Dilema - práce a těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7674
17.1.14 13:33

Neříkej, nemusíš! A navíc je to opravdu brzo ;)!!!

Jinak gratuluju :kytka: a držím paceny, ať vše dobře dopadne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
17.1.14 13:33
@Anonymní píše:
Ja se raduju a taky se bojim a panikařím prostě miliony pocitu 8o no a na ivf jsem se měli jit domluvit pristi tyden takze to beru jako zazrak

Neříkat, není to tvoje povinnost. Tak jako není dovolené ptát se na vstupním pohovoru na počet a věk dětí.

• Citovat
  • Upravit
69032
17.1.14 13:34

No prave, kdybys to zjistila az za tyden - sama vis, ze prvni pozitivni test nic neznamena. A pokud nezvazujes okamzity odchod na neschopenku, ja bych to jako podraz nebrala. Ono v nejkatastrofictejsi verzi - sice jsi poctiva, ale zas potatis a jako bonus bez vysnene prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.1.14 13:34
@Allee píše:
Neříkej to, dokud to nebude vidět, pořád to ještě nemusí dopadnout, tak si zbytečně nedělej v práci komplikace. To je prostě riziko zaměstnavatelů. Ale o nic moc mu taky nejde, prostě mu odejdeš na několik let na mateřskou a aspoň budeš mít nějakou jistotu. Mysli víc na sebe než na šéfa.

o nic moc mu nejde 8o bezva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.14 13:39

@ugluk právě vidim to stejne…a jak se znam by to tak dopadlo k doktorovi pujdu az koncem příštího tydne. zatím není nic potvrzeno :nevim:

• Citovat
  • Upravit
100
17.1.14 13:43

Byla jsem v podobné situaci, sice nešlo o konec zkušebky, ale o konec smlouvy na dobu určitou a rozhodování šéfa, jestli mi ji prodlouží zas na dobu určitou nebo na neurčitou. Ve chvíli, kdy mi ji prodloužil (na dobu neurčitou, hurá :)), jsem to ještě nevěděla, ale když jsme se bavili co a jak (jestli chci teď děti…), tak už jsme se o mimi poctivě snažili…takže vlastně taky trochu podraz. Necelý měsíc po prodloužení smlouvy jsem zjistila, že se zadařilo, tak jsem mu to ještě teda v 1. trimestru poctivě řekla. A představ si, byl úplně v pohodě, o nějakým „podrazu“ nepadla z jeho strany ani zmínka, ještě mi moc gratuloval. Takže já si myslím, že si možná jen děláš zbytečné starosti, šéf to určitě pochopí! Držím palce, ať klapne práce i bezproblémové těhotenství a radím - nic neříkej! Jak už tu někdo psal, ty musíš být pro sebe na prvním místě, práce a loajalita k šéfovi až pak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
17.1.14 13:44

Vzhledem k tomu že jsi to nemusela ani zjistit a je podle toho co píšeš tě trápí jen rozdíl jednoho týdne kdy už by jsi z toho měla „lepší pocit“ tak bych nic neříkala. Určitě bych se snažila pokud to tvůj stav dovolí co nejdéle pracovat.
A moc gratuluji k malému zázraku :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.14 13:44

@feijao amado děkuju :hug:

• Citovat
  • Upravit
69032
17.1.14 13:45

Jako na jednu stranu je mi lito i zamestnavatele, zvlast, je-li fer, ale proste ve fazi, kdy mas v ruce jen pozitivni test (i kdyz samozrejme strasne moc preju, at to tentokrat dopadne dobre!), tak ja bych to rekla maximalne vlastnimu muzi, a to mam za sebou potrat jen jeden. Pokud citis, ze bys mela byt schopna pracovat minimalne nekolik mesicu, myslim, ze to k zamestnavateli zas tak nefer neni, bude pak mit dost casu na nalezeni nahrady a ty na proskoleni noveho zamestnance, popr. mu muzes nabidnout i prilezitostne konzultace z domova, kdybys nakonec na te neschopence zustala. Ono kdyby te propustil ze dne na den, tak by mel problemu pomalu stejne, a to by musel nekoho shanet a zaskolovat z minuty na minutu, protoze s tvym propustenim nepocital.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
17.1.14 13:46

Neřekla bych to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.14 13:48

@ugluk dělám obchoďáka a rada bych si za sebe někoho našla a mám už i tip splńuje všechny podmínky na školu, zkušenosti atd takze pokud to budu oznamovat určitě bych mu tu možnost nabídla.

• Citovat
  • Upravit
69032
17.1.14 13:53

No tak tim lepe ;) Ono to ma pro tebe i ty vyhody, ze pak dosahnes na materskou a po navratu z rodicaku budes mit misto jiste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
17.1.14 13:58

Nic bych nerikala…jsem pro prime jednani, ale tohle je jedna z mala vyjimek…

• Citovat
  • Upravit
kvetinka56
17.1.14 13:59

Ono je podraz, i když má člověk nějaký úraz a vypadne z práce na 2 měsíce? Ve výsledku je to to stejné, jako když žena časem nepřijde do práce, protože půjde na mateřskou. A právě kvůli takovým lidem tady mají ženy často problém najít práci: Když je mladá, je bez zkušeností. Pak má věk na vdávání a otěhotnění, to se taky nehodí. Pak má zas malé děti, asi budou stále nemocné. A pak ve 40 je pro spoustu zaměstnavatelů už stará. Říká se tomu diskriminace na základě pohlaví.
Když by byl zaměstnavatel trochu chytrý, tak by mohl takové budoucí matce nabídnout práci na částečný úvazek, nebo na dohodu a měli by z toho profit oba dva. Ale vím, u všech profesí to nejde, ale u některých ano. Místo maximálního vyždímání zaměstnance by se spíš mohli soustředit na to, jak to udělat tak, aby byl vlk sytý a ovce celá.

• Citovat
  • Upravit
14062
17.1.14 14:14

Nic mu neříkej za prvé nemáš nic potrvzeno, za druhé se může stát cokoliv ( věřím, že nestane :kytka: ).

Však ještě nějakou dobu do práce chodit budeš i kdyby to bylo měsíc, dva pak oznámíš, řekneš že jsi to nečekala, že Ti bylo řečeno, že bez IVF těhu nepůjde, že máš náhradu, což určitě ocení.

A hlavně musíš myslet na sebe, ono je fajn se mít po RD kam vrátit ;-)

Tak držím palečky, odpočívej co to půjde, práci neřeš ta za stres nestojí (taky jsem si myslela, že to tam nemůže fungovat a že na nemocenskou já jít nemůžu - pak zdravotní stav ukázal že prostě musím a ono se to tam beze mě taky zvládlo ;-):kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie