Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevíte někdo z jakého důvodu se v těhotenství nemá pít aloe vera?
Jsem zvyklá si dělat 2× do roka pročišťovací kůru a dělá mi moc dobře. Navíc v těhu mi pomáhá proti zácpě, četla jsem na googlu i články, že pití aloe v těhu neškodí, ale převažují ty, které před ním varují.
Máte s tím někdo vlastní zkušenost?
kaa13 píše:
Nevíte někdo z jakého důvodu se v těhotenství nemá pít aloe vera?
Jsem zvyklá si dělat 2× do roka pročišťovací kůru a dělá mi moc dobře. Navíc v těhu mi pomáhá proti zácpě, četla jsem na googlu i články, že pití aloe v těhu neškodí, ale převažují ty, které před ním varují.
Máte s tím někdo vlastní zkušenost?
ahojky aloe vera je schopna vyvolat překrvení pánevních orgánů a tím i potrat
Musíš se vyhnout hořkým částem, slupce. V prvním trimestru aloe vůbec, jak bylo řečeno, může způsobit překrvení a potrat. Od druhého upravenou dužinu či šťávu můžeš, dokonce je prospěšná, i v lékárnách prodávají kompot z aloe. Takže když se mu vyhneš první trimestr a v druhém a třetí to nebudeš přehánět, neuškodí ti.
Já piju ACTIValoe gel FORTE, píšou, že je nejkvalitnější na trhu, tak když si dám třeba polovinu dávky, tak mi to neublíží. Potratu se nebojím, je to moje třetí těhu a vždy jsem naopak přenášela, myslela jsem, zda nějaká složka nemá negativní vliv na vývoj plodu?
Na vývoj plodu žádný negativní vliv nemá, jen v tom prvním trimestru se má dávat pozor, jinak bych se toho nebála ![]()