Malá nosní kůstka na UZ ve 20. tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19
22.8.14 08:48

S dovolením přidám podobný dotaz. Všechny vyšetření vyšetření vyšly krásné, riziko DS 1:50.000. Na UTZ ve 21. týdnu se nám mimčo schovávalo a nechtělo ukázat obličej, takže kontrolní UTZ ve 25. týdnu. Na něm opět všechno v pořádku, akorát při měření nosní kůstky mě trošku zarazila její délka 6,6 mm. Není to málo? Vím, že když je všechno OK, neměla bych se stresovat, ale znáte to… Všude čtu, že už by měla mít tak 8-10 mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.14 09:02

Mně doktor na ultrazvuku jasně řekl a je to odborník, ultrazvuk nemá žádné plivátko, ale pořádné dělo, že jakékoliv měření v řádu mm není přesné. Takže se uklidni, nosní kůstku má, riziko strašně nízké, tak si raději přečti nějakou knížku a nevyšiluj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
22.8.14 09:28

@Levalik Tak bude mit Vase miminko malej nosanek no, nas malej ma taky takovou boruvku po me, ja mam taky mrnavej nos :) vsechny vysledky mas krasny, tak se nestresuj a uzivej si briska… :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
22.8.14 09:55

@Levalik já mám z kontrolního uz ve 21tt přesně 6mm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
22.8.14 10:08

@Levalik klid..někdo má malý nosík, jinej pořádnou skobu.. No asi nemáte s manželem velké frńáky, ne? :lol: Bude to dobré, klid :hug:
Kamarádky syn měl zase moc malou hlavičku a po porodu mu málo rostla - riziko demenece a kdesi cosi. Pak naštěstí přeměřili hlavu i tatínkovi ( 2 vysokoškolské tituly) a zjistili, že má taky malou podprůměrně velikou hlavu a dali pokoj. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
22.8.14 10:34

Já mám nos takový normální :D možná menší, ale partner má frňák zas větší, i proto mi to přišlo málo. Ale máte pravdu, nebudu se kvůli tomu trápit. Ženy, díky za uklidnění :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
23.8.14 22:34

Karolínka už je venku a nos má naprosto normální a je zdravá :)
Zakladatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
28.11.14 03:05

Dovolím si obnovit diskuzi
včera jsem byla na velkém UZ 21tt.byla jsem v Prenatalu v Brně u doktorky Drábkové. Ta mi řekla, že dítě má DROBNOU nosní kůstku a at zauvažuju o AMC.
ve 13 tt jsem byla u doktora Vlašína na NT a test byl negativní, výsledek 1:12000, nosní kost přítomná, projasnění 1,5mm.

a ted babo raď, většina lidí mě ujištuje, že to nic není, ale vidíte v kolik píšu, takže mě to prostě nedá :?
pani doktorka Drábková byla celkem nepříjemná, dítě se jí nedařilo pořádně vyšetřit, no celé to bylo dost stresující

jsem objednaná opět k Vlašínovi za 14 dní, ale bojím se, že do té doby zešedivím…
jinak srdce je prý OK i zbytek, jediný problém je ten malý nos…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
28.11.14 04:33

Já byla na prvním screeningu u drábkové a také byla nepříjemná prý nic nevidí a odbyla nás. Za mě, k ní už nikdy, všichni jsme se na utz těšili a dost nám to její chování pokazilo. I já měla strach další utz zda je opravdu vše v pořádku naštěstí ano. Ale vyžádala jsem si už při objednání jinou mudr. Moc hodnou. Neboj určitě to bude v pořádku. Možná bych zkusila sestřičky za čokoládu o dřívější termín, ale zase k Vlašínovi je to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.14 05:24

S vysledkem 1:12000 bych absolutne nic neresila. Hlavni, ze kustka je a NT vysel negativni. Ja jsem mela vysledek snad 1:500 kvuli veku. Sla jsem na konzultaci na genetiku, ale mela jsem jasno, ze na amnio nepujdu. Po konzultaci s genetickou jsem si to jenom potrvrdila, ze nikam nejdu. Amnio zjisti jen syndromy, nezjisti se treba autismus (ktery je treba v dnesni dobe mozna vice nez down), jine mentalni retardace, nezjisti se nemoci jako spinalni atrofie atd. Nechci nikoho strasit, al zadny test nezaruci, ze dite se narodi zdrave. Jak jiz tu nekdo napsal, je to trochu business. Ted strasi ze je mala kustka. Drive byla dulezita pritomnost nosni kustky, nyni si vymysleli i velikost. S temito vysledky bych byla opravdu v klidu.

• Citovat
  • Upravit
72725
28.11.14 07:09

@Terlas na amc bych nešla. spíš si vyžádala diagnostiku u jiného dr, když je tahle nepříjenmá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85404
28.11.14 07:19

@Terlas sla bych urcite na konzultaci i jinam. A to musis cekat 14 dni? Nemuzes dostat termin driv, kdyz reknes, o co se jedna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
28.11.14 07:39

@Terlas no já bych se spíš i bála čekat z toho důvodu, že tyhle UTZ se dělají v tomto týdnu, protože to je vidět. pak už to vidět být nemusí. Já měla tento UTZ mimo termín, protože do toho lezli vánoce a pak jsme museli oběhávat kde co potvrzujícího (jako další testy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
28.11.14 07:53

@emma217 k Vlašínovi ě protlačila doktorka z genetiky, která se na to tvářila všelijak. Prý za ní, bud tam je nebo není a nic mezi tím :think: už takhle tam půjdu s nějakým úplatečkem, bylo mi to naznačeno.
ta Drábková byla fakt příšerná, mě přišlo, že vůbec neví jak na to, bolestivě mi štouchala do břicha, pak mě poslala na 20min na chodbu chodit a nakonec prohlásia, že to stejně líp nezměří, tohle jsem pravdu nečekala. Ve 13tt u vlašína úplnějiný přístup. Jenže jsem si říkala, NT je v klidu už je jedno ke komu půjdu v 20tt :zed:
ještě mě napadlo zaplatit si babyscan, ale je fakt, že 14000 s rozpočtem docela zamává @martina.se @blumen ještě zkusím svojí gyndařku

@Anonymní píše:
S vysledkem 1:12000 bych absolutne nic neresila. Hlavni, ze kustka je a NT vysel negativni. Ja jsem mela vysledek snad 1:500 kvuli veku. Sla jsem na konzultaci na genetiku, ale mela jsem jasno, ze na amnio nepujdu. Po konzultaci s genetickou jsem si to jenom potrvrdila, ze nikam nejdu. Amnio zjisti jen syndromy, nezjisti se treba autismus (ktery je treba v dnesni dobe mozna vice nez down), jine mentalni retardace, nezjisti se nemoci jako spinalni atrofie atd. Nechci nikoho strasit, al zadny test nezaruci, ze dite se narodi zdrave. Jak jiz tu nekdo napsal, je to trochu business. Ted strasi ze je mala kustka. Drive byla dulezita pritomnost nosni kustky, nyni si vymysleli i velikost. S temito vysledky bych byla opravdu v klidu.

to je bohuželpravda co píšeš, taky na to musím myslet, autismu se třeba bojím strašně moc a na to test není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85404
28.11.14 07:59

@Terlas hnusny pristup. A jak byla velka? To by Ti snad rekli uz ve 13.tt, ze je kustka v neporadku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí