozbor.atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
18.1.14 22:41

Já právě za odběr nic neplatila, jelikož je tam podezření…No nic, čekala jsem že nám třeba dr.na základě ostatních výsledků řekne, že to vůbec nemusí znamenat Down…že se to stává běžně-malá nosní kůstka a dítě je zdravé. A ne že prostě neví…trochu nás pak uklidnila až doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
18.1.14 22:44

@Marky983 no ty ne zacvaka to pojistovna. neboj vse bude v poradku.maly mel malou nosni kustku a downuv syndrom nema.co ja si pamatuju, tak bylo dulezite, aby byla pritomna. o velikosti nic nepsali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
18.1.14 22:46

Downuv syndrom je spojen s poskozenym srdcem, jde videt na velkem UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
18.1.14 22:57

Ach jo…takže prostě využili mé nevědomosti a mého strachu. Šla jsem na odběr okamžitě… njn…V pondělí napíšu jak to dopadlo, když už jsem strhla tuto diskuzi. Děkuji za podporu a piště klidně dál vaše pozitivní zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
20.1.14 20:11

Tak malá je zdravá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
20.1.14 21:05

@Marky983 super.vidis.akorat cloveka stresuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí