Dilema - práce a těhotenství

Anonymní
17.1.14 13:21

dilema práce a těhotenství

Ahoj holky potřebovala bych poradit dneska jsem zjistila že jsem těhotná a mám za sebou dva potraty…bylo mi řečeno že bez IVF to nepujde…po zkušenostech vím že je vše nejiste a ted k mému problému končí mi zkušebka mé vysněné práce měla bych dostat smlouvu na neurčito. Mám to šéfovi říct nebo zatím to neřešit je mi to blbé ale nevím si rady pokud to zase nedopadne budu bez práce :roll: co by jste dělali na mém místě?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K-Black
17.1.14 13:23

Nic bych neříkala, kolikrát ženy ani nevědí že jsou těhotné kolik měsíců.

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
17.1.14 13:24

Je brzo to rikat v praci. Co pockat az bude smlouva a jit na neschopenku? Asi bych nechtela byt v kuzi zamestanatele.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
17.1.14 13:25

Já bych nic neříkala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.14 13:25

On šef je strašně hodny ale asi by mi smlouvu neprodloužil právě že jezdím cele dny v autě a budu si píchat fraxiparin takže buh ví jak dlouho budu moct dělat a chci dělat nejde mi o to jit hned na nemocenskou

• Citovat
  • Upravit
3733
17.1.14 13:27

Nic neříkej…první trimestr nikdy nevíš, jestli to vyjde. A být pak bez práce? Pak se začít znova snažit…no to fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.14 13:28

Jen si případám jako mrcha kdybych to aspoň zjistila priští týden pro klid duše:) no právě nikdy nevíš jestli to vyjde…

• Citovat
  • Upravit
4724
17.1.14 13:28

Mysli hlavně na sebe, zaměstnavatel taky myslí jen na sebe. Není to sice ideál, budou mít z tebe „radost“, ale co naděláš.. Můžeš pak říct, že jsi to zjistila až po podepsání smlouvy, dodat popravdě, že ti bylo řečeno, že bez IVF to nepůjde a to že jste neplánovali.. A hlavně kdyby to nááááhodou nevyšlo (což si samozřejmě nepřipouštěj, do třetice budeš mít určitě štěstí a vše bude OK), tak abys neskončila bez miminka i práce. Ne rozhodně bych to zatím neříkala, podepsala smlouvu a oznámila jim to až po prvotrimestrovém screeningu, pokud nebudeš mít zdravotní problémy a tím nucena říct to dřív.. Raduj se, je to veliké štěstí, v práci se to vyřeší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
17.1.14 13:29

Neříkej to, však on pak ani nemusí vědět že jsi to věděla ještě na konci zkušebky. Je to tvoje věc a pokud máš za sebou tolik tak bych to prostě neříkala, buď v klidu, nech si prodloužit smouvu a mysli na sebe a prcka.
Držím palce ať je vše v pořádku :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707

Neříkej to, dokud to nebude vidět, pořád to ještě nemusí dopadnout, tak si zbytečně nedělej v práci komplikace. To je prostě riziko zaměstnavatelů. Ale o nic moc mu taky nejde, prostě mu odejdeš na několik let na mateřskou a aspoň budeš mít nějakou jistotu. Mysli víc na sebe než na šéfa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69010

Nerikat.
V podstate bys mu sdelila - az na to prijde, budu potrebovat trikrat do tydne litat k doktorovi (a odsunout to nepujde), po hormonech budu mozna podrazdena a unavena a po transferu si vezmu 14 dni neschopenky, ktera kdyz to klapne, plynule se protahne treba na tri roky.
Samozrejme to jde i bez toho (moje IVF bylo dvakrat odbehnout k doktorovi, jeden den volna na odber vajicek a pak uz jsem normalne i v tehotenstvi zase pracovala), ale jednak ne zdaleka kazdy to tak absolvovat chce a druhak ne kazdy nadrizeny se na tohle spolehne.
Pokud nemate se sefem extra kamaradske vztahy (a i tak nejspis ne), nerikala bych.

Edit - moc se omlouvam, blbe jsem to precetla a pochopila, ze se teprve chystas tehotnet pres IVF. I tak bych nerikala.

Příspěvek upraven 17.01.14 v 13:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
17.1.14 13:30

NO já byla v takové situaci - nástup do práce od 1.1., 20.2. // na testu 8o Řekla jsem to ještě ve zkušební době, už jsem si balila věci :lol: protože jsem byla zástup za ženskou, co odešla na MD :lol: :lol: :lol: Svinským krokem jsem neletěla, šéf byl se mnou spokojen, dostala jsem místo padáka smlouvu na neurčito. Nevím co porodit, když to neřekneš, je to podraz, ale zase být bez práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.14 13:30

Ja se raduju a taky se bojim a panikařím prostě miliony pocitu 8o no a na ivf jsem se měli jit domluvit pristi tyden takze to beru jako zazrak

• Citovat
  • Upravit
kvetinka56
17.1.14 13:32
@Katka86 píše:
NO já byla v takové situaci - nástup do práce od 1.1., 20.2. // na testu 8o Řekla jsem to ještě ve zkušební době, už jsem si balila věci :lol: protože jsem byla zástup za ženskou, co odešla na MD :lol: :lol: :lol: Svinským krokem jsem neletěla, šéf byl se mnou spokojen, dostala jsem místo padáka smlouvu na neurčito. Nevím co porodit, když to neřekneš, je to podraz, ale zase být bez práce :nevim:

Být těhotná je podraz? A co když se to nepovede? (přeji ať se to povede). Tak by ji mohl propustit a to by podraz nebyl?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.14 13:32

Katka 86 to máš teda super šéfa kdybych 2× nepotratila asi bych to rekla ale takhle ach joooooo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky