Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím…
Už jsem vážně zoufalá z lenocha,kterého mám doma…
Každá z vás ví,jak tě těhu samo o sobě náročné,do toho vařit,uklízet,prát,venčit pejsky,překonávat kopance od míma…Do toho mám klidový režim(resp.měla bych mít),kvůli menším komplikacím,jenže to bhužel u nás doma dodržet nejde ![]()
Např.dnešní ráno…Vstanu po probdělé noci kolem 9.45h a začnu makat jak šroub…dvě pračky,uklidit celý byt protože je přítel ohromnej bordelář,vyvenčit psi,pověsit prádlo,atd.do toho je mi zle,bolí mě břicho a on???Chrápe do 15h!!!-Vzbudit fakt nejde,pro případ,že by vás napadlo,že jsem se nesnažila ![]()
Kolem té 15h vstal,zeptal se,zda byli psi venku a zasedl k PC…a já se tou dobou už chystala jet na nákup aby bylo co jíst…
Vrátím se,a co myslíte?On pořád na PC,nádobí ve dřezu,peřina rozházená,všude bordel…a já?Odcházím se vztekem dělat večeři…Už vážně nevím co s ním mám dělat..Bojím se,že až odejdu do porodky,schnije to tu a ani nebude brát psi ven-ano,i toho je schopen!!!Máte nějaká zkušenosti s tímhle extrémem?Jak to řešíte?Mám sto chutí ho nechat o hladu…vždyť…bez práce nejsou koláče,ne? ![]()
Jo jo, hnízdění je sviňa
![]()
Ale vážně, šetři se, vypulírovaná domácnost není všechno.
VeronikaNel píše:
Mám sto chutí ho nechat o hladu…vždyť…bez práce nejsou koláče,ne?
Přesně to bych udělala ![]()
Ahoj,
to je docela vtipné. A tvůj drahý nepracuje?
A víš, co bych dělala já? Nic. Nevařila, uklízela minimálně a úkolovala. Byli psi venku, ne, běž s nimi. Není co jíst, jeť nakoupit atd.
Nechápu proč se tak honíš, je to zbytečné a nikdo to neocení. Ty bys teď měla hlavně odpočívat a šetřit síly, až se ti narodí miminko. A čím dřív svého drahého zapojíš do chodu domácnosti, tím líp, protože až se vám narodí miminko, tak se tímhe stylem nejspíš brzo složíš.
Já bych na to kašlala,ale nejsem schopná žít mezi vajglama a posmrkanýma kapesníčkama.Nejsem přehnaně na úklid,to mi věřte,ale museli byste to tu vidět,když tu nejsem.Na úkoly se mi vyprdne…Asi fakt začnu vařit jen pro sebe…Páč pokud se to nezlepší,vykopnu ho…a pak to stejně budu muset zvládat sama
V tomhle se prostě nedá ´žít!!
VeronikaNel píše:Já bych na to kašlala,ale nejsem schopná žít mezi vajglama a posmrkanýma kapesníčkama.Nejsem přehnaně na úklid,to mi věřte,ale museli byste to tu vidět,když tu nejsem.Na úkoly se mi vyprdne…Asi fakt začnu vařit jen pro sebe…Páč pokud se to nezlepší,vykopnu ho…a pak to stejně budu muset zvládat sama
![]()
Jak dlouho jste spolu, byl vždycky takový?
A teď si představ, co bude za frmol až se narodí mimi, budeš obskakovat a starat se o 2 děti ![]()
..a pak bude za pár měsíců následovat diskuze o tom, jak přítel po porodu vůbec nepomáhá..
Chce to rychlou změnu, nebo budete mít s miminem obrovský problém a ty ho budeš nenávidět ještě víc.
A jinak nechci se tě dotknout, ale mě nepřipadá , že by ses tak nějak strhla ( dát věci do pračky a pověsit prádlo není žádná práce, vyvenčit psi - no pokud nejdeš do lesa, tak je to procházka)
A o příteli, který údajně seděl celou dobu u pc napíšeš ,že udělal neskutečnej bordel
jakej??
Jako netvrdím ,že není línej, ale to jak si na něj napružená to všechno ještě zveličuje..
Udělejte si rozvrh povinností..
No strhala nestrhala…ono když mám nařízený klid a mám nařízeno ležet,dle mého názoru by asi měl pomáhat!!!
Práce jako taková náročná určitě není,ale v tomhle stavu,s bolestma a chřipkou,kterou díky zakázaným lékům ani nesmím léčit je to dost o hubu.Bordel raději popisovat snad ani nebudu…mohl by se některým zvednout kufr!Bohužel,nezveličuju,naopak…ale jak říkám,to by jste museli vidět sami,těžko uvěřit.
Jsem s ním ROk a půl,nebyl takový,a když to začalo,pohádali jsme se a tři dny pomáhal,pak zas ne a pořád dokola…do práce sice chodí,ale rozhodně se tam nepředře,kolikrát si říkám,že být tam je milionkrát jednodušší než být tady.Protože tohle není jen dnes,je to pořád dokola…
Katrinka píše:VeronikaNel píše:Jak dlouho jste spolu, byl vždycky takový?Já bych na to kašlala,ale nejsem schopná žít mezi vajglama a posmrkanýma kapesníčkama.Nejsem přehnaně na úklid,to mi věřte,ale museli byste to tu vidět,když tu nejsem.Na úkoly se mi vyprdne…Asi fakt začnu vařit jen pro sebe…Páč pokud se to nezlepší,vykopnu ho…a pak to stejně budu muset zvládat sama
![]()
A teď si představ, co bude za frmol až se narodí mimi, budeš obskakovat a starat se o 2 děti
Taky mám ten dojem,dělám mu pomalu matku…
VeronikaNel píše:
No strhala nestrhala…ono když mám nařízený klid a mám nařízeno ležet,dle mého názoru by asi měl pomáhat!!!
Práce jako taková náročná určitě není,ale v tomhle stavu,s bolestma a chřipkou,kterou díky zakázaným lékům ani nesmím léčit je to dost o hubu.Bordel raději popisovat snad ani nebudu…mohl by se některým zvednout kufr!Bohužel,nezveličuju,naopak…ale jak říkám,to by jste museli vidět sami,těžko uvěřit.
Jsem s ním ROk a půl,nebyl takový,a když to začalo,pohádali jsme se a tři dny pomáhal,pak zas ne a pořád dokola…do práce sice chodí,ale rozhodně se tam nepředře,kolikrát si říkám,že být tam je milionkrát jednodušší než být tady.Protože tohle není jen dnes,je to pořád dokola…
Máš mít klid, ležet, do toho chřipku a tobě jde o úklid..
Myslíš na sebe, své dítě a své zdraví?
Vím, že jsi hodná a pracovitá holka, ale nesnaž se spasit sama svou domácnost..A pokud to jen je trochu reálné, naznač parnerovi, že se bude muset vypakovat, pokud se chce chovat jako pubertální syn.
Veroniko, já se učím, že chlap bordel nevidí a neřeší. Takže uklízíme spolu a nebo když jsem doma sama a chce se mi uklízet, uklidím to na co stačím a pak až přijde tak úkoluju jeho, aby dodělat zbytek. V tomto stavu to znamená, uklidit nádobí do výšek, uklidit oblečení do výšek, vytřít podlahu, vysát, zalít kytky atd. K pračce bych ho např. nepustila, na to mám své oblečení ráda, ale když je doma, nosí mi koš s prádlem.
Jinak já sem ráda, že jsem furt v práci, tu nemám fyzicky náročnou a aspoň nevymýšlím kraviny co je potřeba nutně udělat. A v tvém stavu, bych se na bordel vykašlala a hlavně se snažila vyležet, nepořádek neuteče, nemá nožičky, ale mimču bys mohla hodně ublížit.
Ale neubíží miminku te nepořádek?Přeci jen bakterie a bacili…Mám dva hafany a i když jsou čistotní,nepořádek dělají pořád…A bohužel,když jsem pryč a on se na ně vyprdne s venčením,pustí to doma…navíc jim to ubližuje,udělají hromádku jen když už fakt hodinu kňučí,jinak vědí,že nesmí…a pak se vrátím a on to - nečekaně - ani neuklídí a nechá to tam na mě…Samozřejmě běhěm úklidu odpočívám,pak si ale řeknu,že až to bude,můžu se jít natáhnout…
Nechci miminku ublížit,ale ani ho nijak ohrozit zvenčí ![]()
Hlavně když to tady funguje takhle teď,těžko začne makat až tu miminko bude a myslím,že budu daleko víc unavená než teď… ![]()
Ahoj, a proč si s ním teda pořizuješ dítě? Jak myslíš, že to bude dál fungovat? Ví on vůbec, co po něm chceš? Nebo spoléháš na telepatii? Nečekáš snad, že mu dojde, že má po sobě uklízet, že ne? Podle mě zatím řešíš kraviny, ale až se mimino narodí, teprve začne hukot…
No já spíš koukám, že se vám doma objevují věci jako poházené vajgly a a psí „trus“. Jako lenoch lenochem byl a vždy zůstane, to podle mě přeučit nejde, člověk si to podle mě nese z původní rodiny. Když věděl, že jeho starost byla donést špinavé prádlo jednou týdně ke koši, tak jednou týdně když na něho máma houkla, posbíral poházené věci po pokoji a odnesl je ke koši a tím to pro něj haslo. Když jste spolu začali žít, měla si mu jasně ukázat, že takhle teda ne a buď se to naučí podle tvých pravidel, tak jak vám to bude vzájemně vyhovovat aniž by jeden byl „otrok“ nebo se může vrátit zpátky domů.. Jako jestli je celý den doma a nemůže zajít se psem, jak to chceš zvádat ještě s mimčem ? Skákat celý den kolem mimina, sbírat mu z rukou vajgly co našel hozené pod tátovým pc v mezi čase rychle běžet se psama..
Nevím, pokud máte teď nastolené takové pravidla, po porodu to bude jenom horší. Starého psa novým kouskům nenaučíš.Předpokládám, že sedí u nějaké „super počítačové hry“ typu wowko
![]()
Jedna věc je bordelář, druhá věc je nechat doma vědomě posrat psy a ještě tě to nechat uklízet
Vy nemáte na venčení rozdělené „služby“? To je podle mě základ, že se řekne, že třeba se střídáte obden nebo ob venčení, nebo podle práce…
A jinak teda taky myslím, že pokud to budeš neustále trpně uklízet, dělat servis, tak on nemá žádnou motivaci na svém chování cokoli měnit. Proč taky, z jeho úhlu pohledu je vše v naprostém pořádku ![]()
Tohle už fakt není jen lenost, to je opravdu velká bezohlednost, k tobě, k těm nebohým zvířatům… Myslím, že je na čase stanovit jasná pravidla, protože až se mimčo narodí, tak ti trpělivost s partnerem dojde. Což by třeba mohla být škoda, pokud by byl teď schopen na sobě začít pracovat a mohli byste spolu zase spokojeně bez problému žít.